Реформатори пред взрив

ДСБ не искат "Синьо единство", брожения и срещу Кунева
Обновена: 15 дек 2013 20:10 | 15 дек 2013 07:30,
232
Реформатори пред взрив
Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Още по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
5
 
9
 
! Отговори
моника преди 10 години
През юли и септември 2006 години Министерството на финансите, ръководено тогава от днешния премиер Пламен Орешарски, обявява обществена поръчка за комуникационна стратегия за усвояване на средства от оперативните програми на съюза през периода 2007-2013 г. Орешарски в качеството си на финансов министър обявява дружеството PR & Media ЕООД за изпълнител на кампанията, на стойност 2 250 000 лв. без ДДС. Фирмата победител е собственост на Моника Йосифова, а днес действа като Актив груп ЕООД, но продължава да е нейно притежание,Още при самото подписване на договора с МФ са извършени и първите
19
1
 
12
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Тия, щото всичките се пишат торба акъллии затуй може и да нямат възможност да крадат. Няма да ги огрее на изборите !
18
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хахахаха!! Ще се молите Бойко да се върне ама не знам дали няма да е късно.
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тази ли са следващите които ще крадат от нас?
16
3
 
21
 
! Отговори
ВРАГОВЕТЕ НИ ! преди 10 години
Поробване ни чака с "Реформаторския блок" ! Зад Мюсюлманската партия е Касим Исмаил Дал,един от основателите на Турското национално-освободително движение в България (!) и личен приятел на турския премиер Ердоган !Втората турска партия Свобода и достойнство" има едничката цел някои български окръзи да станат турски вилаети !
15
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ееех, много вожд, малко индианец. :)))))))))
14
2
 
12
 
! Отговори
Х преди 10 години
ВСИЧКО БЕШЕ ДОБРЕ ,ДОКАТО СЕ ПОКАЗАХА КОКАЛИТЕ.ЗАПОЧНАХА ДА РЪМЖАТ.
13
4
 
10
 
! Отговори
ЛЮТА ЧУШКА преди 10 години
Истинските десни в България отдавна са разбрали,че не всичко 'ЕВРОПЕЙСКО' което хвърчи се и яде, ГЕРБ нямат право на подобна легитимация . ЕНП стъпват много на криво в България и рано или късно ще го разберат,разбира се ,че е по добре да е рано,но на дали.
12
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе могат да са Реформатори преди да се разкаят и извинят за Приватизацията на Костов, за реституцията на Луджников и за това че не публикуваха доносниците. Да декларират че нито един който е бил депутат или градски съветник от 1997 насам няма да бъде вклщчван в кистите в бъдеще!!!
11
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цтарите муцуни пак се канят да управляват,но няма да го бъде.
10
2
 
28
 
! Отговори
Вън Кунева !! преди 10 години
Какаво прави тази трътка вдясно ....НИКОГА НЕ Е БИЛА ДЯСНА ,НЕ Е ,,, И НЯМА ДА БЪДЕ ..!!!..ВЪН Вунева !!!
9
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви "реформатори" сте вие бе, пародия на пародиите. Толкова ви се иска властта, че сте готови с цената на всичко да захапете кокала. Много апетитни са тези места на евродепутати, ама са малко, а вие много. Българино, докога ще търпиш тая политическа *** да те гази и ***! Тези всичките сега са огладнели, освирепели и ще се избият за постове и позиции. Че и на тях им се искат воаяжите на Сидеров, ама няма. Срам!!
8
7
 
6
 
! Отговори
bnp pariba преди 10 години
ЕЙ МАСКАРИ,КУНЕВАТА Е НАША НЯМА ДА Я ЗАКАЧАТЕ
7
4
 
15
 
! Отговори
x преди 10 години
Не сте никакви реформатоРИ- понятието за вас завършва пак на "ри",но в пълен текст означава"***".Сигурен бях,че ще се изпокарате и отново ще се чудя на избори за кого да гласувам.
6
4
 
25
 
! Отговори
реалист преди 10 години
Нямат кинти, затова се карат. Само Куневица има пари за партийна дейност.
5
2
 
14
 
! Отговори
Перспектива преди 10 години
Голяма част от гласовете за Кунева при предните избори бяха на млади и интелигентни хора, които не мога да кажа, че бяха за дясното, а по скоро клоняха към центъра. Сега те ще бъдат загубени за Куневата кауза и резултатите й ще са значително по-ниски от предишните. Така реформаторите няма да спечелят кой знай колко от съюза с нея. Напротив, по тази причина десните партии, в съюз с Кунева, могат да понесат допълнителни загуби на предстоящи избори.
4
4
 
16
 
! Отговори
Вся власть Советам! преди 10 години
А сега да видим, кой ще надделее в Реформаторския блок и към ЕТ герб-Буда? Гражданския съвет или Селския съвет?
3
1
 
13
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Не се ли умориха от неразбории?
2
4
 
35
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
В ТОЗИ РЕФОРМАТОРСКИ БЛОГ МАИ НЯМА НИТО ЕДИН ДОСТОЕН ЧОВЕК.НАЦИОНАЛНАТА ПРЕДАТЕЛКА ПРЪМОВА,НАДКА И ОЩЕ ДУЗИНА БОЛНИ ЗА ВЛАСТ,А НЕ ЗА ОПРАВЯНЕ НА СТРАНАТА.САМО *** МОЖЕ ДА ПОДКРЕПЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ КОИТО НИ УПРАВЛЯВАТ ПОСЛЕДНИТЕ 24Г.
1
12
 
25
 
! Отговори
ЛЮТА ЧУШКА преди 10 години
Никакъв взрив няма, Надка за пореден път се е продала на Герб под натиска на администраторите в Европейската народна партия,но в ЕНП ще е добре да престанат да пробутват ГЕРБ за дясна партия просто защото не са.