Сметната палата станала Станишева палата

ГЕРБ: Корабът на правителството потъва успешно
Обновена: 30 апр 2014 14:11 | 30 апр 2014 13:00, Камелия Цветанова
66
Сметната палата станала Станишева палата
Снимка: архив, Булфото

Изборът на Лидия Руменова за председател на Сметната палата стана повод от ГЕРБ да определят одитора като „Станишева палата”.

Причината за това е, че Руменова е била юридически съветник на лидера на БСП Сергей Станишев, когато той беше премиер.
 
„С чисто сърце можем да наричаме Сметната палата Станишева палата, а само преди минути вече официално стана ясно на всички, че новата тройна коалиция се нарича БСП, ДПС и „Атака” с ясно разпределение на квотите 4:3:2”, коментира депутатът от опозицията Ивелина Василева.

Още по темата
Тя отново изрази притесненията на ГЕРБ за Оперативна програма „Околна среда”.

„Фондът за местно самоуправление ФЛАГ взе официално решение, с което се прекратяват всички плащания към общини, които ползват кредити от него”, обясни тя. Според  нея това ще се засегне силно местните власти.

Сега всички общини се оказват в невъзможност да изпълняват проектите си, смята Василева.

„Струва ми се, че корабът на правителството потъва успешно, но лошото е, че се завличат всички български общини и държавата”, коментира тя.

Според нея в същото време и фирмите ще фалират, защото няма как общините да им платят, а много работници ще останат на улицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
21
 
! Отговори
Dinosaurus преди 10 години
Ало, комун*тата, много се размечтахте! Ама не е Сташишева държавата, не е! Доганова/Местанова е!!! Обаче вие ще оперете пешкира, както всеки път, когато - за да сте във властта, сформирате налудничави коалиции и после слизате за дълго от сцената!И после да не ривете! Спомнете си Жан Виденовото управление - нали бяхте сами на власт! За коалициите ви да не говорим!Потъвайте си сами, ще ви откъртим от врата си, стига сте ни завличали на дъното!
36
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз помня как Орешарски ни убеждаваше преди години, че няма криза :)))))))))Страшен икономист е тоя.
35
16
 
0
 
! Отговори
Топалов преди 10 години
Тая Ивелина Василева много да не се обажда, че тя каквито измами въртеше през 2011/2012 бедна ви е фантазията. Докато беше зам.министър в МОСВ изхвърли доста кадърни специалисти за да назначи партийни протежета на герб. Все далавери и измами върти тая бургаска кокондрела, никой вяра да и няма
34
1
 
21
 
! Отговори
е и преди 10 години
През юли и септември 2006 години Министерството на финансите, ръководено тогава от днешния премиер Пламен Орешарски, обявява обществена поръчка за комуникационна стратегия за усвояване на средства от оперативните програми на съюза през периода 2007-2013 г. Орешарски в качеството си на финансов министър обявява дружеството PR & Media ЕООД за изпълнител на кампанията, на стойност 2 250 000 лв. без ДДС. Фирмата победител е собственост на Моника Йосифова, а днес действа като Актив груп ЕООД, но продължава да е нейно притежание,Още при самото подписване на договора с МФ са извършени и първите
33
1
 
22
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 10 години
До още от Атака - Много си информиран и помниш какво е ставало през 2008 година по време на кризата ,спор няма ,но аз помня и чух на живо как Съсела ни убеждаваше ,че кризата ни подминава.
32
1
 
23
 
! Отговори
стига с тоя Станишев преди 10 години
ОЛАФ разследва Моника Станишева и Пламен Орешарски за обща далавера от 2.250 млн. евро. Това съобщи бившият председател на Комисията по досиетата Методи Андреев в "Часът на Милен Цветков" по Нова телевизия. Той категорично заяви, че това разследване няма нищо общи с аферата "Хохегер".
31
3
 
17
 
! Отговори
един преди 10 години
Не му остана много скоро ще тъне в забрава
30
1
 
17
 
! Отговори
и още и още преди 10 години
И ако българската прокуратура иска да разбере откъде са 10 милиона евро, които Моника Йосифова скри в кипърска офшорка, но съдбата я наказа и пи еднастудена вода , може да се порови в сделките на Сименс ЕООД България, уредени от Станишев и верните му съидейници Калин Славов, Росен Карадимов, Азер Меликов и още доста други другари. Вероятно, тези загубени 10 милиона са като, бълха ухапала богатото семейство!Не трябва да пропускаме и влиятелният австриец Хохегер специалист по PIAR, на когото Станишев също щедро плати милиони пак от парите на данъкоплагеца, а той върна тлъста ча
29
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Лошо е да си атакист в днешно време - Волен се оказа не просто турско, руско-турско ***...Едно обаче е сигурно - ще крепи кабинета до последно, защото повече парламент няма да види.
28
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Усещам лека паника в думите на Кънчо Медианата. Да не би голф игрището му да не върви?
27
17
 
4
 
! Отговори
БоСимеонов преди 10 години
е хайде. По времето на ГЕРБ цялата държава стана Бойкова държава....сега тръгнали претенции да имат тея с новия морал в политиката
26
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кънчо Стойчев : Защото човекът, който разори България, се казва Бойко Борисов. 8 милиарда опатка, както казва той на икономически език. А сега има 25% подкрепа. Хората, ако не го разбират кой ги ограби, значи не са узрели за демокрация, значи изборите са излишно упражнение в тази страна. Те свалиха Бойко, а сега ще вземат да издигнат Бойко. Ние какво повече да правим, това просто е болен народ с объркано масово съзнание.
25
1
 
5
 
! Отговори
още от Атака преди 10 години
Само от "Информационно обслужване" Меликов е взел над 20 000 лева заплата през 2008 г., показа проверка в дружеството. Докладът на Финансовата инспекция за "Информационно обслужване" показва, че 58 млн. лева са дадени за рекламна дейност, а за смяна на логото над 42 млн., което в период на криза е недопустимо. За новогодишно парти са дадени над 30 хиляди лева. Директорът на фирмата има документи, че си е купувал връзки и кърпичка за джоб с цена 72 лева.
24
10
 
23
 
! Отговори
жоро преди 10 години
Приканвам всички млади да излезем да гласуваме и да изметем гадните червени пенсионери който между другото ни ги храним Само ГЕРБ и Бате Бойко
23
9
 
6
 
! Отговори
бай Петко преди 10 години
Ееййй, пуста завист. Ами Бойко, никой не ти е крив, че сдаде властта на Станишев. Кой те би по тиквата, че отказа властта, а сега ревеш като вдовица за ...От много важности сега ще гледаш управлението през крив макарон, пък не само и сега. Просто трябва да свикваш, ти и кликата ти. А пък ако някой иска да те напусне не го спирай, остави го за да се развива. Дано си го разбрал вече дереджето си !!!
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Идват едни комунисти, отиват си други и положението става от ден на ден по-зле и по-зле.Навремето трябваше да се разстрелят болшевиките.Сега докато Гея, Татарина и мутрата са на власт чакайте нещо добро да се случи в държавата.
21
10
 
7
 
! Отговори
Не не и не преди 10 години
Десен избирател съм , но ума ми не побира , защо толкова много обикновени хора , интелектуалци , журналисти и прочее , лягат в краката и благовеят пред една примитивна мутра станала по сметка антибесепар. Всички са заслепени като пребити палета и сякаш не искат да прогледнат и видят простащината и самоцелната жажда за власт .
20
13
 
5
 
! Отговори
До тъпите герберасти преди 10 години
Боко преди няколко месеца си празнува третия милиард ако не знаете , а народа едва крета с по 300 лева заплати!
19
13
 
4
 
! Отговори
Е, ТЕ Т*ВА Е преди 10 години
ДОКАТО ТЪПИТЕ ГЕРБЕРАСТИ СЕ ЗАНИМАВАТ С ЕВЕНТУАЛНИ ЦВЕТНИ ПРАШКИ НА ТОЯ И ОНЯ,ЗА ОТКЛОНЯВАНЕ НА ВНИМАНИЕТО И ЗА ХРАНА НА ТЪПИТЕ,ВИДИОТЕНИ СЕИРДЖИЙСКИ БЪЛГАРСКИ МОЗЪЦИ, БОКО ОКРАДЕ ХАЗНАТА.СЕГА СЕ Е КРОТНАЛ,ЗАЩОТО ИЗМИСЛЕНИТЕ % В ПОДКРЕПА НА ГРУПИРОВКАТА МУ СЕ ТОПЯТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ.В СРАВНЕНИЕ С 2009 СА НАПОЛОВИНА И ПАДАТ.ОСВЕН ТОВА "БУТО ГО ЧАКА" В ТАПИЦИРАНА,ЦИФРОВИЗИРАНА КИЛИЯ.ДУМКАНИЯ ПО ОТКРИВАНИЯ НА КАМПАНИЯТА ИЗВЕСТЯВАТ ГРЪМКО НАЧАЛОТО НА КРАЯ БОКОВ.АМЕРИКАНЦИТЕ ПОДКРЕПЯТ НОВИЯ МЕСИЯ НИКИ ДУДУК
18
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Потънаха на тиквата гемиите.Никога повече Герб във властта!