Мицкоски се опъна на Радев и Мицотакис: Свиквайте с мен, винаги печеля накрая

Македонският премиер твърди, че с "унижения и обиди не става работата"
4 юли 2024 19:00, Нели Христова
259
Мицкоски се опъна на Радев и Мицотакис: Свиквайте с мен, винаги печеля накрая
Снимка: БГНЕС

"Свикнал съм с обиди и провокации. Целият ми живот е бил такъв, но някак си винаги печеля накрая. Ще видим как ще е в този случай. Искам ние като балкански страни да следваме примера на балтийските и скандинавските страни, така че всички заедно с изградени мостове да се представяме добре навсякъде по света и пред чиновниците на ЕС и да градим добросъседска политика".

Това заяви премиерът на Северна Македония и лидер на партията ВМРО–ДПМНЕ Християн Мицкоски на въпрос какво е мнението му за срещата между гръцкия премиер Кириакос Мицотакис и българския президент Румен Радев.

На 2 юли президентът на България Румен Радев имаше работна среща с гръцкия премиер Кириакос Мицотакис. След срещата Радев каза следното:

"Държавното ръководство на РСМ не е готово. Необходимо е познаване на международното право. Един международен договор като се подпише трябва да се изпълнява от всички следващи правителства, липсва познание на конституционно право. Тяхната конституция защитава колективни права, а моделът на нашата отстоява индивидуални права, явно там няма познание и за европейското законодателство". Премиерът Мицотакис също изрази подобно мнение.

Македонският премиер твърди, че с "унижения и обиди не става работата".

"Мислех, че сега в 21 век ще говорим как заедно ще развиваме обща икономика, образование, туризъм, ще сближаваме народите си. Готов съм да говоря за това, но кой съм аз, за да им казвам какво да правят? Съжаляваме, че виждат промяна в политиката тук", посочи Мицкоски.

Лидерът на ВМРО–ДПМНЕ заяви, че е "отминало времето, когато имахме политици с гъвкав гръбнак, които подписваха всичко, без да защитават интереса на македонския народ", пишат от БГНЕС.

Той каза, че съседите на РСМ "трябва да свикнат с политиците, които работят за доброто на родината си".

"Моето послание и към двамата е, че ние сме мирен народ и сме готови да си сътрудничим с всички, но гледаме на това като на двупосочна улица", заключи премиерът на Северна Македония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от Русия
Украйна е свалила 21 дрона тази нощ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На този от къде му е това самочувствие? Македонците са много прос*ти. Българите толкова много ги обичат, а те направиха така, че да се чудим, от къде дойде това чудо невиждано.
209
1
 
1
 
! Отговори
А с какво става? преди 1 ден
България е имала един Министър-Председател родом от град Ресен в днешна Северна Македония.Той се казва Андрей Ляпчев и е бил на поста Министър Председател в периода 1926-1928 и от 1928-1931. та той остава известен с крилата си фраза как трябва да се управлява - "Со кротце, со благо ", а злите езици казват,че оригиналът е бил и "со малце кютек".Та ако можехме да го набием този Мицкоски, та барем малце му дойде акълът в главата...ама не можем, в демокрацията не е позволено!
208
1
 
10
 
! Отговори
спукан атички кондом преди 1 ден
печелиш от трите най-дългото:)
207
1
 
5
 
! Отговори
*-* преди 1 ден
Айде у лево. Взема себе си и държавата си за по- важни и съществени от каквото са. Ще ходи на резервната скамейка за още някое друго деситилетие да изостане от всички в региона
206
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
аве дайте му една История славянобългарска да чете на този и да се осъзнае.
205
1
 
18
 
! Отговори
художника преди 2 дни
Мицко, накрая ще спечелиш още 30г. ВЕТО. Честито на печелившите!
204
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ще спечели, няколко милиона от РСМ и ще си бие шута като всичките шутове дето ги управляват от години.
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
При невербалното общуване когато човек лъже, поглежда вляво (единици поглеждат вдясно). Когато е неуверен в думите си, поглежда нагоре. Накъде ли гледа Мицкоски?
202
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Поживем, видим, но не вярвам. На Мицкоски хич. Все едно е наш Коцко, който си вярва, че е първа сила. Същата работа. Когато литнат твърде високо в розовите облаци, Господ ги сваля оттам. Справка: Вавилонската кула, метафорично и буквално.
201
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
За доброто на родината трябва да го смуче на сърбите.
200
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Е, затова гръмнаха мавзолея на Георги Димитров, който докрай тези на света.
199
0
 
20
 
! Отговори
Рв преди 2 дни
Кво ще спечелиш бе? Ааа албански бор в задния двор. Аре бягай, кво ни интересувате вие с вашите комплекси ?
198
0
 
20
 
! Отговори
Шоп преди 2 дни
Ми чакай да спечелиш тогава, приятно безкрайно чакане..
197
1
 
19
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 дни
Тоя си закопава държавата сериозно. На БЮРОМ им свършиха парите за лобисти )изсипаха стотици милиони и сега ще изпаднат в изолация. Албания ще се отдели и продължи в процаса към ЕС сама. За бюромците още 10г в нищото - Честито ;)
196
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
прилича на Евгени Минчев малко
195
1
 
18
 
! Отговори
123 преди 2 дни
Печелиш на надбягването с магарета в Щип! Това е Европа бре клоун недовършен!
194
1
 
18
 
! Отговори
Хейт преди 2 дни
И нагъл, бе!
193
1
 
25
 
! Отговори
Реално преди 2 дни
До ??? Те не крадат история, защото е била и тяхна, но докато са били българи. Някои събития са се случили в област Македония, когато там са живели българи и историята е българска! След като решават да приемат името на областта/македонци/, историята пак си остава българска, а те имат своя от 1991г., като самостоятелна държава. Аз, като тракиец, мога ли да кажа, че битките на Тервел с арабите,на Калоян с Балдоин,битката при Клокотница са тракийска история? Не, това е част от българската история!
192
3
 
27
 
! Отговори
България над всичко преди 2 дни
за Македония................ вето до дупка...............иначе ще гледат ЕС пред крив макарон.................докато не признаят, че говорят на развален български език(заради сръбското влияние) и крадат българска история!!!!
191
3
 
21
 
! Отговори
Българин преди 2 дни
Мицко с Гърция и Албания сгози Лука! Ние сме последният му п.облем! И за европе,ски път се иска, първо да спазват договорите които си подписал, а за добросъседство, да не крадеш брутално история с фалшификации ! С Кремълски и Коминтерновски измишльотини, място в ЕС тия нямат! Цялата тая плява и омраза искат да я пренесат в Брюксел!