Санкциите срещу Русия остават поне до края на 2015 г.

През юни ще се обсъжда удължаването им
Обновена: 20 мар 2015 14:06 | 20 мар 2015 08:05, Александър Попов
96
Санкциите срещу Русия остават поне до края на 2015 г.
Снимка: Reuters

Както се и очакваше, Съветът на ЕС отложи решението си и ще обсъди през юни целесъобразността на удължаването на санкциите срещу Русия. Това заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от ТАСС.

На срещата на върха на ЕС бе определена необходимостта изпълнението на споразуменията от Минск да бъде обвързано със санкции. Това е важен етап.

Ако бъде установено нарушаване на споразуменията от Минск, то санкциите не само ще бъдат запазени, но и ще бъдат засилени, каза Оланд.

Това предложение на Франция и Германия е било одобрено от участниците в срещата. Ако пък предвиденото в споразуменията се изпълнява или дори се прави с по-бърз темп, то Европейският съвет ще вземе съответното решение.

В момента минските споразумения се изпълняват частично, не се спазва изцяло прекратяването на огъня и изтеглянето на тежките оръжия, това важи и за договорките за обмен на пленници, посочи още Оланд.
 
Предстоят още много важни етапи като провеждането на местни избори и осигуряването на контрол по границата, допълни държавният глава.

Икономическите санкциите срещу Русия ще останат в сила до пълното изпълнение на споразумението от Минск, заяви и председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Не се очаква обаче това да стане преди края на 2015 година, допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Франкфурт продължава да гори, десетки са ранени, стотици са в арестаТема номер едно в световните новини е опожареният Франкфурт. Хиляди излязоха на демонстрации по-рано днес, а при сблъсъци с полицията се стигна още по побой, насилие, пожари и жертви. Немският град гори заради кула на стойност от 1 милиард долара. Толкова струва новото седалище на ЕЦБ, за да може охранените *** да са в нова сграда. В същото време нищо не се прави за младежката безработица .
33
9
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До от СургутТова за Овча купели солетите го е писал някой от вашите с моя ник.И аз съм го правил, забавно е. А в Русия съм ходил и не ми трябва ни рибалка, ни ледените им простотии. Вместо да си карам мотора из София, ще ти се возя на еленови шейни, къде ме търсиш?
32
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В средата на лятото може и да няма ЕС......
31
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само гръкът е готин, другите не струват !
30
1
 
20
 
! Отговори
ЩО НЕ ВЗЕМЕТЕ преди 9 години
ДА ПУБЛИКУВАТЕ ИСТИНСКАТА ИНФОРМАЦИЯ. ЕС ВСЯЧЕСКИ СЕ МЪЧИ ДА ПРЕКРАТИ САНКЦИИТЕ, ОТЛАГАТ ДО ЛЯТОТО ЗА ДА ГИ ОТМЕНЯТ, А НЕ ЗА ДА ГИ УДЪЛЖАТ. ВЕЧЕ НА ВСИЧКИ ИМ Е ЯСНО КОЙ ПОДПАЛИ ОГЪНЯ В УКРАИНА И ЗАЩО, ЗАТОВА И СЕ СРИТАХА С ЩАТИТЕ. ЕВРОПА САМО ГУБИ И ТО МНОГО ОТ БЕЗЧИНСТВАТА НА АМЕРИКАНЦИТЕ, ЛОШОТО ЗА УПРАВЛЯВАЩИТЕ Е, ЧЕ ВЪПРЕКИ ТОТАЛНИЯ КОНТРОЛ НА МЕДИИТЕ ХОРАТА ЗАПОЧНАХА ДА УСЕЩАТ ИСТИНАТА, ЗАПОЧНАХА ДА ПРОТЕСТИРАТ, ДА СЕ ОБЕДИНЯВАТ В АНТИФАШИСТКИ СЪЮЗИ И ДА ТЪРСЯТ СМЕТКА ЗА ЗАГУБИТЕ.
29
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До от СургутЕхеееей, шайната със елени! Коледа мина отдавна, мечтател! Ставай, слагай си един сандвич в торбата и тичай да хващаш автобуса, че ще закъснееш за работа!
28
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, след края на 2015 може и да няма санкции, защото няма да има русия.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
5 и 6 блокове на АЕЦ Козлодуй се нуждаят спешно от рехабилитация,ако тя не бъде извършена от руските специалисти,то съвсем скоро няма да имаме и ток от АЕЦ.и тогава да видим какви цени ни чакат на тока,ама соросоидната гмеж драскаща срещу заплащане против Русия няма да поеме разликата в цената на тока,а ще ги поеме тъпия мат,рял дето гласува за мутрата ББ и за хомосексуалния ни прецедент и триполовите *** от Реформаторския блок.
26
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Завчера самата шевка на ФЕД заяви,че санкциите на ЕС срещу Русия спомагали за укрепването на долара на международните финансови пазари.От това изявление изводите си ги направете вие сами,просто .Истината е,че ционистките кукловоди в сянка за да си спасят любимото отроче -САЩ са готови и жертват другото си недоносче ЕС
25
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
България внася от Русия ежегодно суровини за близо 7 милиарда долара, а изнася продукция за малко повече от 600 милиона долара.Това е само част от вредите и монополите на матушката ви.
24
8
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !2 017 година .. 1 долар = 3 евро !КОЙ печели от тези санкции ?---------------- Как кой? ЕС. Нали и евтината рубла беше полезна за Русия.
23
1
 
16
 
! Отговори
от Сургут преди 9 години
До волгоградския...Не се ядосвай пич--тия са пубери с глатки и полирани мозъци.Ама след време,като ги награби демокрацията,а мама и тати вече ги няма--ще променът мнението си.Не е нужно те да вярват че ние в Русия живеем доста по-добре.Онзи ден ме нарекоха олигарх,само защото съм бил на ски в Аспен на Нова Година.Те просто си нямат понятие за мащабите и възможностите в Русия.Затовпа съм престанал да ги убеждавам--живота който са им подготвили евроатлантиците ще ги убеди--много скоро.Пака.
22
13
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Не ми хвалете бедняците от Русия.Същото е и в Китай, Индия и Бразилия - държавата е богата, а народа в мизерия.Никой нормален не емигрира в тези държави, а се бори да отиде в Западна Европа.Там се живее добре и спокойно, а не като в робските Русия и Китай.Руснаците са опиянчена нация - тези ли ми хвалите?!Помните ли Елцин как се напиваше, кадри има във видео каналите.
21
11
 
3
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До волгоградския Oще ли се изявяваш тука, ***?
20
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно така Европа се обединява, вече е договорен енергиен съюз. НАТО не предвиди тъпотията на Путин ,но сега се съвзема и атаките ще бъдат по всички фронтове
19
0
 
19
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До32Хахаха добре да не се окаже обратното.Ей мишки Русия е силна Русия не е тази от 90те
18
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само санкции за чугуна, санкции до дупка , до като припадне от глад в землянката
17
1
 
5
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До27 и 28Такива като вас знаете ли какво ги правим?
16
1
 
12
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До99Аз за прьв пьт чувам за такьв сьюз но след последните развития на политическата сцена а именно след като испания португалия италия и гьрция( мисля че и словения сьщо) се обявиха публично против санкциите всичко е вьзможно. И дано е така както ти казваш
15
1
 
19
 
! Отговори
нелегитимен преди 9 години
Председателят на Европейския съвет, Доналд Туск, който не е демократично избиран и затова нелегитимен, получава 400 000 евро годишно. Заплатата я плащаме ние, данъкоплатците. За тези пари той ни налага волята на американските концерни и на Нато.