Бобева и Йовчев станаха вицета на Орешарски

Те бяха избрани с гласовете на БСП и ДПС, „Атака“ се въздържа
Обновена: 27 юни 2013 14:19 | 27 юни 2013 11:44, Камелия Цветанова
97
Бобева и Йовчев станаха вицета на Орешарски
Йовчев и Бобева станаха вицепремиери. Снимка: БТА

Трима ще бъдат вицепремиерите в кабинета на Пламен Орешарски. Досега този пост заемаше само Зинаида Златанова, която е и министър на правосъдието, а от днес с решение на парламента заместници на Орешарски стават и Даниела Бобева, която ще отговаря за икономиката и финансите, и вътрешният министър Цветлин Йовчев.
 
Пламен Орешарски мотивира предложението си за структурни промени в кабинета с необходимостта от развитие на икономиката и от силна ръка, която да ръководи службите след реформирането им.
 
БСП и ДПС подкрепиха структурните промени в правителството и назначението на Бобева и Йовчев, а депутатите от „Атака” се въздържаха. Народните представители от ГЕРБ, както се и заканиха, не присъстваха в пленарна зала по време на обсъждането и гласуването.
 
Националистите все пак попитаха Йовчев какви действия ще предприеме, за да се гарантира мира по улиците, защото това според тях не са мирни протестиращи, а хора, които хвърлят „домати и ножове”.
 
Вътрешният министър увери, че неговите подчинени полагат всички усилия, за да установят лицата, които грубо нарушават обществения ред и провокират към размирици.
 
„Има тънка граница в закона, която позволява употреба на сила спрямо лица, които нарушават обществения ред, но тази репресия не трябва да превишава границата, която е нужна, за да могат органите на МВР да си свършат работата, виждаме напрежението на улицата и всяко едно действие, което може да се изтълкува като преминаване на границата, може да ескалира напрежението”, предупреди той.
 
Даниела Бобева призна, че икономиката ни има нужда от радикални реформи, но за това е нужен работещ парламент.
 
„Съзнавам, че не е лесно, в икономиката не стават чудеса и плодовете от това, което ще свършим, няма да бъдат набрани веднага, знам, че е трудно в ситуацията на глобална криза, външни и вътрешни шокове, но аз вярвам в българската икономика, защото тя оцелява, въпреки всички тях”, коментира тя. 
 
Гласове в подкрепа на необходимостта от  вицепремиер по финансовите въпроси се чуха и от БСП, и от ДПС, и от „Атака”.
 
Червеният Димчо Михалевски настоя, че конкуренцията е сведена до минимум, много компании са придобили положение на монопол и това отблъсква инвеститорите.
 
Според него е нужно да се направи и ефективна администрация, защото в момента тя не само не подпомага бизнеса но и умишлено го саботира.
 
Йордан Цонев от ДПС смята, че да има вицепремиер, отговорен за бизнеса, е логична стъпка от гледна точка на реализирането на мерките в плана на правителството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
5
 
19
 
! Отговори
з преди 11 години
ОСТВАКА!!!
57
3
 
6
 
! Отговори
До 59 преди 11 години
Господине вие сте вероятно една доста огладняла червена селска *** ген но сбъркана от компанията на Волен Сидеров ? Такива като вас трябва да бъдат въведени в болница за принудително лечение . И понеже вече сте твърде много СерГей Станишев , Местан Сидеров и ГЕРБ тихомълком ще подменят лева с еврото и тогава щете или не ще измрете от глад . Нали се сещате че доходите ще ви станат на половина а на цените ще подменят лв с ? друго няма да се промени повярвайте ми и марш на протеста докато мо
56
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Имам някакво усещане, че гафа с Пеевски дойде някак съвсем нареме за едни хора, които не бяха доволни от последните избори и искат пак да издигнат едни други хора, докато не е станало късно. Както се казва "желязото се кове докото е горещо". Дано не е така, ще е жалко!
55
0
 
6
 
! Отговори
"Хейтър"? преди 11 години
#56 а по времето на ГЕРБ пък като падна едно съдене и конфискация на имущества, а? Какво стана? Бутнаха хотелите ли? Д*а и простия народ ...
54
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Държавата я съсипаха предните. Ти къде живееш!? Помниш ли, какво каза Тиквата за бъдещия премиер и следващите няколко месеца, независимо кой ще бъде? Защо ли любимият ти Винету така бързо подаде оставка!? Като разбереш какво е разликата между п. чка и п. тка- тогава философствай! Аман от хора, дето не знаят къде се намират!!! Сравнете само сегащните с предните министри!
53
1
 
7
 
! Отговори
Рашко Червенпуделов преди 11 години
БНБ вече се готви да въвежда ЕВРОТО и то доста задкулисно . Вече има създадено съвместно предприятие с Франция като френското участие ще е 78% . ЧЕТЕТЕ ЗА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАКВО ДА ПРОТЕСТИРАТЕ ! В България се ЗАДАВА ЖЕСТОК ГЛАД . Само като си представя че 50% от хранителните стоки които струваха прди въвеждане на еврото 1 марка а на другият ден вече бяха едно евро а доходите на хората намаляха с 50% сещайте се за какво иде реч ? Ще има да ручате жабета червени Шебеци
52
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само ДПС и БСП. Алах да дава много живот и дълго управление на правителството.
51
5
 
12
 
! Отговори
Алф Орешарски преди 11 години
Банкерката Даниела Николова Бобева-Филипова, която пое поста на вицепремиер в правителството Орешарски се оказа кадър на Васил Божков - Черепа. Този факт от биографията на Бобева е пропуснат в официалното и CV. Тя е била член на Съвета на директорите на Мостстрой АД от 20.10.2003 до 05.03.2004 г., показват архивите на Държавен Вестник, където е отбелязано назначението и освобождаването на Бобева. Мостстрой АД е притежавано от Васил Божков. Бизнесменът изкупува акциите на дружеството в началото на 2004 г. В регистрите се открива и индиректна връзка на Бобева
50
6
 
7
 
! Отговори
ххххххх преди 11 години
министъра на енергетиката е толкова експерт колкото аз съм зарче!!!
49
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Подкрепям това мнениИ като говориш за натиск, ти знаеш ли че преди ГЕРБ в Слънчев Бряг и Златните, да нъчен неможеше да стъпи, ЗНАЕШ ЛИ ГО, знаеш ли че всички хотели са на политици и олигарски, ЗНАЕШ ЛИ ГО, знаеш ли че бяха принудени да осветлят обороти за милиони на които дължат данъци, ЗНАЕШ ЛИ ГО, ЗНАЕШ ЛИ че същите тези хора сега реват на ревера на СтаниШеф да премахне и забраната за тютюнопушенето, ЗНАЕЩ ЛИ ЗАЩО, А ЗНАЕШ ЛИ НА КОИ СЕ ОТСТЧИТАТ ПОСЛЕ!!!Не искаме мафия, исмаке нови избо
48
6
 
6
 
! Отговори
хххххххх преди 11 години
Доволни сме ! Захапахме кокала ! Протестиращите,да си протестират.
47
3
 
23
 
! Отговори
Kaleko Aleko преди 11 години
Кефи ме, като някой каже какви надменни и добре платени били софиянци... Какви софиянци, бе, пичове... Че то в София софиянци не останаха - повечето са в чужбина... Голяма част от хората пред парламента НЕ СА от София - те са от Видин, Враца, Варна, Пловдив... От малки градове - Брегово, Крумовград... Те протестират и заради майките и бащите си, които мизереят из провинцията със смешни заплати/пенсии, а те самите живеят по квартири в София...
46
2
 
1
 
! Отговори
Лори преди 11 години
До 47 никога не съм вземала пари и не се подкупвам, тия работи са много на далеч от мен.Колкото ми стигат силите правя добро, не съм без грешна, но винаги съм за справедливото.
45
4
 
9
 
! Отговори
Dan преди 11 години
Вчера, Станишев на няколко пъти обяви "Вижте Сидеров не е със нас".... днес, няма да съм изненадан ако не излезе и Сидеров и не каже" Ние не сме избирали никой!" и да се прави , че не разбира за какво му говорят както при гласуването на кабинета, ама точно това дразни хората НИЕ ВСИЧКИ ВИЖДАМЕ КАКВИ ЦИРКОВЕ РАЗИГРАВАТЕ, И ТОВА ЧЕ ПАК СЕ ОПИТВАТЕ ДА НИ ПРАВИТЕ НА *** НИ ДРАЗНИ, Т.Е. ВЕЧЕ САМИТЕ ВИЕ КАТО ЛИЧНОСТИ НИ ДРАЗНИТЕ ЗАЩОТО СЕ ОПИТВАТЕ ДА ПРАВИТЕ НА НЕРАЗБРАЛИ!НАГЛЕДЦИ ДЕБЕЛОКОЖИ!!!!!!
44
21
 
17
 
! Отговори
Подкрепям това мнени преди 11 години
АЗ СЪМ ПРОТИВ НОВИ ИЗБОРИ:Сега протестираме спокойно, но само до преди годиниа всеки който дръзнеше да каже нещо срещу Тиквата беше уволняван.Заплатите не се повишиха за 4 години с нито лев, бяха изгубени 400 000 работни места и фалирани 100 000 фирми.Брутален рекет върху най-малкиа бизнес с приоми от времето на ВИС и СИК.Торална липса на демокрацияТова се превърна в протест на Гербери (антибългари и антидемократи)АЗ НЕ ИСКАМ ОТНОВО ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА В ДЪРЖАВАТА НИ
43
14
 
10
 
! Отговори
Убийци! преди 11 години
Гледай ги как си взимат някакви безсмислени вътрешни решения... Махайте се вече бе, престъпници! Политиците са косвени убийци! Заради техните решения милиони хора се трудят здраво и накрая живеят за единия хляб! Как човек да бъде духовно богат в такава държава! Тези решения влияят на човешките съдби, заради тях някой се самозапалват, други са в депресия или живеят като животни! Политиците са престъпници от най-висок ранг! Спрете да си гледате интереса и помислете за България ***! Убийци!
42
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много са хитри.Разиграха поредния театър.Вчера Волен се направи на мъж, вечерта му преведоха още няколко милиончета и днес си е на мястото и гласува наравно с всички.Дано всички разумни Българи са разбрали поредния мръсен номер на тройната коалиция.
41
30
 
33
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 11 години
АЗ СЪМ ПРОТИВ НОВИ ИЗБОРИ:Сега протестираме спокойно, но само до преди годиниа всеки който дръзнеше да каже нещо срещу Тиквата беше уволняван.Заплатите не се повишиха за 4 години с нито лев, бяха изгубени 400 000 работни места и фалирани 100 000 фирми.Брутален рекет върху най-малкиа бизнес с приоми от времето на ВИС и СИК.Торална липса на демокрацияТова се превърна в протест на Гербери (антибългари и антидемократи)АЗ НЕ ИСКАМ ОТНОВО ТОВА ДА СЕ СЛУЧВА В ДЪРЖАВАТА НИ
40
4
 
6
 
! Отговори
Този преди 11 години
До ЛориЛорче, много се напъваш душко, сякаш си взела 200000 лв да драскаш...., а не 20.Гледай си животинките и си трайкай, ще вземе да се поболееш с тия нерви дето ги хвърляш тук.
39
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е, и като ги махнете, кой мислите да сложим в парламента.