ДПС: Дайте шанс на Орешарски, ГЕРБ иска предсрочен вот

"Не му отива на Борисов ролята на жертвичка", отсече Местан
Обновена: 20 юни 2013 15:15 | 20 юни 2013 14:45,
202
ДПС: Дайте шанс на Орешарски, ГЕРБ иска предсрочен вот
Лютви Местан и Сергей Станишев на КСНС. Снимка: БТА

Не се стигна до обща позиция на Консултативния съвет по национална сигурност при президента, на който беше обсъдена актуалната политическа обстановка в страната, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан.

По време на обсъждането, което продължи повече от пет часа, са се сблъскали две основни политически тези.

„Едната, застъпена от нас, е да се даде шанс на кабинета "Орешарски" да реализира плана, който вчера получи парламентарна подкрепа. Част от този план е приемането на изцяло нов Изборен кодекс,  заяви Местан. Той обясни, че новите изборни правила целят да се даде представителност „на тази огромна енергия на протеста“.

Още по темата
Другата позиция  била изразена от зам.-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, който замести напусналия по-рано Бойко Борисов заради провокациите на Волен Сидеров в началото на заседанието.

Неговата теза, цитирана от Местан, била: "ние не признаваме този парламент, не признаваме вота на българските граждани от 12 май и затова да се върви незабавно към предсрочни изори".

„Имаме кабинет, зад който за първи път няма ясно парламентарно мнозинство. Партиите, които подкрепят кабинета, не образуват мнозинство - това е първото правителство на малцинството в България. Президентът постави абсолютен рекорд, като свали доверието от кабинета още на втората седмица от мандата му. Това са все отрицателни предпоставки, пред които е изправено управлението“, коментира още лидерът на ДПС. 

По думите му най-важната отрицателна предпоставка е деструктивното поведение на ГЕРБ, които не признаха изборните резултати, т.е. - не признава 42-рото НС.

Лютви Местан отказа да коментира думите на Бойко Борисов, че е имало сценарий с избирането на Делян Пеевски за шеф на ДАНС да се реализира планът лидерът на ГЕРБ да бъде задържан и убит в ареста.

"Не са му от вчера опитите на господин Борисов в такива ситуации да поема ролята на жертвичката. Неслучайно, в деня, в който бе принуден заради протестите да подаде оставка, измисли онзи виц затова, че му е поръчано убийство от г-н Доган, от един политик, който дори беше уличен, че е имал намерение да стане главен секретар на МВР. Това е част от една изтъркана вече схема за манипулиране, не му отива ролята на жертвичка, защото заедно със своя заместник, установиха възможно най-силното и авторитарно управление на страната”, коментира лидерът на ДПС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
0
 
0
 
! Отговори
нено преди 11 години
Протестите през февруари,бяха много по-мащабни ,отколкото сега.Ако тия протестиращите пак върнат БОКО ,този път ще изляза,както и през февруари.Не защото обичам БСП-ДПС,а защото е част от тези 2 партии и е абсолютно некадърен политик.Трябва ни нова алтернатива на БСП-ДПС-ГЕРБ-АТАКА ,инак само ще си губим времето в разни протести.Стига с поовинчати решения ,Стига.ДОЙДЕ ли БОКО на власт ,отново ,и БСП ,ДПС в опозиция ,ще съм ГНВЕН не само на тях,но и на сегашните протестиращи.Да не стане тей,тия 5
166
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Шанс ви бе даден ,но се провалихте.Не желаем да слушаме повече лъжите ви и да ни пробутвате тази или онази мутра на ръководни постове в държавата.
165
1
 
1
 
! Отговори
Ostavka преди 11 години
Njamame nikakvo doverie na tova HC i na tozi parlament.Zatova ne mojem da rizkuvame i da ostavim v racete mu glasuvaneto na izcjalo nov IZBOREN KODEKS!
164
2
 
3
 
! Отговори
chmatka преди 11 години
А АЗ ЛИЧНО ВИ НЕНАВИЖДАМ .................
163
2
 
2
 
! Отговори
chmatka преди 11 години
еееее ..... ДАДОХМЕ ВИ КРЕДИТ НА ДОВЕРИЕ , УСРАХТЕ СЕ . СЕГА ДАЙТЕ ШАНС , ШАНС ЗА КАКВО . ВСЕКИ ДЕН СЕРЕТЕ ПО ЕДНО *** *** , И СЕГА ШАНС . ВИЕ ДА НЕ СЕ НАМИРАТЕ В НАЦИОНАЛНАТА ЛОТАРИЯ , А И ТАМ ШАНСОВЕТЕ СА ОГРАНИЧЕНИ .............. РАЗБЕРЕТЕ ГО ,ХОРАТА НЕ ВИ ВЯРВАТ, И ОТ ТУК НАТАТЪК ВСЕ ПОВЕЧЕ ВИ НАМРАЗВАТ
162
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Протести има само на жълтите павета от шопите-дървеняци.Извън скапаната столица никой не протестира.А и там 10-15 000 са нищожно малка част от жителите на София.
161
12
 
7
 
! Отговори
пенсия преди 11 години
Може да е фес , но в случая е прав. Бръкнаха му на Боко в раната и г*з*. Сега виждам каква алчнотия за власт са тезе гербераси. През време на тяхното управление стана така както по татово време" не си ли член на БКП , респективно на герб, няма работа за теб.От двата клана на БКП герб и бсп , предпочитам последните . По добре крадци , отколкото олигофре*и и некадърници
160
5
 
16
 
! Отговори
bariera_61 преди 11 години
На снимката: Местан ага яко е оклюмал нос, а Станишко се опитва да го погали ли, за да го успокои ли, или какво?!
159
3
 
15
 
! Отговори
bariera_61 преди 11 години
Имаше един виц: Един военен се връща по-рано от командировка и заварва жена си с друг! Нашият вади пистолета и го кара да застане гол до стената. На което любовника на жена му се примолил: - Дай ми шанс! А военния се прицелил в орехчетата му и казал: - разклати ги! Та така и шанса за правителството май е същия!
158
4
 
32
 
! Отговори
Sinister11 преди 11 години
Това не е кабинет на Орешарски ,това е кабинет на Доган и колкото по скоро си отиде толкова по-добре.
157
6
 
28
 
! Отговори
BG-FORCE преди 11 години
Шанс в Анадола тука не, видяхме за седмица колко абсурди сътвориха.
156
32
 
9
 
! Отговори
Frontline преди 11 години
До BG-FORCEНа черното бяло никой не казва, обаче предпочитам сегашната власт пред тия дето бяха 3 години и половина. Давам им шанс и вярвам, че ще направят нещо хубаво за тая държава, а Боко да си ползва магистралата направо към някоя от границите ни и да се омита
155
19
 
8
 
! Отговори
BG-FORCE преди 11 години
ВМРО СА СПАСЕНИЕТО
154
10
 
30
 
! Отговори
BG-FORCE преди 11 години
С какво хубаво да запомним БСП(БКП) с режима на тока с хиперинфлацията с до 1 кг банани за Нова година с разхищенията за Белене с създаването на Мултигруп и Вис пряко с помоща на Луканов.Факти ,неоспорими факти ...............
153
10
 
16
 
! Отговори
Frontline преди 11 години
До Sinister11Не :D , аре приготвяй се за протеста, че няма време, слагай два кроасана и една вода в раничката и към площада :D :D :D
152
10
 
8
 
! Отговори
Frontline преди 11 години
До Sinister11Не :D , аре приготвяй се за протеста, че няма време, слагай два кроасана и една вода в раничката и към площада :D :D :D
151
2
 
13
 
! Отговори
Sinister11 преди 11 години
За калкулатор чувал ли си бе ?
150
4
 
15
 
! Отговори
груба грешка преди 11 години
10 000 не са мишки , а ако трябва за сравняваме със зоологията са Български Лъвове .Във всеки един от нас жвии по един Левски!!И не бройте само реално присъстващите , а ако искате реалната цифра , умножавайте то 100,защото с нас са и всички честин хора .Колкота и да е странно такива има и в бАтака.....
149
12
 
1
 
! Отговори
Frontline преди 11 години
До Sinister11как ги изчисли бе :Д
148
11
 
1
 
! Отговори
Frontline преди 11 години
До Sinister11как ги изчисли бе :Д