Реформаторите: Единствената алтернатива на статуквото сме

Обидни забележки изместиха дебата в НС, коментира Ваньо Шарков
Обновена: 10 дек 2013 19:32 | 10 дек 2013 19:32, Веселина Йорданова
97
Реформаторите: Единствената алтернатива на статуквото сме
Ваньо Шарков, Радан Кънев и Меглена Кунева. Снимка: Реформаторски блок

Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото. Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него. Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Бургас.

Членовете на Съвета в Бургас са 13. Сред тях има изявени местни художници, бизнесмени, юристи и университетски преподаватели.

„Структурите на партиите ни в събота и неделя ни окуражиха да ускорим процеса на коалиционното споразумение, а на редица места общинските ни организации вече работят заедно“, допълни Кунева.

В отговор на въпрос за напускането на втори депутат от ПГ на ГЕРБ Кунева заяви, че това поставя въпроса за състоянието на политическата среда изобщо.

"Не става дума само да упражняваш власт и да имитираш управление. В Реформаторския блок се фокусираме върху много по-голяма цел като промени в Конституцията и връщането на партиите и изборната среда към нормалността. Гражданският съвет е важен фактор за това", допълни още Кунева.

Председателят на ДСБ Радан Кънев беше категоричен, че няма по-елементарна клевета от това, че Реформаторският блок е софийски съюз. „Ние сме политически съюз от шест партии с обявени национални цели и план за излизане от кризата", допълни той.

Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус, категоричен бе Кънев.

Според бившия депутат и представител на "Синьо единство" Ваньо Шарков българският парламент е загубил духа на парламентаризма и обидни забележки са изместили дебата и политическите аргументи. Този парламент може да гласува всяка глупост, поднесена от партийните им централи, каза Шарков и подчерта, че единствената алтернатива на този стил на управление е Реформаторският блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
17
 
! Отговори
calipso преди 10 години
Някои има ли по-добра идея?
55
11
 
9
 
! Отговори
Ъъъ преди 10 години
Тази история с депутати - художници, поети, философи и пр. - вече сме я гледали и помним, че от тях никакви държавници не излязоха, просто защото хора с подобен житейски път са АБСОЛЮТНО НЕПОДГОТВЕНИ за държавническа работа. Повечето от тях просто използваха престоя си във властта, за да пооправят битовите си проблеми, а малцината честни измежду тях провалиха и политическата, и артистичната си кариера заради това глупаво хрумване.
54
10
 
14
 
! Отговори
Акъл море преди 10 години
Как е възможно да сте алтернатива на статуквото и едновременно да сте самото статукво? Сороска логика!
53
6
 
6
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Имате ли достатъчно пари да покупите ЦИК? Тук пускането на бюлетините няма значение ,процентите зависят от парите които ще "инвестирате" в ЦИК
52
22
 
11
 
! Отговори
Буба лази преди 10 години
Само Реформаторите ще оправят комунистическата *** в Парламента! Гласувам за тях!
51
9
 
12
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Тези само с фалшифициране на изборите могат да влязат в парламента
50
9
 
8
 
! Отговори
JLO преди 10 години
До КомунистМен в ЕС ми е много по-комфортно, отколкото в народната република с допотопните ядрени кюнци. Ходи в Северна Корея.
49
6
 
7
 
! Отговори
бля бля преди 10 години
Нямам думи хора колко сте ограничени не информирани. Постоянно дъвчете едно и също затворени в собствените си светове. Само ще ви кажа едно, единствената алтернатива е РБ. Не можете да спрете гората да се разлиства. Запомнете го дами и господа.
48
4
 
5
 
! Отговори
Крис преди 10 години
Ами вярно е. И палците надолу, които ще ми нацъкат платените драскачи на партиите на статуквото, само ще го докажат :)
47
6
 
5
 
! Отговори
JLO преди 10 години
Гледам бая фенове на алтернативата БКП и ДС (включително Бойко, член на комунистическата партия). Все едно ще се спуснат някакви ангели от небето да ви спасят? Имаме всепризнат европейски политик като Кунева, дето само ние го плюем в нашата страна. *** народ - слаба държава.
46
8
 
5
 
! Отговори
123 преди 10 години
Ако тези са алтернативата - бог да пази България
45
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А тази алчна *** защо не отговори как така април имаха непреодолими различия и според тях дума не можеше да става за коалиция по между им,а след като се *** до ушите на изборите и видяха в далечината предсрочни избори решиха че вече нямат непреодолими различия. Тая кривоустата е готова за власт и майка си да убие и доста пари хвърля да е всеки ден по медиите.
44
7
 
11
 
! Отговори
ля ля преди 10 години
нямам думи за вас *** долни! ОСОБЕНО ОВЦАТА ВДЯСНО!!! НАЙ-ДОЛННИЯ ДОМАШЕН ЛЮБИМЕЦ!!!
43
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Е те тия че ни"оправят"!!!
42
7
 
9
 
! Отговори
Оле преди 10 години
Смях,смях...Гражданските съвети-само от членове на формациите съставляващи рИформаторския блок..Смях и после пак сълзи...
41
7
 
11
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
На какво да сте алтернатива ?На дясната икономическа политика на Орешарски ? Или на про-западната му външна политика ?
40
5
 
13
 
! Отговори
Neeeeee преди 10 години
XA XA XAaaaaaaaaaaa ne e istina :)
39
6
 
11
 
! Отговори
nerez преди 10 години
Парите дето се влагат да пропагандират тези мишоци ще са загубени след бъдещите избори,освен ако не подкупят и ЦИК.
38
7
 
11
 
! Отговори
Секирчо и Манарчо преди 10 години
бити карти в каквато и колода да ги замесваш са си бити никога няма да станат КОЗ
37
7
 
15
 
! Отговори
eyeless преди 10 години
Каква алтернатива сте бе, *** долни, Кунева - жената на сина на главния секретар на БПК и подлогата на Симеончо, който "оправи" всички за 700 дни, и зад завесата Ваньо Мавъра, който разби промишленост, индустрията, и продаде всичко останало на престъпни групировки.