Реформаторите: Единствената алтернатива на статуквото сме

Обидни забележки изместиха дебата в НС, коментира Ваньо Шарков
Обновена: 10 дек 2013 19:32 | 10 дек 2013 19:32, Веселина Йорданова
97
Реформаторите: Единствената алтернатива на статуквото сме
Ваньо Шарков, Радан Кънев и Меглена Кунева. Снимка: Реформаторски блок

Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото. Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него. Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Бургас.

Членовете на Съвета в Бургас са 13. Сред тях има изявени местни художници, бизнесмени, юристи и университетски преподаватели.

„Структурите на партиите ни в събота и неделя ни окуражиха да ускорим процеса на коалиционното споразумение, а на редица места общинските ни организации вече работят заедно“, допълни Кунева.

В отговор на въпрос за напускането на втори депутат от ПГ на ГЕРБ Кунева заяви, че това поставя въпроса за състоянието на политическата среда изобщо.

"Не става дума само да упражняваш власт и да имитираш управление. В Реформаторския блок се фокусираме върху много по-голяма цел като промени в Конституцията и връщането на партиите и изборната среда към нормалността. Гражданският съвет е важен фактор за това", допълни още Кунева.

Председателят на ДСБ Радан Кънев беше категоричен, че няма по-елементарна клевета от това, че Реформаторският блок е софийски съюз. „Ние сме политически съюз от шест партии с обявени национални цели и план за излизане от кризата", допълни той.

Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус, категоричен бе Кънев.

Според бившия депутат и представител на "Синьо единство" Ваньо Шарков българският парламент е загубил духа на парламентаризма и обидни забележки са изместили дебата и политическите аргументи. Този парламент може да гласува всяка глупост, поднесена от партийните им централи, каза Шарков и подчерта, че единствената алтернатива на този стил на управление е Реформаторският блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези нормални ли са? Още ли си мислят че българите пасат трева? Всички до един са измикяри възползващи се от нестабилното положение в страната. За какви се мислят.....за следващите "розови спасители" ли? Не ви ВЯРВАМ, И НЯМА И ДА ВИ ПОВЯРВАМ........НИКОГА
35
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До П_ПетровПрост ти Петров, многооооооооооо си елементарен.Хахахахах, горкият.
34
3
 
9
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До Бай Димо, Първо трябва сами да се оправим, ама в главата. Тогава ще ни стане ясно, че не сме стадо да ни води коча с най големите ... рога, а сме хора, които се водят от по-умни хора и ако не ни водят умно и по-правилата в полза на обществото, имаме силата и волята да ги изритаме с шутове и камъни! До тогава все някой ще ни оправя - царя, бея, гея, злодея или някоя московска, вашингтонска или брюкселска *** и все оправени ще си ходим по света.
33
5
 
6
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Бъдещето е на партиите, които умеят да се обединяват - колкото и да викаме и дюкаме, това е истината. За съжаление, в момента най-добре се справят с това комунистите и турците.
32
5
 
10
 
! Отговори
Йово преди 10 години
Реформатори или Рехабилитатори. По вероятно е второто, искат да се върнат на власт за да продадат и останалото държавно имущество което е под 10% за по $1 и да си имаме отново министри като г-н 10% и да си вземат комисионите. Не им дреме за българите. Къде отидоха така чаканите инвеститори до 1997 г. Просто нямаше такива а заводите бяха ликвидирани нарочно или продадени за жълти стотинки а самото желязо в тях беше по скъпо.
31
5
 
4
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До WatmarkБКП управлява 19 години. Царчето си беше тяхно. СДС - ОДС са управлявали 1+4 години. какви глупости дрънкаш.
30
3
 
11
 
! Отговори
Watmark преди 10 години
За бога вие сте статуквото. Вие сте бивши управляващи. Статукво викащо че не е статукво... И се връщате в политкческия живот с лъжа? Вместо с извинение? Като политическо поведение с каво се различавате от комунистите?
29
10
 
7
 
! Отговори
Кунева-Пръмова преди 10 години
Мене комунистите убиха дядо ми! Филиите даже и без мас съм ги яла! Гласувайте за мене! Аз, Костов и Касим Дал сме бъдещето!
28
6
 
7
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
До Анонимен 28, До колко можеш да броиш? Знаеш ли колко са 300 милиарда(какво? дини, тикви,левове, долари, евро?)? Такова число изразено в конвертируема валута в Българската икономика никога не е имало ! Каква себестойност има икономика, която на всеки 10 години е фалирана от комунистите и не може да покрива дори лихвите на един смешен дълг от 14 милиарда долара? Проблемът на приватизацията беше, че закъсня ужасно, защото комунистите искаха да източат всичко от държавните предприятия и ги вкараха в невъзвръщаеми дългове!
27
4
 
12
 
! Отговори
ss-waffen преди 10 години
А най чистосърдечно бих посъветвал хората, които финансират тези "народни" хрантутници да не си хвърлят парите залудо.
26
5
 
14
 
! Отговори
snejen chovek преди 10 години
Ами трудно ще минете за Софийски съюз, макар и да ви се иска. По-скоро отбор гащници на турне.
25
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Единствената алтернатива на статуквото били.Много единствени съм виждал по време на нашия велик преход от социализъм към капитализъм,от тоталитаризъм към демокрация,месии ли не бяха-единия с царствен произход,другия със селски.Докато първия донесе някаква демократичност, вторият се опита да наложи тоталитарния капитализъм.И те бяха "единствена" алтернатива.Та сегашните претенденти възпитани по комунистически,живели по социалистически,всеки със собствена представа за капитализма (Европейски,Американски, Японски,Шведски...)може да са алтернатива но не сега,а друг път като им дойде времето.
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Седерастията, помниме и наказваме!
23
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗАЩОТО НЕ ВИ ИЗНАСЯ ДА КАЖЕТЕ ИСТИНАТА - ИВАН КОСТОВ ПРОДАДЕ АКТИВИТЕ НА ДЪРЖАВАТА ЗА 300 МИЛИАРДА ЗА 30 МИЛИАРДА НА БАНДИТИТЕ, КОИТО СТАНАХА БИЗНЕСМЕНИ.
22
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тия са алтернатива колкото магарето е алтернатива на катъра.
21
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ТИЕЯ ДЪРТИ *** НАИСТИНА ЛИ СИ ВЯРВАТ ИЛИ ВЯРВАТ, ЧЕ НИЕ СМЕ КЪСОПАМЕТНИ- ТАМ СА СЪБРАНИ ВСИЧКИ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРСКИЯ ИНТЕРЕС- КУНЕВА, ИВАН КОСТОВИСТИ И ЛЮБОВНИКЪТ НА БИВШЕТО ХУБАВО НАДЕ, КОЯТО УСПЯ ДА ГО РАЗВЕДЕ- Д-Р ШАРКОВ ИЛИ ПРОСТО ПУДЕЛЪТ НА НАДЯ. ТЕ ПООТДЕЛНО МОЖЕ И ДА ИМАТ 1% , НО ЗАЕДНО НЯМА ДА ИМАТ 7%, ЗАЩОТО ВОТЪТ НЕ ОБИКНОВЕНА АРИТМЕТИКА- ВЗАИМНО СЕ КРЕПЯТ БЕЗРОДНИЦИТЕ И СЕ НАДЪХВАТ. САМО НЯКОЙ КУКУНДЕЛ СТАР КОСТОВИСТ МОЖЕ ДА СИ ПУСНЕ ГЛАСА ЗА ТЯХ. ИЛИ НЯКОЙ РАНОБУДЕН СТУДЕНТ
20
4
 
13
 
! Отговори
КНК преди 10 години
До Спонги : ДА ДОБАВЯ - ЗАТВОРИ 30 000 РАБОТНИ МЕСТА В ЕДНИ ОТ НАЙ-ПЕЧЕЛИВШИТЕ ПРЕДПРИЯТИЯ СЛЕД 1990Г. !!!! ЗАЩО ЛИ НЯМА КОМЕНТАРИИ ПО МЕДИИТЕ ???? ЗАЩО ЛИ ПРОКУРАТУРАТА НЕ СЕ САМОСЕЗИРА ?????
19
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може и така да е.Но без телевизия сайтове и медии повече от 7-8 % няма да вземете.Успех!
18
16
 
14
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
До 27 МИЛИАРДА?????Питай другаря Виденов, който обезцени предприятията за да ги заграбят комунистите и после да ги спрат. Например Николай Банев - от 120 предприятия не му работи нито едно.
17
6
 
24
 
! Отговори
тютю преди 10 години
реформистите на власт касим дал премиер,общо казано БГ става провинция на Турция.Аман от реформатори