Преди да вземе мандата, Борисов влезе при президента

С него бяха Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов
Обновена: 5 ное 2014 13:06 | 5 ное 2014 13:04, Веселина Йорданова
25
Преди да вземе мандата, Борисов влезе при президента
Бойко Борисов Снимка: архив, БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов дойде за последния кръг разговори при президента Росен Плевнелиев, преди да получи от държавния глава мандат за съставяне на кабинет.

Колата с Борисов спря точно пред входа на президентството и той влезе в сградата без всякакъв коментар. По-рано за срещата при Росен Плевнелиев от партията дойдоха Цветан Цветанов, Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Вече стана ясно, че Борисов е номиниран за премиер от ГЕРБ, а бъдещото правителство ще има 18 министри и трима вицепремиери.

Структурата и съставът на бъдещия кабинет изглеждаха ясни, след като беше обявено, че в него РБ ще има 6 министерства и един вицепремиер без портфейл.

От Патриотичния фронт обаче, от които се очакваше подкрепа, изразиха несъгласие с проекта за декларация и това доведе до нов кръг преговори за МС, които ще започнат след около час.

Преди ГЕРБ президентът Росен Плевнелиев разговаря с представители на БСП. Позицията на левицата е, че е добре да има кабинет и очевидно трябва да се търси мнозинство в център – дясно.

Социалистите обаче смятат, че всички партии, които подкрепят кабинета, на практика са участници в коалицията, която се формира. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
до 15 преди 9 години
Споделям идеята, но Бойко не е този, който ще я изпълни, защото и той попада в кюпа на ***, пазвантин на Тато, партийна книжка в джобчета, ако всички *** до 9-то кляно се унищожат, предложеният кабинет ще остане без нито един министър!!!! А нада ли ще се намери и жив новоизбран депутат. БКП си е пуснала пипалата навсякъде - 25 години се местят от партия в партия и все ни дерат кожата. ЖАЛКО!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Imam losho predchuvstvie.
10
6
 
4
 
! Отговори
Атака е срам преди 9 години
До АнонименВие от а така сте ненормални бе. Ставате първи на Варадеро и Сейнт Джорж веднага щом докопате с лъжи и купувания на ромски гласове някаква власт, валяте се сред мръсотия и бутилки в мръсната ви телевизия алфа и пишете в нетрезво състояние по блоговете. Вие сте срам за България
9
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПРИ НОВИ ИЗБОРИ АТАКА СТАВА ПЪРВА ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА А ГЕРБ ОТИВА ВЪВ ЗАБРАВА,ДНИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ЕС СА ПРЕБРОЕНИ,ГЕРБ Е ПОСЛЕДНАТА ОПЦИЯ НА СРОСОИДНОТО ЗАДКУЛИСИЕ.БОЙКО ВЪВ МОМЕНТА Е ЗАЛОЖНИК,ЗАЛОЖЕН Е НА ДУЗПАТА,ЖЕРТВАН Е,ТОВА Е НАЧАЛОТО НА КРАЯ ЗА МУТРАТА И ГЕРБ,КРАЯ НА БЪЛГАРИЯ ВЪВ ЕС И НАТО
8
7
 
1
 
! Отговори
комунист-социалист преди 9 години
Аз съмсоциалист но ако бяха предложили Димитър Николов за премиер...щеше да бъда много доволен...признавам си,защото съм и бургазлия и знам ,какво може този човек...Тиквата трябва да даде шанс на Митака...факт!
7
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 9 години
"Преди да вземе мандата, Борисов влезе при президента С него бяха Цветанов, Фандъкова и Димитър Николов"А къде бяха бодигардовете ? Кой ще го пази от "народната любов"?
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
....или само с петачка по челото е минало
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имало ли е щипане по бузките?
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо криминално проявени лица имат достъп до президентството ???? Кой се грижи за националната сигурност ?
3
4
 
9
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
И преди и сега БКП-БСП-ДС са разрушителната сила в България. Преди крадяха сирене и кашкавал от мандрите , а сега пари и банки. Само не разбирам как все още има хора които им се връзват на номерата, че мислят за бедните хора. И понеже много мислят Станишев , Миков , Манолова , Нинова , и всички Дъбовци са милионери , а баба и дядо на село кретат с 130 лв пенсия . А пардон след като изтеглиха 5 милиарда заеми повишеха пенсиите с 4.50 . Не благодаря от такава партия.
2
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИЗГОРИ *** НА БОЙКО,ПОКАЖИ ,ЧЕ СИ ПРОТИВ
1
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Очаква се политическа сензация след срещата при Плев. Борисов е хитър политик и няма да рискува да се окепази с разколачено отборче в стил хвани единия удари другия. Ще върне мандата и ще излезе сърдит, обвинявайки всички че са му извивали ръцете, докато не само оставили само тази опция. Декември ще има служебен кабинет и нови избори февруари-март.