ВМРО: НАП да провери кой финансира БХК

Същото да направи и прокуратурата, зоват войводите
73
ВМРО: НАП да провери кой финансира БХК
Снимка: Булфото, архив

От ВМРО са изпратили писмо до НАП и до прокуратурата с искане да бъде установено откъде е финансирането на Българския Хелзинкски комитет (БХК). От партията са твърдо решени да бъде извадено на светло всичко около тази организация. Това бе обявено днес по време на извънредна пресконференция по повод образувано досъдебно производство срещу зам.-председателя на ВМРО Ангел Джамбазки, по сигнал на Българския Хелзинкски комитет, съобщиха от пресцентъра на партията.

„Не ни учудва този сигнал, Хелзинкският комитет от много време насам се опитва да злепостави ВМРО и други националистически организации, за да ги представи като ксенофоби и фашисти. Имат и списание, в което са ни оплювали не веднъж, това не може да продължава”, упрекна председателят на  партията Красимир Каракачанов.

Според него сигналът на Комитета е поредната провокация, а в официалния писмен текст умишлено са пропуснати уточняващи фрази, които манипулират съдържанието.

“Сигналът на ВМРО е несъстоятелен и БХК не е притеснен по никакъв начин от него”, съобщиха по-късно от организацията.

“БХК не вярва българските данъчни органи да започнат репресивни действия против организацията -  каквото би била по същество една извънпланова проверка по искане на ВМРО-БНД. Организацията винаги е била готова да представи пълна информация за източниците на своето финансиране пред българското общество.  БХК е готов да защити своите права както в България, така и пред международни органи и ще направим това за нас така, както го правим за многобройните наши клиенти”, се казва още в съобщението.

Още по темата
От партията пък обясниха като логична реакцията си в подкрепа на нападнатата преди два дни с нож Вики.

„Момичето е израснало пред очите ни, танцьорка е от ансамбъл „Гоце Делчев”, който съществува благодарение на подкрепата на ВМРО, защото държавата няма средства и за това”, каза Каракачанов. Той припомни, че от месеци  ВМРО предупреждава за възможни инциденти и рискове, които крие забавената реакция на държавата по отношение на нелегалните имигранти.

Ангел Джамбазки изложи в кратък вид хронологията на множеството доклади и сигнали, свързани с предупреждения и предлагани  превантивни мерки, които е внасял в СОС от 2011 г. насам като общински съветник. Последните са правени през летните месеци и есента, по време на срещи, свързани с бежанската криза  между общинари и представители на компетентните власти.

Според информацията на Джамбазки, от 2006 г. насам у нас нелегално и незаконно пребивават над 1800 души, получили отказ за статут от Държавната агенция за бежанците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Как кой? Дедко СОРОС!
17
0
 
8
 
! Отговори
до Одисей 1 преди 10 години
До Одисей 1 зличениятОдисей оди при брат ти "Оди копай" у село !!!
16
27
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ало редактора оправете си заглавието - какви войводи бе, тази отрека Каракачанов какъв войвода може да е ... той е червен *** с партийна книжка. Войводи били, *** ниедни ... ако едно време са били такива войводите сега щяхме да сме си още потурчени.
15
2
 
11
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
До Сър_ПичукТи не беше ли сър Гей?Спинишев де?
14
7
 
53
 
! Отговори
rio_de_oro преди 10 години
Българомразци, ВМРО не е фондация, а група хора които над 100 години дават труда си, съня си и на моменти живота си за да пребъде тази страна. Тези хора са се запазили толкова време, защото са казали не , ние няма да отстъпим, човек не може винаги да отстъпва, не са отстъпили пред башубузуци, войските на султана, Сърбите и Гърците. Но това едва ли могат да си го представят хора за които спокойния живот е най- голямото благо.
13
15
 
8
 
! Отговори
Одисей 1 заличеният преди 10 години
14 Тото със сигурност за тези наколко дни е имало поне едно убийство в страната , няколко опита за убийство и десетки сбивания , да случилото сес това момиче е ужасно , но то се случва всеки ден , в случая е виновен ЧУЖДЕНЕЦА , но всеки ден си го правиме ние .
12
37
 
10
 
! Отговори
Сър_Пичук преди 10 години
всичката расистка *** ли се е събрала да пише днес :D
11
38
 
15
 
! Отговори
Одисей 1 зличеният преди 10 години
А ако влезе НАП във ВМРО какво ли ще намери , тази организация съществува само и само за да управлява и *** от едно значително имотно наследство , по-голяма пародия от тези смешници няма . Интересно ако недай боже вкарат депутат в европарламента как ли ще трябва да обясняват абревиатурата на организацията си ВМРО ( Вътрешна Македонска РЕВОЛЮЦИОННА Организация ) смешници
10
7
 
74
 
! Отговори
TOTO_!!!! преди 10 години
БТВ - уникална антибългарска телевизия, сори, Босфор ТВ!Скъсаха се да жалят леко порязаното сирийче, а за Вики с 10-те дълбоки рани, вече няколко дни, - нито дума!Срам сте вие!Дано скоро ви фалира скапаната телевизия!
9
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БХК и други подобни структури се финансират явно и неявно то конгреса на щатитес единствена цел да насочват политиката на държавите в русло удобно за сащ - това е истинатаспекулира се тотално с понятията права и свободи и се тикат непрекъснато в медиите щото и в медиите са техни хора - пък ако не са техни ще им платяти може да не видиж 20 хиляди да недоволстват по медията но американските мекерета ще ти ги показват през час и създават впечатление че всички хора мислят като тяхтова е целта
8
7
 
72
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
Подкрепа за Войводите! Писна ми от БХК, и прочи абревиатури и сдруженийца, работещи против България!!!!
7
5
 
43
 
! Отговори
Бай Он преди 10 години
Кои са в БХК?Дайте някакво инфо де.Аман от някакви нелегални структури...Това ми звучи като Български *** на Канарските (острови)
6
7
 
63
 
! Отговори
йованчо преди 10 години
БХК да се разследва и работещите там да се третират като национални предатели. Вън арабските крадци и убийци. Съд за политиците които продадоха България!
5
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е откъде се финансират -най вероятно от разни поизтрещели старчоци милиардери които са натрупали имането си със злини цял живот и сега усещайки "оня с косата" който търпеливо ги чака отчаяно се опитват да си купят място в рая... Другият вариант е да се спонсорират от разни богати араби с цел детабилизация и ислямизация на конкретна област държава.За целта е нужно да няма хора а аморфна маса от "равни" които всъщност са еднакво бедни,***,черни..Или може би тъмно сиви.
4
3
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бхк пък какви клиенти имат ? Аз мога ли да ги наема за малко черен пр и мърсотии по адрес на едни хора ? И леко нагли ... Значи данъчните могат да правят извънредни проверки на български фирми (заведения, хотели и тн) но на бхк не, тях само с предупреждение от поне 3 месеца
3
7
 
61
 
! Отговори
88888 преди 10 години
Аз защитавам Ангел Джамбазки за мен той е един от малкото останали българи в нашата държава.
2
7
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Anti-Българския Хелзинкски комитет , da se iztrie ot nashite zemi i da se potyrsi otgovornost ot 'horata' stoqsti zad nego.
1
72
 
14
 
! Отговори
Кънев преди 10 години
БХК да изпратят писмо до НАП и до прокуратурата с искане да бъде установено откъде е финансирането на ВМРО-БНД и Фондация ВМРО.