Служебният кабинет внася ремонт на бюджета в началото на 43-то НС

Няма никакви пари за зимно поддържане, каза вицепремиерът Захариева
Обновена: 3 сеп 2014 14:21 | 3 сеп 2014 13:29, Веселина Йорданова
36
Служебният кабинет внася ремонт на бюджета в началото на 43-то НС
Екатерина Захариева Снимка: БТА

Една от първите задачи на кабинета, когато се сформира новото 43-то НС, е да предложи актуализация на бюджета, обяви вицепремиерът Екатерина Захариева.

Захариева и министри от икономическия екип заявиха, че във ведомствата липсват пари и са сключвани необезпечени договори.

Няма никакви пари за зимно поддържане, обяви вицепремиерът. По думите й за това са необходими над 12.5 млн. лева и ако през октомври завали сняг, ще трябва да се търсят отново резерви от бюджета.

Само за първото шестмесечие спадът на преките чуждестранни инвестиции е с 23% спрямо същия период на миналата година. Това води нестабилността е липсата на доверие в институциите, изтъкна тя.

Захариева заяви, че само в МЗХ дефицитът е над 60 млн. лв, а в МОСВ – над 5 млн. лева. Над 1.1 млрд. лева са разходите от националния бюджет по проекти по ОП „Околна среда“, които не са възстановени от ЕК заради спирането на осите на програмата.

В МРР и Агенция „Пътна инфраструктура“ липсата е за 66 млн. лв. - по сключени, но необезпечени договори.

Заварихме една изцяло спряна и една частично спряна оперативна програма, напомни Захариева.

По думите й във всички оперативни програми е заварено недоверие от страна на възложителите към управляващите органи.

По ОП „Транспорт“ има 5 рискови проекти – 2 в пътния и 3 в жп сектора, които трябва да бъдат завършени до края на следващата година, за да не бъдат загубени пари по тях.

Захариева каза, че един от тях е лот 4 на АМ „Струма“, на който вече са направени 4 проверки на място и в две от тях там не е имало почти никаква техника. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще пълнят бюджета със заеми ,То от друго място няма , всичко разсипаха . Нищо не строят, което ще има производство и да носи пари.Само ще ги усвояват от заеми и Боко като дойде ще се развихри да ги харчи !
28
1
 
1
 
! Отговори
Бат Петко преди 9 години
До 123Браво. Ето това е истински коментар, отговарящ на всичките ни опорни точки. Браво. Ще има бонуси.
27
1
 
2
 
! Отговори
Bat Petko преди 9 години
До 123Браво. Ето това е истински опорноточков коментар. Браво и все така. Ще има бонуси.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До енергетикДругарю енергетик, не знам от кой мозъчен тръст произлизате, но не ни разтягайте локуми за БСП, ДПС, ГЕРБ и колко трябва да бъде цената на тока. Обзалагам се, че въпросът, който вълнува булшинството от обикновените граждани в момента е: Ще има ли прилично повишение на заплатите и ако не, всички партии го духат и този път ще бъде страшно!!
25
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименИ аз!
24
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ще гласувам за Патриотичн Фронт бюлетина номер 24
23
13
 
8
 
! Отговори
Софиянец-пенсионер преди 9 години
Всички градове където кметовете са от ГЕРБ се развиват. Вижте София , метро, спортни зали, естакади, мостове, паркове, училища, детски градини и т.н. все добри решения за хората. А сега вижте северозападналия район, Видин, Лом, Монтана, Мизия и т.н. само мизерия и глад. Хората реват и си гласуват за БСП-то. Тогава ще продължавате да гладувате и мизерувате. Айде чао и да не забравите да гласувате за нашите, че ще повишат пенсиите не с 4.50 лв., а с 4.80 лв.
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми като харчите с леките си пръстчета , няма да ви стигат парите. Вместо да се придържате стриктно към действащия закон за бюджета, вие се мъчите да изпълнявате някаква ваша си визия. Еми не става и няма как да стане! Това не е за еднодневни екскурзианти във властта.
21
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ремонт на бюджета е нужен, защото на Тиквата му трябват няколко милиарда за харчене, с които да си прави самореклама и да казва "аз построих това, аз построих онова". Ако не направите ремонт на бюджета, ще се наложи да пълни бавно и поетапно хазната, както останалите правителства, сакън, човека иска наготово да започне!
20
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На предстоящите избори аз ще гласувам за партия "Атака".
19
2
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Отсега подготвят следващата кражба..... А с вдигането на цената на тока показват, че не са правителство, а най-обикновени слуги на енергийната мафия (като онзи туркофил Плевнелиев, дето ги назначи). Става дума за същата тази мафия, срещу която българският народ се вдигна преди година и половина. Но покварените и корумпирани политици продължават да лавират и да отказват да чуят гласа на народа.
18
3
 
9
 
! Отговори
мокър барут преди 9 години
по повод мераците на франкенщайнското измислено служебно правителство ще го отбележа с краткото...язък за барута,измисленяци!
17
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как сте днес сороси?? Подписахте ли се вече против шистовия газ и американките военни бази?? Аз се подписах!
16
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тройната ламя опоска за пореден път държавата...
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Народа ще направи основен ремонт на властта още в началото на зимата!
14
5
 
9
 
! Отговори
1 преди 9 години
Същата песен пее и тиквата,по конституция ,служебното правителство ,не може да променя бюджет, не съм привърженик на орешарски,но той ,като искаше да променя бюджета,другарите комунисти от герб ,бойкотираха,и не влизаха да се регистрират в Народното събрание.
13
11
 
7
 
! Отговори
аз преди 9 години
червената *** да спре да циври долу, ами да си налягат парцалите към Русия ... тук техния акъл не го искаме, т.е. не ни и интересува де!
12
4
 
9
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 9 години
Украинския евреин Станишко видя накъде отиват работите и се покри в Брюксел. Сега балъците от БСП се опитват да кажат нещо , ама не знаят какво и по цял ден псуват Б.Борисов. Дръжте фронта другари, ако не можете организирайте един партизански отряд и давайте. Ама не ви стиска, тука по форумите е много по лесно. Сега за това ще си мизерувате и ще псувате, като в оня виц за демокрацията-на червения площад един руснак казал, че какво толкова аз и сега мога да напсувам Рейгън
11
1
 
8
 
! Отговори
Лошо Седларов преди 9 години
Нямало пари за зимно поддържане :)))) Не можете да скриете истината и тя е много брутална, но в следващите месеци няма да има пари за нищоооо! Пригответе се граждани, чака ни много "забавна" зима!!!
10
14
 
9
 
! Отговори
За чугунените глави преди 9 години
Другари от БСП и ДПС , боли ли , боли ли като ви вадят зъбките. Ако не знаете отговора попитайте Мая Манолова и Христо Бисеров , те ги разбират тези работи. "Каквото повикало такова се обадило".