Реформаторите: Единствената алтернатива на статуквото сме

Обидни забележки изместиха дебата в НС, коментира Ваньо Шарков
Обновена: 10 дек 2013 19:32 | 10 дек 2013 19:32, Веселина Йорданова
97
Реформаторите: Единствената алтернатива на статуквото сме
Ваньо Шарков, Радан Кънев и Меглена Кунева. Снимка: Реформаторски блок

Реформаторският блок е единствена алтернатива на статуквото. Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него. Това заяви лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева при представянето на Гражданския съвет на Реформаторския блок в Бургас.

Членовете на Съвета в Бургас са 13. Сред тях има изявени местни художници, бизнесмени, юристи и университетски преподаватели.

„Структурите на партиите ни в събота и неделя ни окуражиха да ускорим процеса на коалиционното споразумение, а на редица места общинските ни организации вече работят заедно“, допълни Кунева.

В отговор на въпрос за напускането на втори депутат от ПГ на ГЕРБ Кунева заяви, че това поставя въпроса за състоянието на политическата среда изобщо.

"Не става дума само да упражняваш власт и да имитираш управление. В Реформаторския блок се фокусираме върху много по-голяма цел като промени в Конституцията и връщането на партиите и изборната среда към нормалността. Гражданският съвет е важен фактор за това", допълни още Кунева.

Председателят на ДСБ Радан Кънев беше категоричен, че няма по-елементарна клевета от това, че Реформаторският блок е софийски съюз. „Ние сме политически съюз от шест партии с обявени национални цели и план за излизане от кризата", допълни той.

Блокът е политическата сила, която може да промени статуквото и сме готови да започнем тази промяна именно от нас. Върху нашите стъпки за излизане от кризата ще градим национален консенсус, категоричен бе Кънев.

Според бившия депутат и представител на "Синьо единство" Ваньо Шарков българският парламент е загубил духа на парламентаризма и обидни забележки са изместили дебата и политическите аргументи. Този парламент може да гласува всяка глупост, поднесена от партийните им централи, каза Шарков и подчерта, че единствената алтернатива на този стил на управление е Реформаторският блок.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
24
 
11
 
! Отговори
Спонги преди 10 години
В държавата Чалгария са малко хората които разбират посланията на Реформаторския Блок. На чалгаджиите им дай някоя мафиотска организация като БСП или милиционерска Партия начело с мутра. Какво като тези са умни и знаещи.
15
5
 
16
 
! Отговори
Ханко Брат преди 10 години
"Симпатията и надеждата, с които се посреща идеята за Реформаторския блок, означава, че има нужда от него." Ако имахме нужда от вас нямаше да ви изхвърлим от политиката на 12 май т.г. Има ли смисъл да говорим за "симпатията и надеждата" , както и за "нуждата" от вас - политическите ***. Ако вие четиримата началници в т.н. РБ искате да имате депутатски карти целувайте ръка на бате си Бочко. Целувайте му и други работи. Иначе ще продължите да гледате дебатите в НС по телевизора, като мен.
14
4
 
15
 
! Отговори
помпон преди 10 години
пууу пУмияри
13
4
 
17
 
! Отговори
Селски Съвет преди 10 години
Реформаторите имат Граждански съвет! А Селски Съвет имат ли?
12
4
 
16
 
! Отговори
г-н Тау преди 10 години
пууу пУмияри
11
5
 
17
 
! Отговори
от скрина с нафталин преди 10 години
Крайно време е т.н. "реформаторски" блок да признае, че, в същност е, един нафталинов блок, пардон, скрин.
10
3
 
1
 
! Отговори
джудео преди 10 години
браво шъ гласуваме за джаз
9
3
 
14
 
! Отговори
хаа преди 10 години
Да бе,дано са ви повечко близките,че да има кой да ви гласува статуквото...
8
2
 
24
 
! Отговори
Отвратен преди 10 години
Какъв реформаторски блок с Миглена Кунева ! А там се е наврял и този мошеник и тарикат - Даниел Вълчев, който за да прихване нещо е съгласен да се влачи след всеки !!! Нима си мислите, че хората ще ви приемат с тези стари и нечистоплътни муцуни
7
6
 
26
 
! Отговори
Надежда преди 10 години
Вие сте сбирщина смешници. Дано не се излъжат много хора да гласуват за вас.
6
6
 
23
 
! Отговори
..наш'те алтерн преди 10 години
Видяхме какво стана с последните "Единствени алтернативи на статуквото" - НДСВ и ГЕРБ ... ум да ти зайде направо!
5
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ НА ДЕМОКРАТИТЕ!
4
5
 
17
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 10 години
"избирателите" от столипиново кърджали и ААсково СИГОРНО ги разбират
3
4
 
24
 
! Отговори
Dedovia преди 10 години
Мдааа, тия са на принципа "Абе може и голяма .айно да съм, ама пък добре изпъквам в калта".
2
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И тази продажница Куннева Пръмова е част от статуквотол
1
3
 
16
 
! Отговори
П_Петров преди 10 години
След като постигнете обединението, хубаво би било да чуем и моралните и професионални критерии за издигане на народни представители в европейския и държавния парламент, както и на общински съветници и кметове.