Смяната на лидера не стигна, за да се преодолее катастрофа!

Мерджанов: По места вече има подадени оставки в БСП
115
Смяната на лидера не стигна, за да се преодолее катастрофа!
Атанас Мерджанов. Снимка: архив, БулФото

Видяхме, че смяната на лидера не е достатъчна, за да бъде преодоляна една изборна катастрофа. Така говорителят на БСП Атанас Мерджанов коментира вероятността за оставки в партията заради ниския изборен резултат, припомняйки, че преди 2 месеца след евровота социалистите избраха нов председател.

От думите му обаче стана ясно, че сериозният анализ на изборната загуба няма да мине без рокади по места.

„Картината е тежка, в почти половината областни градове сме втора сила, в немалка част – трета, и без конкретни кадрови решения няма как да мине“, заяви той пред БНР.

Още по темата
Мерджанов съобщи, че дори някъде има подадени оставки и даде пример с областния лидер на социалистите в Благоевград, като предположи, че и на други места ще има подобни действия.

По думите му в тези действия няма драма и те са задължителни, предвид че това е най-тежката загуба на БСП.

„Българските граждани или не успяха да разберат, или не приеха и наказаха този тип политика, която ние се опитахме да направим. Въпреки редицата полезни неща - и резултати в социалната сфера, и успокояването на бизнес средата, очевидно е, че българските граждани реагират емоционално на определени коалиционни споразумения“,  коментира той.

Според него избирателите на левицата са я наказали заради съвместното управление с ДПС, загуба е инкасирана по същата причина и през 2009 г.

„Те не приеха начина, по който се управляваше, бяха допуснати немалко грешки и макар да бъдат признати в общественото пространство, те няма как да бъдат избегнати като реална присъда от избирателя към нас. Очевидно ние сме отстъпили доста политически територии, имам предвид като външната политика, от една страна, чисто патриотичните теми, които дадоха шанса на много националистически формации да намерят място в новия парламент“, изреди Мерджанов.

По думите му анализът трябва да доведе до по-дълъг преглед на състоянието, на пропагандните материали и програмните намерения на БСП.

Мерджанов коментира още, че ДПС са си прави за себе си и че „те си гледат своя партиен интерес егоистично“.

„Проблемът е в нас, че ние не пазим ревниво собствените си партийни позиции за политиката и по начина, по който я представяме, и по начина, по който я отстояваме реално в управленските конфигурации. Остава впечатление, че ДПС реализира повече кадри в управлението, повече изгода съумява да калкулира и ние трябва да се опитаме да намерим реалния отговор, не да се оправдаваме с действията на ДПС“, категоричен е говорителят на червената партия.

Той съобщи, че  БСП още не е избрала членовете на партията, които ще участват в консултациите с ГЕРБ за кабинет. Според съобщението на пресцентъра на партията на Борисов с БСП те ще се проведат в понеделник в сградата на НС.

Социалистите обаче още не са получили официална покана за разговори.

"Ако всички политически сили сме загрижени, заинтересовани, трябва да си говорим помежду си, и то на лидерско равнище и публично. Формално покана не е пристигнала", посочи той.

В петък предстои пленум на БСП и тогава ще бъде уточнен екипът, който ще участва в консултациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
8
 
! Отговори
Георги Симеонов преди 9 години
Мерджанов,изобщо не си в час.В името на каква политика в интерес на България и народа и формулирана от БСП искате избирателите да Ви подкрепят.Пълна импотентност по отношение на посоките за развитие на България.Единственото,което предлагате е уреждането на партийния елит вструкторите на власта,при това без да имат необходимите качества.Присвоихте си без,каквото и да е основание историята на една ПАРТИЯ,която мислеше и се бореше за доброто на българите.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БСП на първо място трябва да стане СОЦИАЛИСТИЧЕСКА партия, което е противоложното на олигархична партия, каквато е сега. Това значи явно скъсване с всичките бизнес кръгове, кат и бизнесмени в ръководството.
46
1
 
11
 
! Отговори
Маркс преди 9 години
Мерджане, лидерът си е същия- Олигархията обута в червени прашки, пфу!
45
1
 
12
 
! Отговори
Горския преди 9 години
Тези даже не разбраха защо не ги искат хората... Живеят си в собствен свят... Какво общо има ДПС с алчността на бесепето???
44
1
 
11
 
! Отговори
Доигрались наконец! преди 9 години
Защо не сменихте Станишев много по-рано? Толкова ли ви беше трудно да проумеете, че неговото оставане, заедно с "целувките" с ДПС ви водят към пълен провал? На какво разчитахте? Не знаехте ли, че възрастните ви бетонирани привърженици намаляват по естествен начин, а останалите не бяха очаровани от заиграването ви с протурската партия и с двойнственото ви отношение към проблема Русия-Украйна? Всичко е напълно логично, но за хора, които разсъждават логично! А сега: bye - bye!
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха,ха. ***. Преди година и няколко месеца ви беше даден шанс от съдбата. Вие го дадохте на Пашата от Сараите. Да бяхте управлявали като социалисти, а не като *** на догановата корпорация ДПС. А морала... Вие си ги знаете там и Овчаров, и Масларова, и други. Все социалисти. Е как да ви подкрепи човек при това положение.
42
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тези са пълни ***. Какви анализи ! Оставете си по 400 лв на месец и ще разберете какво имат пред вид хората.
41
0
 
23
 
! Отговори
Парий преди 9 години
Смяната на лидера не стигна, за да се преодолее катастрофата!Абе Мерджанов, абе пич. Ти какво искаш по-точно? Да яздите социалистическата идея на милионите бедни хора, и да не правите нищо за да им подобрите положението, да сте милионери и червени барони и да си пиете кафето с банкянския имбисил безкрайно ли?!?Или скачайте, радикализирайте се в полза на хората, или вървете на майната си закъдето и без това ви засили народа защото сте непригодни.
40
2
 
7
 
! Отговори
до 50 преди 9 години
ДПС е сътворена в колуарите на ДС-КГБ с цел етническа псевдо заплаха и Отбиване на България от пътя към Европа и връщането и в сФерата на Руския окупатор.ДПС е Етническото крило на БСП ръководено от агенти на ДС-КГБ.
39
0
 
6
 
! Отговори
бургазлия преди 9 години
Др.Мерджанов сега ли разбрахте че ДПС СИ ГЛЕДА СВОЯ ПАРТИЕН ИНТЕРЕС,кога ште разберете че др,Дъбовгледа своя личен.Тръбите че ДПС е съумяло да реализира повече свои кадри в управлението,не забравяйте че оште по време на пленума през м август 2013 год ви бе казано от някой другари които напуснаха БСП но др. Дъбов застана категорично против.Смянната е закъсняла.
38
1
 
11
 
! Отговори
Наздраве преди 9 години
Днес за мен е голям празник ,за първи път чувам комунист да признае грешките си,ама така е алчността не води до нищо добро и особено когато е за сметка на народа
37
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Червена Гнуслява партия трябва да има, дори и ако ще да е БСП. проблемът е в кадрите, които са вампири на партийната кръв. трябва да се сменят лицата, които са ни омръзнали, дотегнали, дори отвратили с арогантност, безочливост и бягство от реалността.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !само в заглавието трябва да заместиш ГЕРБ с Бойко и Цецо. ГЕРБ, БСП и др. трябва да съществуват като партии, идеи и политики, които да отстояват. Проблемът е в култът към личността, където някои лидер се припознават с доверените им партии. Бойко е нищо без Герб, но Герб ще оцелее и процъфти без Бойко. Както и БСП без Станишев.
35
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мерджанов,Няма как да се получи симбиоза между червен пролетариат и червени олигарси. Просто едните, вие, паразитирате на гърба на другите, ние. Рокади и подмяна на *** не са решение. Отговорете си на въпроса дали въобще сте лява партия и се извинете на народа, не само на избирателите ви.
34
1
 
8
 
! Отговори
Откриха топлата вода преди 9 години
Само с лидера а червената хунта не става.Идеологията на фашиската хунта да построи Китайски тип фашизъм(социализъм) не върви в ЕВРОПА.А тя беше следната ,видна от изказването на видния фашист от БСП-ДС в Парламента Любен Корнезов."Средствата за производство не бива да попадат в ръцете на този който може защото няма да можем да го контролираме и ще ни свалят от власт."Резултатите вече всички ги виждат.
33
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единствените гласове за БСП са от ниско-интелигентни хора в пенсионна възраст. В рамките на 5-10 години с тях ще си отиде и престъпната олигархична организация БСП. ФАКТ!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Напускам БСП отивам в АБВ след 20 години,опръвлявал съм със всичката си доблест и чест но немога даси го простя да сме толкоз изпаднали в краката на Сидеров и Доган,там поне няма даме мразят хоръта.И гн Първанов е кротък човек с него може дасе работи спокойно,Станишев беше пионка на азиатска република и предател като баща си.Преключвам с БСП до тук.
31
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Можете да започнете от к. паргов, д. дъбов, н. младенова, йотова.................
30
1
 
15
 
! Отговори
Червена Гнус преди 9 години
Отдавна трябваше да бъде закрита тая партия и всичките и членове (бивши и настоящи) да им бъде забранено да участват в политиката доживот! Колко пъти фалираха държавата и ограбиха народа тия чевени ***? 4,5,6 пъти? Вече им загубих бройката.......
29
0
 
11
 
! Отговори
истина преди 9 години
ДПС не са виновни!Луд е който дава зелника! И те не чак толкова ,щото си осигуриха материално пет поколения напред!Необяснимо е защо най- бедните и онеправдани ги подкрепят?!?