Опонентите ми спаха за "Белене", сега ще мълчат, нареди Борисов

Мъча се да намеря най-правилното решение за централата!
Обновена: 10 юли 2016 23:19 | 10 юли 2016 17:00, Анисия Иванова
141
Опонентите ми спаха за "Белене", сега ще мълчат, нареди Борисов
Снимка: БТА

Щом опонентите ми са спали до 2009 г. сега ще мълчат и ще гледат как се мъча да намеря най-правилното решение за Белене. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов във връзка със сумата, която страната ни трябва да плаща след решение на арбитражния съд за АЕЦ "Белене”.

Във връзка с това накъде върви планът на правителството – ще продава ли централата, или ще отиде в Иран да преговаря, премиерът заяви: „Ще преговарям и с едните, и с вторите, и с третите. Енергийният министър разговаря с руската страна, ние разговаряхме с тях. Сега в Иран ще видим имат ли интерес към подобно нещо да продаваме реактора там заедно с руската страна”.

Още по темата

"Трети вариант – да продадем проекта, да се намери инвеститор, който не иска държавна гаранция. И ако всички тези варианти не успеят, то тогава ще вляза в парламента и ще кажа – колеги, или трябва в новия бюджет да заложим толкова пари, с всички лихви, които вървят на ден, или трябва да слезе мораториумът и тогава да търсим пари да го построим.Това са трите варианта”, обясни министър-председателят.

На въпрос какво показва досега анализът и кой е най-вероятния вариант Борисов заяви, че няма добър и лош вариант, ако го изиграем добре.

Във връзка с това разговарял ли е с „Атомстройекспорт“, премиерът уточни, че българският енергиен министър Теменужка Петкова, руският й колега Александър Новак и хората от „Атомстройекспорт“ провеждат разговори и са в контакт.

„2006 г., когато са се пазарили и са подписвали договорите да са го направили така, че да са го построили. Това казвам на моите опоненти, щом са спали до 2009 г. и всичко дойде при мен, сега ще мълчат и ще ме гледат как се мъча да намеря най-правилното решение. Това е истината, друга няма”, коментира още министър-председателят.

На въпрос получило ли е Министерство на енергетиката съгласие от „Атомстройекспорт“ да се преговаря с Иран за продажба, премиерът заяви: "Бъдещето време е присъщо на комунистите. Те са само в ще, ще и ще. Видяхме тяхното ще какво е – имаме един гьол, милиарди да плащаме и нямаме нищо. Това е, което са постигнали през годините. Моля ви месец време търпеливо да намерим решение”.
 

Премиерът Бойко Борисов бе гост на откриването на нов изкуствен терен на Детско-юношеската школа на Локомотив (София), предаде "Фокус".

"Теренът е прекрасен. Направеното тук трябва да служи за пример на всички президенти на футболни клубове. Ако се работи по този начин, догодина мога да отделя и 100 млн. лева за футбол", обеща премиерът.

"При 3,7 млрд. лева спестени от секването на контрабандата може да се отделят 100 млн. за футбол. Нужно е само от БФС и клубовете да идват обосновани идеи. Трябва да ни убедят заедно с министрите на финансите и спорта да им дадем тези пари", каза още Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още по темата: Бойко БорисовБелене
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
1
 
17
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
Какво трябва да се направи с проекта "Белене" - за начало да се построи първия блок - за това ще трябват 3 години, след това да се изчака 2-3 години и да се построи втория блок, така постепенно и с постепенно финансиране, което няма да е много натоварващо, след осем години България ще има точно това, което й трябва, защото до 10 години икономиката ще се увелечи с 30 процента и консумацията на електроенергия ще скочи с около 20 процента.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АИДЕ ВСИЧКИ КОЙТО РАБОТИМ В СИВИЯ СЕКТОР ДА ИЗЛЕЗЕМ НА СВЕТЛО И ДА СИ КУПИМ АКЦИИ ОТ РЕАКТОРА В БЕЛЕНЕ ДА ИМ ДОКАЖЕМ КОИСМЕ НИЕ ОСТАНАЛИ ВБГ !СТЕХНЙТЕ КАМАНИ ПО ТЕХНИТЕ ГЛАВИ!
68
1
 
22
 
! Отговори
нн преди 7 години
След издънките, Бургас - Александрупулис, АЕЦ Белене и "Южен поток" най-добре е да се отеглеш. Много, много ти стана. Виждаш няма те в големите работи. Пречиш на България. Поне съжалия.
67
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Живков успя да построи 6 реактора, а сегашните финансисти и калинки на ГЕРП не могат и 1 реактор.
66
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НЕКА СЕГА КУНЕВИЦА ДА ПЛАТИ ПРАЕКТА НА ЕДИН РЕАКТОР В ЗАМЕНА НА ЗАКРИТИТЕ ДВА И ДА СЕ ЗАПИШЕ В ИСТОРИЯТА НА БГ КАТО УЧИ ДЕЦАТА КАТО МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО ЖЕСТА ЗА ПЪРВИЯТ ПРЪМОВ РЕАКТОР В БГ ИЛИ ЩЕ ДЕЦАТА ЧЕ УЧАТ ЧЕ Е ПОИЗГОДНО ДА ВНАСЯМЕ ТОК ОТ ИРАН ОБРАТНО НА ЗАКОНИТЕ НА ОМ!
65
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПО ГОЛЯМ НЕКАДЪРНИК ОТ ТОЯ БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ НЕ ПОМНИ!ОЛИГАРХОМАФИЯТА ЗАЩО НИ ГО НАТРЕСЕ!ТОЗ НЕГРАМОТЕН ЧОВЕК ТУРИ КРЪСТА НА ЕДНА ДЪРЖАВА!АМИН!
64
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако пуснат БЕЛЕНЕ ПУСКАМ ОТНОВО АКУМУЛИРАЩАТА ПЕЧКА И ДА СИ ОДАТ КЛИМАТИЦИТЕ
63
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И как пък веднъж не се оказа виновен тоя човек за нещо?!
62
1
 
7
 
! Отговори
Вейдър,Дарт Вейдър преди 7 години
Обаче "независимата" съдебна система как му го заби хихихи 35 бона разноски...искаше да разори Волен да няма за памперси човека...ама сега *** на умряло...хаххах...
61
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ПАРТИЯТА НА ТИКВАРИТЕ ВЕЧЕ Е В ПЪЛЕН СТУПОР И ПАНИКА!ВЕЧЕ ВСИЧКО Е ПРОДАДЕНО И РАЗГРАБЕНО!ДЪРЖАВАТА НИЩО НЕ ПРОИЗВЕЖДА И НЯМА НИ ЕДИН ЛЕВ ОТ ПРОИЗВОДСТВО!МАЙ ТИКВАТА СЕ ГЛАСИ ДА БЯГА В ИРАНХАХАХ!
60
5
 
18
 
! Отговори
Активен въглен преди 7 години
Овчаров и компания в затвора е добро начало.
59
2
 
11
 
! Отговори
помия преди 7 години
Поредната партенка и журналистически слугинаж , на гол тумбак чифте реактори , да ви пикам на лъжливите журналистичета , не си струвате времето.
58
3
 
21
 
! Отговори
в следващата серия преди 7 години
В следващата серия пожарникарят (агент Буда) отново ще вдигне кръвното и мюфтията пак ще ходи на свиждане при него.
57
4
 
22
 
! Отговори
лъжливото овчарче преди 7 години
Пожарникарят сам си е виновен, че вече никой не му вярва. Той лъжеше и продължава да лъже до забрава. И дори, случайно, той да каже някоя истина, пак никой няма да му повярва. Като на Лъжливото овчарче. Дето се казва, агент Буда е жертва на собствената си глупост!
56
3
 
22
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 7 години
НИКОЙ ДА НЕ МЪРДА, Баце е ядосан! И ако продължите да го дразните ще... ще... земе да стане президент! И Орешарски е виновен, онея двамата и другите 3мата и те са виновни и .. предишните и по- предишните също. Опа.. те по- предишните пак бяха Баце и КО, те са супер. И матряла и той да не мрънка, еш ква магистрала кат слънце сам Баце я е направил! Че и с "коловоз" я е направил. И изобщо нищо не разбирате, само се пречите.
55
9
 
2
 
! Отговори
Zimbabwe преди 7 години
Аец белене ще се построй след турската аец с одобрението на целия ес с руски технологични бомби в стил чернобил , цялата история е поредната журналистическа партенка диктувана от кремъл жалки сте много амам много жалкисте аец тука има тука няма ама парите се цоцат , а на бодигарда на бай тошо да одош да го цункаш в отвъдното циркаджия .
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО ПИТАШ ЕС ПИТАИ СЪРБИНА!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЗАЩО ПИТАШ ЕС ПИТАЙ СЪБИНА!
52
0
 
19
 
! Отговори
se преди 7 години
когато прекратиш договорите на Мариците и махнеш ерпетата тогава ще говориш...
51
1
 
32
 
! Отговори
Никола Тесла преди 7 години
В свят в който енергията ще замени петрола, ние се отказваме да станем енергийна сила и да сме независими. За сметка на това след 30 години когато петрола няма да се ползва, ние вече ще трябва да купуваме енергия от други страни. Това е анти-българска политика.