ВМРО: НАП да провери кой финансира БХК

Същото да направи и прокуратурата, зоват войводите
73
ВМРО: НАП да провери кой финансира БХК
Снимка: Булфото, архив

От ВМРО са изпратили писмо до НАП и до прокуратурата с искане да бъде установено откъде е финансирането на Българския Хелзинкски комитет (БХК). От партията са твърдо решени да бъде извадено на светло всичко около тази организация. Това бе обявено днес по време на извънредна пресконференция по повод образувано досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, по сигнал на Българския Хелзинкски комитет, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не ни учудва този сигнал, Хелзинкският комитет от много време насам се опитва да злепостави ВМРО и други националистически организации, за да ги представи като ксенофоби и фашисти. Имат и списание, в което са ни оплювали не веднъж, това не може да продължава”, упрекна председателят на  партията Красимир Каракачанов.

Според него сигналът на Комитета е поредната провокация, а в официалния писмен текст умишлено са пропуснати уточняващи фрази, които манипулират съдържанието.

“Сигналът на ВМРО е несъстоятелен и БХК не е притеснен по никакъв начин от него”, съобщиха по-късно от организацията.

“БХК не вярва българските данъчни органи да започнат репресивни действия против организацията -  каквото би била по същество една извънпланова проверка по искане на ВМРО-БНД. Организацията винаги е била готова да представи пълна информация за източниците на своето финансиране пред българското общество.  БХК е готов да защити своите права както в България, така и пред международни органи и ще направим това за нас така, както го правим за многобройните наши клиенти”, се казва още в съобщението.

Още по темата
От партията пък обясниха като логична реакцията си в подкрепа на нападнатата преди два дни с нож Вики.

„Момичето е израснало пред очите ни, танцьорка е от ансамбъл „Гоце Делчев”, който съществува благодарение на подкрепата на ВМРО, защото държавата няма средства и за това”, каза Каракачанов. Той припомни, че от месеци  ВМРО предупреждава за възможни инциденти и рискове, които крие забавената реакция на държавата по отношение на нелегалните имигранти.

Ангел Джамбазки изложи в кратък вид хронологията на множеството доклади и сигнали, свързани с предупреждения и предлагани  превантивни мерки, които е внасял в СОС от 2011 г. насам като общински съветник. Последните са правени през летните месеци и есента, по време на срещи, свързани с бежанската криза  между общинари и представители на компетентните власти.

Според информацията на Джамбазки, от 2006 г. насам у нас нелегално и незаконно пребивават над 1800 души, получили отказ за статут от Държавната агенция за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
22
 
4
 
! Отговори
Българин преди 10 години
Към ***! Коментарите са пълни с извращения! Контролирайте и не допускайте уличен език, не само отделни думи! Начинът на изразяване показва душевното състояние на човека. Така че не заливайте с воня това място!
37
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Явно АБХК(Анти Българския Хелзински Комитет)е развързал кесията да плаща на всички дупедавци да плюят по единствената истинска патриотична организация ВМРО.Някои ден БОГ ПРОЩАВА ВМРО НЕ.
36
3
 
44
 
! Отговори
Boyana преди 10 години
Българския хелзински комитет не се нарича така защото действа на територията на България. Тази структура трябва да промени името си в унисон със задачите, които изпълнява. Името , съотвестстващо на целите на тази организация е Антибългарски хелзински комитет. Тази организация защитава всички, чиито намерения са да навредят на страната ни. Тя предизвиква погнусата на нормално мислещия българин като организира скверните си паради на разврата.
35
38
 
3
 
! Отговори
справедливост преди 10 години
Джамбазски в затвора.Ро мите много обичат бели ДП-та
34
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До МАКЕНямат нищо против момичето, ами това този случай да се използва нагло от дебели хора като тези от снимката ***. ВМРО- в кой век живеят тия че се наричат войводи, какво изобщо означава войвода?
33
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви войводи, какъв е тоя анахронизъм? ВМРО са ***, които трупат политически дивиденти да гърба нападнатото момиче.
32
3
 
51
 
! Отговори
МАКЕ преди 10 години
Всъщност ние народа, искаме да знаем от къди тия от "БХК" получават пари да се издържат и какво имат против едно хубаво българско момиче
31
3
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е да се направи петиция за забраната на БХК
30
8
 
51
 
! Отговори
езичник преди 10 години
който е срещу ВМРО не е българин!!!!!!!!!
29
30
 
8
 
! Отговори
Каратов24 преди 10 години
Абе какво да говорим - какъв Каракачанов и какво ВМРО, като това си е ДС.
28
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NAP da razsledva tvoite pari chenge mrusno.
27
9
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТО Е ЯСНО ОТ КЪДЕ - СОРОС, ОТВОРЕНО ОБЩЕСТВО, ***, КОИТО ПУТИН ИЗГОНИ ОТ РУСИЯ. АКО ИСКАМЕ ДА СЕ СЛОЖИ КРАЙ И НА ТАЗИ БЕЗКРАЙНА САГА, КОЯТО ПРОДЪЛЖАВА 23 ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ, *** ТРЯБВА ДА БЪДАТ ИЗГОНЕНИ И ОТ БЪЛГАРИЯ
26
7
 
47
 
! Отговори
баш комитата преди 10 години
БХК е една *** организация, съставена от хора с комплекс за малоценност, отродници, предатели и хора без родова памет. С една дума - ***!
25
6
 
68
 
! Отговори
БХК в Белене преди 10 години
Тази изключително нагла антибългарска бандаБХК, трябва да бъде забранена !
24
4
 
58
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
"БХК не вярва българските данъчни органи да започнат репресивни действия против организацията - каквото би била по същество една извънпланова проверка по искане на ВМРО-БНД. " Е тва ако не са нагли ***. На тях всичко им е позволено, пък ако ги проверявали щяло да е репресивно действие. Мисля, че по-ясно потвърждение за двойния стандарт на тези *** няма. Всичко, което не им изнася е расизъм, ксенофобия и репресия.
23
4
 
59
 
! Отговори
аз съм българче преди 10 години
Думичката "български" в името на тази организация, трябва да бъде забранена със закон. Направете справка с техния сайт, вътре основните публикации са за съдебните дела за "расизъм", градски легенди за фейсбук заплахи към тези, които помагали на бежанците, "омразата" на българите, осмиване на преградата по границата, оправдаването на престъпленията на "чужденци", защото това, че били извършени от нелегално пребиваващи не ги правело по-опасни...
22
61
 
7
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
Колко ли им плаща руская мафия на ВМРО?
21
0
 
3
 
! Отговори
сорос преди 10 години
Бай ***, нямаш елементарно възпитание...
20
40
 
9
 
! Отговори
пеликана грухчо преди 10 години
ВМРО са чиста шайка разбойници.Първо са трепали и грабили мирни хора , а след това почнали помежду си да се колят
19
21
 
9
 
! Отговори
Панчо преди 10 години
От 24 години,две дузини хора се въртят из публичното пространство и напират на всяка цена да са политици!И тоя *** е от тях!