Реформаторите – на финалната коалиционна права

Радан Кънев смята, че обединението ще е факт до евроизборите
6 дек 2013 17:24,
70
Реформаторите – на финалната коалиционна права
Радан Кънев. Снимка: архив, Булфото

Лидерът на ДСБ Радан Кънев обяви, че Реформаторският блок в момента е на финалната фаза на преговори за коалиционна формула.

"Стратегическата ни дългосрочна цел е обединение, но да се говори за обединение преди европейските избори е пресилено", коментира той в Смолян, цитиран от БТА.

По думите му сегашната ситуация на дълбока криза на доверието не може да произведе парламент и правителство, които да имат достатъчно доверие на българските граждани, за да могат да извадят страната от кризата.

Според него и продължаващата от 5 г. икономическа криза, и дълбоките проблеми, които обществото ни има в здравеопазване, образование, демография, всичко това се съсредоточава именно в кризата на доверието към политиката, демокрацията и институциите.

Кънев допълни, че заради наблюдаващата се цялостна криза на доверие в обществото, едно от предложенията на Реформаторския блок е за съкратен мандат на следващото Народно събрание.

"Без доверие от гражданите, управляващите не могат да решават проблемите", категоричен бе той.

По негово мнение няма достатъчно доверие не само в сегашните управляващи, не само в довчерашните управляващи от ГЕРБ, но и в партиите от Реформаторския блок.

"Затова е нужно едно реформаторско правителство с ясна програма за период от 18 до 24 месеца. Вярваме, че в този период от около 2 г.  България може да бъде отворен и проведен сериозен конституционен дебат, както и дебат какви трябва да бъдат националните икономически приоритети", смята председателят на ДСБ.

По негово мнение съгласие върху подобен план може да бъде голяма крачка към връщане на доверието на българите в политиката и в държавните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
1
 
! Отговори
Ахмед Станишката преди 10 години
До Радо КънатаАма на вас и без това вече са ви ....... мамата съвсем докрай. Няма нужда да налитате на чужди. То си е за ваша сметка. Стройте си комунизъм и се псувайте на майка. Аз живея при капиталистите. Тук се бачка и няма време за псувни. Те горките и без това не знаят как се псува на майка.
45
0
 
1
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
До Анонимен 58Особеното на заемите е, че трябва да се връщат с лихви. Никой не тегли за да ги изяде, защото след това е още по-беден и още по гладен и никой няма да му даде повече заем. От 2 милиарда заеми, които комунистите са взели за 4 месеца, до момента само 50 милиона са за социални мерки, останалите са за да направят още по-богати червените мутро-олигарси, но заемите ще се връщат от всички, които работят и плащат данъци.
44
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 10 години
писна ми от глупендъри които гледат веднъж Zeitgeist и си мислят, че са разгадали всичко...пс: визирам директно 61 номер
43
1
 
4
 
! Отговори
ЧЕРВЕН преди 10 години
Докато повтаряте мантрите на мафията ще пасете трева. Кой ни управлява от 70 г. насам - червената мафия. Кой тръбеше колко лош е Костов? - червената мафия. Кой свали с преврат ГЕРБ/КАКВИТО И ДА СА/ -червената мафия. Кой фалшифицира изборите от 24г. насам? - червената мафия? Кой подменя всяка нова партия с лъжливо копие? - червената мафия. Кой плюе сега по реформаторския блок? - червената мафия.Кой плюе по ЕС? - мафията. Кой държи медиите дето ви набиват глупости в главите? - червената мафия. Е..
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Деформаторски огладнял блок от провалени партии. Искат реформи в банковите си сметки. 5 месеца гладни реформатори обсаждат и досаждат.
41
2
 
5
 
! Отговори
хаха преди 10 години
Наистина ли някой ще гласува за тази политическа салата която са?!
40
3
 
8
 
! Отговори
Никой преди 10 години
За "политик" като г-н Радан Кънев, който няма никакъв авторитет и чиято партия дори не е прескочила минималния праг на изборите, изглежда народът е никой. Държи се така, сякаш някой го подкрепя, сякаш някой му вярва, сякаш е спечелил изборите. Застанал в позицията на политически водач, определя какво ще става в страната. Това няма нищо общо с демокрацията. Това е "напредък" към насилствено (с пропаганда) налагане на политиката на тази партия.
39
2
 
9
 
! Отговори
Красен преди 10 години
Има в България определени хора, богати, който нямат контакт с българското население .Такива хора не са се качвали в автобус пълен с хора.Не са чакали на опашка за пенсия или заплата .Не са живели в общежитие пълно с *** и мишоци, не са виждали празен хладилник .Не са работили в завод 8 часа и не ги е болял кръста от тежката работа .Такива хора се бутат в политиката, защото не им стигат пари за новото ферари и вилата на Бахамските острови .Те идват за подкупи, не да оправят България
38
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Радан Кънев осъди БСП правителството че тегли заем и раздава на бедните хора .Това според него е икономическа грешка .Ако се теглят пари, трябва да се раздават на богатите бизнесмени, защото след 5 години ще се върнат парите и ще се погаси заема .За бедните, социално слаби не трябва да се отпускат пари и колкото по-рано умрат, толкова по-бързо България ще цъфне ."ТОЯ НЕНОРМАЛЕН ***, НЕ ОСЪЗНАВА КАКВИ ГЛУПОСТИ ГОВОРИ .ДА НЕ Е БРАТ НА БОЙКО ТИКВАТА .
37
3
 
10
 
! Отговори
Радо Къната преди 10 години
Изберете нас и ние ще ви .... мамата докрай!
36
3
 
5
 
! Отговори
VB преди 10 години
Радан Кънев не ме грабва, но комунистите & мафията трябва да си ходи.
35
3
 
6
 
! Отговори
Препоръка преди 10 години
До анкетаГласувай за Барека-Палачинката. Духовно извисен, без капка мерак за власт.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До избирател 51Конгрючулейшънс, матрял!Каквото посееш такова ще пожънеш. Сееш тиквено семе, жънеш тикви, при това червени, но с западна ориентация, банкянски сорт, правешка селекция..
33
8
 
6
 
! Отговори
избирател преди 10 години
Ако представителя на БКП , Пръмова - кунева участвува с нейната партия аз пак ще гласувам за ББ.
32
11
 
3
 
! Отговори
анкета преди 10 години
За тоя ще гласувам - погледа му излъчва християнска смиреност и духовна чистота (+) Духовност,ама друг път - прозира жажда за власт и духовна нищета ()
31
0
 
17
 
! Отговори
Не е това начина ! преди 10 години
Не ги чух категорично да се разграничат от милиционерите от ГЕРБ. Даже последните дни с половин уста си признават, че може и да направят коалиция след изборите. "В името на България:, естествено :)Ако продължават така, губят няколко гласа от моето семейство, което 23 години гласуваше упорито за СДС и после за ДСБ. Десните хора не обичат мутрите и червените милиционери !
30
6
 
14
 
! Отговори
П.Петров преди 10 години
Не вдявате ли, че точно комунистите и слугите им от ДС искат да не вярвате в нищо и в никой?Радан Кънев е свестен и интелигентен млад човек, който няма нищо общо нито с БКП, нито с ДС.Докато гласувате за нагли простаци, щедри на обещания, които не са направили нищо в живота си, не се надявайте България да се оправи!
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvoto i da napravite,s kogoto i da se koalirate,niama da vlezete v parlamenta,mnogo ste komprometirani,nagli,no sus samochuvstvie,na kakvo otgore?
28
16
 
6
 
! Отговори
kostur преди 10 години
КЪМ ЗЛОНАМЕРЕНИТЕ--ГЕРБ Е МАРКА..НАЙ-ДЕМОКРАТИЧНОТО ПРАВИТЕЛСТВО , БЕЗ ДВЕ МНЕНИЯ..ПРЕДИ ГЕРБ БЪЛГАРИТЕ БЯХМЕ НАЙ-БЕДНИ И БОЛНИ..МИЛИОНИ НАПУСКАХА ДЪРЖАВАТА..БЯХА ПРИБРАЛИ ПАРИЦИТЕ НА ХОРАТА..ИМАШЕ ЗАМЕНКИ , СПРЕНИ ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ ЕВРОФОНДОВЕ....А ГЕРБ---РАБОТЕХА ХОРАТА ДЕНОНОЩНО--БОЙКО , ПЛЕВНЕЛИЕВ , ЛИЛИ , ЦВЕТАНОВ , ВЕЖДИ , ДЕЛЯН , ДОНЧЕВ , ФАНДЪКОВА , КРИСТАЛИНА--ТЕХНИ КАДРИ...ЗЛАТНИ ХОРА , ДОБРИ , ЧОВЕЧНИ , КОМПЕТЕНТНИ....СРАВНЕТЕ СЕГА--ЦОНЕВ , СТОЙНЕВ , БИСЕРОВ , МИКОВ , МАЯ,
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Точно че в България всичко се прави на приниципа ден да мине, друг да дойде, не мисля че е добра идеята за съкратен мандат на което и да е правителство. Трябва да се определи ясна посока на политиката, продиктувана от ценностната система на обществото, и да се преследва в дългосрочен план. Така със сигурност ще знаем какво правим и какъв тип хора имат място тук...