В най-кратки срокове - на избори, зове Стойнев

"Депозитите трябва да бъдат гарантирани до 100 хил. евро"
Обновена: 17 юли 2014 14:07 | 17 юли 2014 11:21, Веселина Йорданова
31
В най-кратки срокове - на избори, зове Стойнев
Драгомир Стойнев. Снимка: архив, БТА

В най-кратки срокове трябва да се отиде на избори, защото политическата криза започва да дава отражение и върху икономическата, заяви икономическият министър Драгомир Стойнев пред БНТ.

Според него всички депозити трябва да бъдат гарантирани до 100 000 евро, тъй като над тази сума „чисто психологически се създава паника“.

Още по темата
По думите му информацията, която се предоставя по казуса с КТБ, е неясна.

„Започнахме с едно теглене на 300 млн. лева от банката, после изнасяне с чували, после се оказа, че не е имало такова изнасяне. БНБ наистина трябва да си свърши работата“, каза Стойнев и допълни, че грешно разбран проблем води до грешна политика.

Министърът заяви, че голяма част от парите на дружествата към МИЕ са били извадени от КТБ, за да не са концентрирани само в една банка и затова работещите в тях редовно си получават заплатите. Той обаче подчерта, че точно преди кризата в банката депозити от нея не са местени.

Според него е нормално правителството да се намеси при спасяването на определена банка, защото има системен риск. Министърът допълни обаче, че не става въпрос за несигурност в цялата банкова система, а за проблем с една банка.

Относно избирането на нов лидер на БСП той посочи, че Сергей Станишев е подкрепял всички кандидати за лидерския пост - Мая Манолова, Корнелия Нинова, Михаил Миков.

„Никога не съм бил в ръководството на партията и това ме различава от другите кандидати. Това не е битка, а състезание между единомишленици. Всяка една партия трябва да се гордее с такива личности. Не приемам това за битка, това е съревнование, което трябва да излъчи личността, която ще ръководи най-голямата партия в България", каза Драгомир Стойнев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: миеДрагомир Стойнев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До-о-о-о-о-като се изка-а-а-аже и срокът вече няма да е кратък.
22
1
 
1
 
! Отговори
бобо преди 10 години
Пелтеков,довиждане!!! И на тея избори пак ще ви бият!!! Те ви е...ат,а вие си мислите ,че ви галят!!! Ходи се целувай на Орлов мост!!! С твоя акъл може и мцу-мцу да направиш!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
иван преди 10 години
Ако не е тъжно щеше да е смешно да наредим офицера комунист и мутра,до младия човек завършил престижно европейско образование и да спорим кой е комунист или по модерен като политик.Имам чувството че гербаджии ако Борко им обещай светло марсианско бъдеще пак ще му повярват и ще му гласуват доверие.Ама те преди само 70 години в Германия вярваха на един друг престъпник даже повече отколкото на нашенеца и това костваше на света повече от 20 млн.човешки жертви,тя глупоста човешка няма граници
20
2
 
6
 
! Отговори
Мисла, че.... преди 10 години
Пелтека ще е достоен заместник на Станишев.С негова помощ БСП ще отиде на бунището на историята.За това да застанем твърдо зад ИНТЕЛЕКТУАЛНОТО НЕДОНОСЧЕ ПРИ ТОВА ПЕЛТЕК
19
1
 
5
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 10 години
Пелтек и 1/2. 100%Министър, пелтек и всичкото му е 1/2.
18
0
 
6
 
! Отговори
там е работата че преди 10 години
Българската политическа върхушка е проблемът,а не разрешението на проблема
17
7
 
4
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 10 години
Вече стана ясно кой стои зад тези с многото пари придобити по неясен начин,а следователно може да се предположи и с чие съучастие.....тъй че каквото и да говорите за БСП ,не те искат да се платят депозитите над 200 хил евро ,а ГЕРБ.Това ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОРИЕНТИРЪТ НА НАРОДА ,за кого да гласува на бъдещите избори,за всеки друг,само НЕ и за ГЕРБ.
16
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БКП... всички който обичат тази партия трябва да знаете едно нещо което е много важно ..заради вашата партия държавата ни е на това дередже ! Вашата партия е една долна партия! Партия създадена от доказани затвориници , изнасилвачи и убийци ! А сегашното управление е изцяло изградено от техните синове и дъщери ..до един в тази партия са мръсни агенти на държавна сигурност и деца на доказани масови убийци ! БКП учеше хората да се страхуват, че са згрешили някаде , изгради робски маталитет!!
15
11
 
10
 
! Отговори
гражданин преди 10 години
Ако БСП отстояват да се спази закона и и да се гарантират само влогове до 100 хил. евра ще получат моя глас на изборите!
14
7
 
13
 
! Отговори
Путенов преди 10 години
Защо плюете Стойнев !!???!?! Той говори това което Господарят е заповядал ,Каквото каже Господарят и неговия Пратеник Руския посланик това е истината ......
13
7
 
13
 
! Отговори
void преди 10 години
До АнонимниятЕй, Анонимният, ти да не си син на Драгомир С-с-с-с-стойнев? Щото ако не си - да те светна: това нито е достойна кандидатура, нито човекът зад нея е достоен. Всичко е поредната илюзия, изфабрикувана от комунистите, за да се объркат пенсионерите да гласуват за тях. Един политик е достоен тогава, когато ти казва истината, колкото и неприятна и непопулярна да е тя, въпреки че това може да му коства гласове на изборите. Стойнев останалите в и БСП не са такива личности.
12
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Мадурко стойнев пак изпълзя, къде се спотайват двамата *** таско и кюрджиев?
11
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Управляващата върхушка успя да научи овчето българско население, че изборите са решението на всеки проблем :) ха ха ха Омагьосан кръг...
10
17
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
БСП води национално отговорна политика с хора, които могат да работят и то без разлика от цветове, симпатии към футболни клубове или други интереси".
9
9
 
9
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Редно е българите най-накрая да си отворят очите и да си дадат сметка какво се случва, защото за пореден път щяха да бъдат измамени по най-бруталния и престъпен начин. И то от партиите, които се канят да управляват след следващите избори, а именно коалицията между ГЕРБ и ДПС.
8
18
 
13
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Достойна кандидатура на достоен млад човек!
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
До Анонимен 9Чухме политически лидери, които публично внушаваха, че държавата е във фалит, че се срива и се нуждаем от банкова ваканция, а тайничко потриваха ръце това да увеличи изборния им резултат наесен. Нещо повече планът беше България да бъде поставена под външен протекторат и МВФ да определя всички наши основни политики в областта на здравеопазването, пенсионната система, финансите. Всичко! Бяхме на една крачка от реализацията на този сценарий.
6
12
 
7
 
! Отговори
Анонимният преди 10 години
Това обяснява и медийната активност на Бойко Борисов в съботния ден, който е знаел какво става в кухнята на управлението и каква тенджера под налягане е на път да избухне в нея и се е опитвал да опакова и подготви медийно абсурдното решение за банкова ваканция, което на практика би било равносилно на истинска катастрофа.
5
0
 
5
 
! Отговори
mr преди 10 години
da pusnem *** da upravlyavat :)da ste videli ili chuli *** da krade po sveta v golemi razmeri?!
4
5
 
26
 
! Отговори
социалист преди 10 години
Другари,бързо на избори докато имаме шанс да влезем пак в парламента.Или ще правим компания на Атака и ще гледаме парламента само по телевизията.