След снощните стълкновения: 23-ма в РПУ-тата

Тази сутрин пред НС протестиращи няма, но полицаите са тук
Обновена: 13 ное 2013 09:20 | 13 ное 2013 09:20,
77
След снощните стълкновения: 23-ма в РПУ-тата
От двете страни на барикадата. Снимка: БТА

23-ма души са задържани след вчерашните протести в столицата, съобщиха от МВР.

От полицията уточняват, че те са арестувани за хулигански прояви, нанасяне на имуществени щети и за неподчинение на полицейски разпоредби.

Dnes.bg припомня, че през целия ден вчера имаше стълкновения между полиция и протестиращи, които се бяха събрали пред сградата на парламента и настояваха за оставката на кабинета.

Спречкванията бяха белязани с няколко ранени демонстранти, един униформен също пострада.

Късно снощи няколкостотин души образуваха жива верига пред сградата на НС и заявиха, че днес няма да допуснат вътре депутатите.

Протестиращите събориха част от металните заграждения с помощта на контейнери за боклук, до сериозни инциденти обаче не се стигна.

След полунощ ситуацията се уталожи, а днес парламентът осъмна с много полицаи, жандармеристи и нова заграждения, заключени с вериги. 

Коли на жандармерията са спрени откъм служебния вход на НС, откъм храм-паметника "Св. Александър Невски" също се забелязват униформени.

Периметърът на охрана е разширен, затворен е участък от ул. "Оборище" – от бул. "Васил Левски" до храм-паметник "Св. Александър Невски". Затворена е и ул. "Московска".

Няма обаче протестиращи, движението в района се осъществява нормално. Обстановката е абсолютно спокойна.

Рано тази сутрин парламентарната група на БСП се събра на заседание. В парламента днес са премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов. В пленарната зала ще продължат разискванията по първото четене на бюджета за догодина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na vsichki kumunisticheski k....... V taq shibana durjava im pojelavam da sa cql jivot tolkova prosti i zabludeni murshiiiii
54
4
 
4
 
! Отговори
До обективен преди 10 години
Наистина си обективен. *** от всички партии влезе в ГЕРБ, както вече е ставало при създаването на нова партия. Другаря Боко тиквата каза и нещо съвсем вярно, а именно че матряла в България е такъв. Не че това правителство е най-доброто, но просто няма друго добро. Видяхме на власт СДС, НДСВ, ГЕРБ и какво. Кои от кои по-крадливи и разрушителни. Така че трябва да се примирим с по-малкото зло. Иначе трябва да си поръчаме правителство от вън. Ние явно не можем да се управляваме сами.
53
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ОбективенСамо се чудя Силно червен ли си или си кармъзъ?!
52
3
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 10 години
Протест на доста малко хора с две цели - да върне ГЕРБ на власт и да върне Сините в парламента. Не искам ГЕРБ на власт, а Сините ги искам зад решетките за ограбването на България през първите години на демокрацията и пазарната икономика.
51
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подкрепям протеста, ако е нормален, човешки, мирен протест. До такива ексцесии не би трябвало да се стига. Не можем да се сърдим на полицаите, вършат си работата. Едва ли им е особено приятно, но... имат ли избор? Или правят каквото им се нареди, или остават без работа. Нека бъдем толерантни и с тях, не само помежду си.
50
4
 
3
 
! Отговори
sluchaen преди 10 години
Sutrinta ot Plovdiv za Sofia zaminaha 5-6 busa I nqkolko patrulki s Policai.Komandirovani da pazqt deputatite...sram I pozor.
49
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Доста неграмотни майки има.За сметка на това са злобни.Ако студентчетата си скандират мирно няма да ядат бой.Щом те налитат,какво очакват?Искат полицаите да ги насърчават да рушат ли?Който иска полицаите да го галят,нещо се е пообъркал.
48
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седя и чета коментарите и се чудя как може да има толкова *** народ, който да си мисли, че управляващата го в момента тройна коалиция(ДПС, БСП и АТАКА) може да допринесе нещо добро за държавата и виждам толкова много хора, които да ги защитават (поне в коментарите).
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименЛУМПЕНА СИ ТИ
46
23
 
10
 
! Отговори
МАЙКА ГОТОВА ЗА БОЙ преди 10 години
НИКОЙ НЯМА ПРАВО ДА ПРОЯВЯВА НАСИЛИЕ СРЕЩУ ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО ПОД КАКВАТО И ДА Е ФОРМА. МАЙКИТЕ СМЕ ПОВЕЧЕ ОТ ПОЛИЦАИТЕ.АКО ТРЯБВА ДА СЕ ОРГАНИЗИРАМЕ МАЙКИТЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И СТУДЕНТИ И ДА ГИ РАЗМАЖЕМ БИЯЧИТЕ ПОД ПРИКРИТИЕ НА УНИФОРМА.
45
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не можеше ли орешарски да е премиер без подкрепата на станишев и доган? или борисов без дянков, цветанов и фидосова? за съжаление такива неща стават само във филмите. всички партии са прогнили от корупция и пълни с крадци и мошеници, имам чувството, че какъвто и политик да се появи, покрай него ще се намърдат калинки, офшорковци, мутри и ченгесари. ужасяващо е да се помисли, но скъсването с миналото означава никой над 40 годишна възраст да не бъде допускам до властта. няма да го позволят.
44
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кой е казал, че трябва да оставаме с парламентарна форма на управление? Нека станем президентска! По-добре ще е, помислете!
43
3
 
3
 
! Отговори
ф15 преди 10 години
интересно е сега дали ще се сетят да слагат вериги на СУ ?
42
9
 
7
 
! Отговори
До Jerry преди 10 години
Не ми пука кой ще управлява само да не са омазаните Христо Бисеров, Данчо Ментата, Ваджаинин, Сергоглу, Сидераста, Козела, Грухчовски, които показаха, че са узурпирали властта и не искат да я пуснат с цената на пребити мирно протестиращи граждани, което в нормалните държави се наричат репресии. Тези не поемат отговорност за нищо друго освен за собствения си джоб, а на всичкото отгоре след ясно доказване за офшорни сметки никой в МВР не ги заържа за злоупотреба с власт - Христо Бисеров!
41
11
 
30
 
! Отговори
Jerry преди 10 години
КОЙ ще управлява, ако Орешарски подаде оставка? КОЙ? Ще дойдат разни мутри от ГЕРБ и хомосексуалисти от СДС (Реформаторския блок).
40
5
 
18
 
! Отговори
Мистър Х преди 10 години
утре ще ви управляват Реформаторите защото те крепят Бойко. Сред тях има две партии продали се на ИСлямиста ЕРдоган - партията на КАсим ДАЛ - НПДЦ, и СДС, която е в най-тесни връзки със Ердоган. Борисов също се кланя ЕРдогану. тъй че ако се възмущавает от съюза БСП-ДПс, помислеет си каков щше бъде УТре когато Борисов и реформаторите също ще се кланят на АНкара.
39
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Простанството на сайта е узурпирано от болшевишки ***, които се борят за своя тоталитарен режим! Това ли иска българският народ - репресии, побоища, полицейски произвол над мирно протестиращи граждани?! Не, това го искат управляващите, за да могат необезпокоявано да си вършат кражбите! Украинецът управлява, както са го научили неговите баща и дядовци - той е потомствен комунист! Той изисква от народа култ към личността си и коли и беси инакомислещите! Заминавай си *** и никога не се връща
38
0
 
6
 
! Отговори
Ели преди 10 години
Всичките да ***! Крепи ме само, че справедливост може да няма на тоз свят, но на онзи свят ще получат заслуженото!Жалко, ЖАЛКО за кръвта, която са проляли нашите деди, за кръвта, с която е пропита земята наша! Господи, прости ни за безхаберието - за това, че гледайки, оставяме всичко да се погуби!
37
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цяла българия знае че тия *** протестиращите са купени и че журналистите нарочно подклаждат напрежение чрез коментарите си за измислени побоища. И да, когато не се подчинявате на МВР и нарушавате обществения ред най малкото ще ви бият докато не се разотидете. Журналистите и да лъжат за събитията ние виждаме. Тия протестиращи са шепа хора и не предтсавляват целия български народ. Само в софия се стачкува, не е като зимата когато излезе наистина цяла българия да каже : Бойко МАРШ !
36
4
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 10 години
до Гошо ***------Бойко Борисов сздаде власта заради над двайсе самозапалили се от които девет умряли!Нещо не ми мирише Путин да ги е накарал да се самоубиват заради Русия!Иначе Нешка Робева е анархистка дет се чудя какво прави при Бареков но комай нейната идеология ще ни управлява завбъдеще