Реформатори пред взрив

ДСБ не искат "Синьо единство", брожения и срещу Кунева
Обновена: 15 дек 2013 20:10 | 15 дек 2013 07:30,
232
Реформатори пред взрив
Пресконференция на Реформаторския блок. Снимка БТА

Реформаторският блок е пред взрив броени дни преди очакваното коалиционно споразумение, което да го превърне в "траен политически съюз".

Лидерът на ДСБ Радан Кънев е обявил, че ще настоява на заседанието на Гражданския съвет на блока в понеделник да се вземе решение за прекъсване на разговорите със "Синьо единство", пише "Труд".

Още по темата

В писмото му нямало мотиви, но според запознати с преговорите сред тях е това, че бившите седесари, сред които е и евродепутатката Надежда Нейнски, се противопоставят на част от решенията - за квотно представителство в коалицията, като вместо това настояват за обща партия.

Брожения има и срещу слуха, че лидерката на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева ще бъде наложена за водач на евролистата през май, макар официално такъв разговор да не е воден между ДСБ, ДБГ, СДС, "Синьо единство", НПСД и БЗНС.

"Искам първо да се запозная с мотивите", каза пред "Труд" лидерът на "Синьо единство" Христо Панчугов. Той недоумява кога и с какво формацията му е спряла да отговаря на подписаните принципи и заявените приоритети на блока. Панчугов допълни, че ако различно мнение е причина за изключване, то Реформаторския блок ще покаже, че нищо ново не е научено от партиите вдясно.

Очаква се СДС да подкрепи позицията на ДСБ в понеделник. Позицията на преговарящите от името на ДБГ била същата, макар в партията да има брожения, разказаха запознати. Признаци на недоволство имало и в тъмносините редици. Очаква се и реакцията на членовете на Гражданския съвет по темата, но за отстраняване на "Синьо единство" се говори от седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


232
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
4
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Колкото повече се разединяват, толкова по-голяма услуга правят на комунистите и ДПС.
39
7
 
12
 
! Отговори
Ченге преди 10 години
До Люта чушка Обратно хората не харесват антикомунизъм и за тази причина никой няма да подкрепя дясно. Всички сме запознати че при Тодор Живков ни беше добре имаше развита държава имахме работа и доходи селското стопанство бе във възход . За това анти комунизма дето дойде от сдс и всички гадове от десницата ни докара на долнопробно дередже . И затова сега се натопява Държавна сигурност която бдеше за интересите на народа щото ви е изгодно да оплювате социалистическата идеология с цел да отнемете вниманието на народа за кражбите на дясното
38
4
 
11
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
Комунисти - реформатори,това нов виц ли е !?
37
12
 
11
 
! Отговори
ЛЮТА ЧУШКА преди 10 години
Повечето коментари под тази статия, са от хора които нямат нищо общо с дясното. Другари стойте си в червения гьол , мажете гърба на Волен с плажно масло и се викайте венсеремос колкото искате.
36
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хан Кубрат със своя завет сякаш е казал - не се обединявайте, делете се! Но когато егоизмът е водещ, а не каузата, няма как да има обединение. И по отделно ще продължават да се трошат точно както онези копия...
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ГенадиА бе, като ви гледам и вашата шайка започна да се "редуцира"...
34
6
 
18
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Ето, пак ни натякват тези политически скелети!Вчера Две статии за Рапоня, какво бил казал в 10:00 часа на форума на Младите неолиберали, после какво бил казал в 14:00 часа на форума на Младите неолиберали, то бива натякване и мазни четки, ама вашето не се трае!Днес ОТНОВО ни се сервира КРИВАТА ФИЗИОНОМИЯ НА КАТОЛИЧЕСКАТА ВЕЩИЦА ПРЪМОВА!!! Мазни шопи, нагли драскачи десничарски, разберете - НЯМА ВИ, НЕ СТАВАТЕ, НЯМА ДА ВИ ИМА, НА БУНИЩЕТО СТЕ, БЕ ОХЛЮВИ!МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА!
33
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нов бардак със стари *и не се прави!
32
2
 
13
 
! Отговори
Българин преди 10 години
То едни реформатори ,то един блок ,то едно чудо. Тези да не ни мислят за *** ,че сме забравили кои са ? Те не разбраха ли ,че отдавна са изритани от политическият живот у нас ? Те не разбраха ли ,че никой не им вярва , че никой не "долюбва " предателите ,защото те са национални предатели.До един.
31
1
 
3
 
! Отговори
GLUPAV NAROD преди 10 години
Ne razbiram zashto v upravlenieto na hristianskata darjava Balgaria triabva da ima musulmani ? Vie ste hora bez mozak, koito ne misliat nito za decata si nito za vnucite si. Za vas religiata e bez znachenie no za tiah tova ne e taka. Dokato go razberat glupavite vi glavi niama da ostane edin balgarin hristianin na teritriata na hristianska BagariaGLUPAV NAROD STE !Vmesto da kazvate na turcite che gi uvajavate kato sasedi vie gi pusnahte vav vlastta za da sazdavate omraza
30
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И що точно тия,които допринесоха за сегашното положение в страната,си мислят и вярват,че са единствени и незаменими?!Гнусна работа,гнусни хора,мижатурки,чийто стремеж е единствено за власт и пари!
29
0
 
22
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Мамка му!!! Кокала е само един а лапачите много! Хапането и ритането е неизбежно....:))
28
9
 
12
 
! Отговори
Преподавател в СУ преди 10 години
Другари, вие които изпълнявате като роби опорните точки на Моника-назначената жена с деца на Сатанишев от ДС, защо пищите от студентите , които протестират те ли ви са проблема. Вижте какво става всеки ден-убийства, грабежи, банкови обири, стрелба по улиците като в Сирия. ТЕГЛЕНЕТО НА ЗАЕМИ ВСЕКИ МЕСЕЦ. ВЕЧЕ СА БЛИЗО 3 МИЛИАРДА. КЪДЕ СА. . КЪДЕ СА. . ПАРИТЕ. Престъпното правителство на БСП-ДПС-Атака-ДС краде 24 часа в денонощието, а Лидеров си пече *** в Куба, а сега си пият водката в Китай и там мислят как да помогнат на социално слабите. И какво да правят студентите нали те ще плащат тези д
27
2
 
3
 
! Отговори
NoName преди 10 години
do ЛюТА ЧУШКА:Четейки написаните от теб редове, мога да се закълна, че са писани от Жорж Ганчев.
26
1
 
15
 
! Отговори
Деформаторски блок преди 10 години
Присъствието на Касим Дал и неговата турска фашистка партийка финансирана директно от Ердоган е основното доказателство, че Реформаторския блок се кани окончателно да Реформира територията на България. Вече знаем, че реформата ще започне от югоизточните ни територии, които реформационно ще станат турска територия.
25
2
 
14
 
! Отговори
Ben-Adam преди 10 години
Tези от снимката какво работят и кой им дава заплати ? Пapтиeн, политик нито е научна нито е физическа работа.Пapтиeн и политик ca пpoфecии нa мошеници.
24
1
 
17
 
! Отговори
Bad Company преди 10 години
Раданчо е като Местанчо -кукличка на конци. Ама "кукловода ' му и той е кукличка -на Доган. Др. Костов е нещо като пощенска кутия. Пръмовца е ясна -"новото" лице на Политбюро. Хубавото Наде си мълчи като хубаво дупе за приватизацията на гаражите на УБО.:)) И всички до един се занимават само с плюене по ГЕРБ. Не напразно БСП казват, че ще сдадат властта чак когато Рефоррматорския блок е готов:)) Нали са си от едно котило всичките.....
23
2
 
1
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До x НЕ СЕ ЧУДИ А ГЛАСУВАЙ НА ТВЪРДО
22
13
 
11
 
! Отговори
моника преди 10 години
ОЛАФ разследва Моника Станишева и Пламен Орешарски за обща далавера от 2.250 млн. евро. Това съобщи бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Той категорично заяви, че това разследване няма нищо общи с аферата "Хохегер". Вие представяте ли си как изглеждаме ние в очите на Европейския съюз?, риторично попита той. Министър-председателят ни е разследван заедно със съпругата на председателя на българските и европейските социалисти.Сигналът за тежки корупционни схеми между Моника Станишева и днешния премиер Пламен Орешарски е
21
4
 
15
 
! Отговори
bravo преди 10 години
Естествено, че Радан няма да иска Надежда, да не е ***. Тоя курв*р най-много да извърти поредния си курвенс*и номер, както го направи на срещата за подписване на споразумението за Синята коалиция, когато излезе навън за 30 минутен разговор с Тиквата, след който договора с ДСБ пропадна, а според мълвата, сметката на госпожата е набъбнала седемцифрено. Евала, Радане. Никакви Гербаджийски подводници в РБ.