От състава на кабинета е ясно - ръцете на Борисов са извити!

Мерджанов: Лицата на Реформаторите са от старото СДС
Обновена: 5 ное 2014 10:43 | 5 ное 2014 10:43, Анисия Иванова
20
От състава на кабинета е ясно - ръцете на Борисов са извити!
Архив: Булфото

Депутатът от "БСП лява България" Атанас Мерджанов е убеден, че ръцете на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов са били извити при изготвяне проектосъстава на новия кабинет. Това е видно както от начина при водене на консултациите, така и от развръзката вчера, обясни той пред БНР.

Вчера по неофициални информации стана ясен евентуалният бъдещ състав на кабинета, като за постовете излязоха както нови имена, така и стари, на познати вече министри.

Според Мерджанов от това, което се натрапва като състав на кабинета, като фигури, ръцете на Борисов са извити до крайност.

По думите му това е опит за реставрация, неистов глад за управление на едни партии, които отдавна не са били във властта. "Това ме смущава. Но нека да видим какъв ще е окончателният вариант на кабинета и първите му действия“, допълни той.

Според Мерджанов при представените евентуални бъдещи министри не може да се говори за „непоносимост за имена“. Що се отнася до представителите на ГЕРБ в кабинета техният отбор е ясен, до голяма степен познат.
Но що се отнася до представителите на Блока при Реформаторите има един реставрационен привкус, който изглежда доста съмнителен на моменти, смята Мерджанов.

Още по темата
„Тези лица са представители на едно старо СДС. Тук има странна смесица между всички представителства и разноличия на СДС от едно време“, обясни той и допълни, че това е притеснително.

По отношение на новите лица Мерджанов смята, че някои имена са странни попадения в отделни секторни политики  и даде за пример правосъдното министерство и икономиката.

Според него преговорите са били продължителен процес и са минали в едно приспивно темпо, за да приключат с пазарлък. "Приоритетите, важните проблеми за страната останаха встрани. На преден план изпъкнаха пазарлъците за секторните политики", каза той.

Той отново потвърди позицията на БСП, че ще гласуват против правителството, но ще подкрепят отделни секторни полити. "Хвърлих бегъл поглед върху програмната декларация. За нас, като социалисти, тази декларация има твърде спорни и неприемливи моменти, но не мога да скрия, че има и доста полезни неща, които са нужни за страната", обясни той.

И в това Мерджанов вижда смисъла за тяхното опозиционно поведение, като уточни, че няма да бъдат креслива  опозиция, а сериозно ще обсъждат важните проблеми. "Там, където е необходима нашата подкрепа, ние бихме я дали. Но няма да бъдем и милозливи към определени действия на кабинета", категоричен е той.

По думите му границата за позитивната воля на БСП е бил фактът, че са дали подкрепата си за кандидатурата на  Цецка Цачева за председател на НС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
6
 
! Отговори
рес еоод преди 9 години
СЪД И ЗАБРАНА НА БСП
13
5
 
4
 
! Отговори
77777 преди 9 години
Където седесе пипне, трева не никне!
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
смей се пръдлъо ама не му е хубаво .....
11
2
 
7
 
! Отговори
Го4о преди 9 години
ДПС "счупи" ръцете на БСП, на такива като Мерджанката, ДПС им счупи и главите за това злобеят денонощно!
10
2
 
4
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Мерджанче,нали знаеш какво писа за теб Райдовски-?Аз ще добавя,че за последните 25 години ти 3 години работи за измамника Анжел и останалите си на партийно-парламентарната хранилка,от която надебеля ..и побеля,но си остана ямболско аки!Нали знаеш,че Ямболското аки винаги изплува защото е най-леко!
9
2
 
9
 
! Отговори
Сашо преди 9 години
От състава на кабинета е ясно - ръцете на Борисов са извити! Мерджанов ли си, какъв ли си, каква е тази наглост ТОЧНО вие от БСП да говорите за извиване на ръце, нима не помниш КОЙ предложи Пеевски за шеф на ДАНС, а условието беше или назначавате Пеевски или НЯМА кабинет, затова замълчи юда кремълски.
8
2
 
7
 
! Отговори
ВЕЩИЦАТА преди 9 години
НИЩО НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ ТИЯ! СКОРО ЩЕ ГО РАЗБЕРЕТЕ! ТЕ НЕ СА ЛИЧНОСТИ С КАЧЕСТВА ДА ИЗПРАВЯТ ЕДНА СЪСИПАНА СТРАНА КАТО БЪЛГАРИЯ. ТУК ТРЯБВАТ ГОЛЕМИ УМОВЕ! НИЕ НЯМАМЕ ТАКИВА. САМО ПОПЛЮВКОВЦИ КОИТО ЩЕ СИ ИЗДЕРАТ ОЧИТЕ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ. КАЖЕТЕ КОЙ ОТ ТЯХ СТАВА? ТАКА, ЧЕ СЕ ПОДГОТВЕТЕ ЗА НОВИ ИЗБОРИ И КОРЕННА ПРОМЯНА НА НАЧИНА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ИЗБОРИ. ДАНО КЪСМЕТА ДА Е С НАС!!!!
7
6
 
11
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Този мераклия за министър добре знае как става номера - с извиване на ръце.На него обаче не му стигнаха силите да извие ръцете на Станишев да стане министър - а колко много искаше.И сега иска - само да му предложат.Но не - аман от комунисти като него.Там в ъгъла при Атака.
6
6
 
19
 
! Отговори
Хаха преди 9 години
Загрижил се Мерджанов за Борисов. Немам думи.
5
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"СДС от едно време"?!Лукарски откога членува в СДС?Кунева някога да е била седесарка?Или отново имаме случай на червенушковско усукване по килифарски, та в резултат черното да се окаже бяло и обратното? Хората не са наивни, безмозъчни овце, другарю Мерджанов!
4
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едва ли са извити ръцете на Борисов, тъкмо обратното дал им е всички слаби министерства!
3
0
 
18
 
! Отговори
българин преди 9 години
Да се подготвят за отпечатване на нови бюлетини за гласуване, защото скоро ще са необходими !
2
15
 
25
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Прав е Мерджанов. Извиха ръцете на Бойко . Но Бойко е пич и може да прави компромиси. Но да напомня на Мерджанов- на вашето Орешарско продажно правителство народа му изви врата. Ще се борите да влезете в парламента при следващите избори.
1
10
 
25
 
! Отговори
сами м преди 9 години
Мерджанов е едно от най-отвратителните лица в БСП. От устата му се лее безподобна злоба, наглост и демагогия. Горното му изказване е поредният пример.