Санкциите срещу Русия остават поне до края на 2015 г.

През юни ще се обсъжда удължаването им
Обновена: 20 мар 2015 14:06 | 20 мар 2015 08:05, Александър Попов
96
Санкциите срещу Русия остават поне до края на 2015 г.
Снимка: Reuters

Както се и очакваше, Съветът на ЕС отложи решението си и ще обсъди през юни целесъобразността на удължаването на санкциите срещу Русия. Това заяви френският президент Франсоа Оланд, цитиран от ТАСС.

На срещата на върха на ЕС бе определена необходимостта изпълнението на споразуменията от Минск да бъде обвързано със санкции. Това е важен етап.

Ако бъде установено нарушаване на споразуменията от Минск, то санкциите не само ще бъдат запазени, но и ще бъдат засилени, каза Оланд.

Това предложение на Франция и Германия е било одобрено от участниците в срещата. Ако пък предвиденото в споразуменията се изпълнява или дори се прави с по-бърз темп, то Европейският съвет ще вземе съответното решение.

В момента минските споразумения се изпълняват частично, не се спазва изцяло прекратяването на огъня и изтеглянето на тежките оръжия, това важи и за договорките за обмен на пленници, посочи още Оланд.
 
Предстоят още много важни етапи като провеждането на местни избори и осигуряването на контрол по границата, допълни държавният глава.

Икономическите санкциите срещу Русия ще останат в сила до пълното изпълнение на споразумението от Минск, заяви и председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Не се очаква обаче това да стане преди края на 2015 година, допълни той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
17
 
! Отговори
за парлама преди 9 години
Преди два дни, шефа на света Обамата, нареди по телефона на Меркел, да продължават със санкциите. А снощи, марионетките му в ЕС, за парлама, "обсъждат" какво да правят със санкциите!
13
1
 
17
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
До99Аз ли да забравям?? Приятел трябва да знаеш че сьм много в час. Само едно ще ти кажа че родителите ми за да ме изучат отидоха преди 16г. да работят в испания и все още са там и им е добре но при мен така се получи че завьрших вьв волгоград и тук си останах но всяко лято сьм при тях и сьм наясно с батака в ЕС
12
1
 
10
 
! Отговори
ЕС преди 9 години
се затруднява да формулира решение. На лято ще е още по-трудно
11
0
 
8
 
! Отговори
до 11 преди 9 години
дори и да е сгрешил в правописа,това не означава,че не е истина-ясно???
10
0
 
25
 
! Отговори
99 преди 9 години
До волгоградскияСамо не забравяй, че главната и крайна цел е съюз от Владивосток до Лисабон. Путин избягва да се конфронтира както с Европа, така и с Украйна. Всичко, което той прави е да отвори очите на ЕС и да им покаже, че основния враг се намира зад гьола.
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"В момента минските споразумения се изпълняват частично, не се спазва изцяло прекратяването на огъня и изтеглянето на тежките оръжия..."И нарушенята са най-често от страна на Киев, ама няма значение, въпроса е да санкционираме Русия и по тоя начин - пак себе си ;)
8
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Realno, научи се да пишеш на правилен български...ОфицЯлно се научи. 880 млрд...?!?!?! С кого, като всички се отказаха, дори индийците. Какво е сключено е едно, а какво е и ще се изпълни съвсем друго:) Будь здаров!
7
2
 
18
 
! Отговори
Реално преди 9 години
След година санкции,Русия е сключила договори за над 880 милиарда долара-това са офицялно и открито обявените цифри--за военната индустрия сумите не се огласяват.А в същото време Е.С. губи от руските санкции над 36 милиарда евро.Вижда се кой е губещият....И европейците трябва да разберът едно--интригите и алчноста на САЩ ги плащат те--включително и ние-Българите....
6
2
 
8
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Кой? Кой иска да се заяде с мене?
5
5
 
28
 
! Отговори
волгоградския преди 9 години
Тук в РФ ви пикаме и на санкциите и на гейското ви сьюзче да го знаете от мен волгоградския
4
1
 
16
 
! Отговори
до 4 преди 9 години
Темата с Евразийския Съюз я измислихте вие. С Борисов и Цветанов, обаче, сме само при останалите бабаити от Евразийския Съюз - всички бащици и оправдани престъпници с абсолютно мнозинство и неграмотници.
3
1
 
16
 
! Отговори
прах в очите на ... преди 9 години
... хората. Икономиката отдавна проби тези санкции, наложени, преди всичко, в/у сектори без никакво значение.
2
23
 
8
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Логото до името ти---показва какъв *** си според над 65 % от българите, които виждат бъдещето си САМО В ЕС......
1
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Заглавието утвърждава точно обратното на това, което реши Съвета на ЕС. Срокът на санкциите е до юни. Съветът на ЕС отложи решението си и ще обсъди през юни целесъобразността на удължаването на санкциите срещу Русия.