Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители

Няма да допуснем заиграване с националните интереси, увери зам.-шефът на ГЕРБ
Обновена: 25 юни 2017 17:48 | 25 юни 2017 17:44, Елка Василева
497
Цветанов: Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители
Снимка: архив, Reuters

Имаме вече достатъчно съмнения, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов на пресконференция, цитиран от „Фокус“.

По думите му това е станало в период, в който още е нямало окончателно решение на служебното правителство.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми как се стигна до този извод, до това решение и дали действително има постъпила информация, която не е отработена и е дисквалифицирала един от участниците служебно“, коментира Цветанов на пресконференция във връзка с пътната карта за придобиване на нов тип боен самолет.

Още по темата

Той поясни, че ще имат пълно съдействие на всички тези, които са участвали в този процес и ще се отзоват на заседанията на Временната комисия, за да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.

Според него трябва да се покаже истината, за да се гарантира прозрачността. „В никакъв случай няма да допуснем да има заиграване с националните интереси и със сигурността на страната“, заяви Цветанов.

Той посочи, че ГЕРБ иска да разбере има ли оказан натиск, защо се е бързало с това решение. „Защо се направи този извод и защо беше декласиран един от участниците“, коментира Цветанов.

ГЕРБ поиска създаване на анкетна комисия за всичко, свързано с решението на парламента за осигуряване на финансов ресурс за превъоръжаване на армията. Това обяви още Цветан Цветанов, който е и председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Председателят на Комисията по отбрана Константин Попов отбеляза, че процесът по придобиване на нов тип боен самолет е в много напреднала фаза. Народното събрание, което гласува този бюджет, трябва да е наясно за какво се харчат тези пари и затова временна комисия трябва да се запознае с фактите и резултатите от тези дейности, допълни Попов. Според него иначе Народното събрание може да бъде обвинено, че стои встрани от процесите.

Не споделяме твърденията за липса на политическа воля за борба с корупцията по високите етажи на властта, каквито се афишираха в последните дни от президента и от председателя на БСП, заяви председателят на парламентарната правна комисия Данаил Кирилов.

Той посочи, че по време на обсъждането на антикорупционния закон през декември ГЕРБ и Реформаторите са били блокирани от всички останали парламентарни групи и тогава не са успели да довършат работата по антикорупционното законодателство.

Още тогава изложихме идеята си за единен антикорупционен орган и обяснихме, че той трябва да се базира на основата на Комисията за отнемане на незаконно придобитото имущество, каза Кирилов.

Той допълни, че ГЕРБ са продължили работата си и по време на предизборната кампания и това е станало един от основните акценти в управленската им програма.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


497
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
3
 
8
 
! Отговори
реалист преди 7 години
Не ни трябват никакви самолети и други ръждясали железа.А най-ненужен ми е Цвъки Физкултурника , от когото лъха на алчност и нечистоплътност.
84
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя се оказа голям свиpкаджия. То сигурно за това главата му прилича на пъпеш. Поне да си измие устатa да не cмърди на хората като говори.
83
3
 
16
 
! Отговори
до 81 преди 7 години
С 8 броя Ф16 ще завоюваш въздушно господство, нали! ***! Най много да завоюва някоя нива от вредители.
82
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кво сега - краварите не успяха да ни продадат летящите си гробници трета ръка на цени като за нови и слугите им ББ и ЦЦ ще трябва да връщат комисионните.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 66Много се уплаших ...Какво ще правим без данъците на семейството ти :) :d+1 за Ф16 ..господаря в това поколение самолети. Ще свали всеки грипен без проблем с по-добрите си ракети.
80
2
 
8
 
! Отговори
БГ-РУ преди 7 години
Спокойно Цветанов, няма да се притесняваш. Третата световна наближава, а с нея и края на вашите господари от САЩ. Ще бъдат изметени а с тях и вие си заминавате по течението.
79
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Пак путински хумор чета тук. Знаете ли въобще, че МиГ 35 има произведени три самолета прототипи.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На китната ул. "Козяк" в София, Цецерон Премъдрий е получил ясни указания как да обслужи господарите си и най-вероятно умерена стимулация на рецепторите под гърба, за да не забравя кой му дърпа конците.
77
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако ще има нов самолет, то най-изгоден от финансова гледна точка е МиГ-35! Ама нали сме натовци не може, иначе разликата между 40 годишни Ф-16 и Миг 29, е че вторият го имам вече, но важна е комисионна на Хелуинска куха тик.в,а!
76
15
 
3
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
Да оставим настрана аналогиите които правят руските *** с лека кола и изтребител -такива аналогии може да прави само потник в панелка вмирсан на чесън. Грипен не е лош самолет ....НО!! "Многоцелеви изтребител". Ф-16 също е "многоцелеви" но с приоритет номер едно "завоюване на въздушно превъзходство". Повтарям, това е приоритет номер едно! На руснаците не им отърва- за това наредиха на Радка да мъти водата.Путин го е страх от ф-16 като дявол от тамян.
75
12
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 7 години
Искам за успокоя всички путино-***, че самолета ще е Ф-16 с логистичен пакет. В случая Радев е г-н никой за да решава нещо. Ф-16 се ползва в Турция, Гърция и Румъния, значи пълна съвместимост с НАТО.
74
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Браво на Генерал Радев. Нанесе е един мен шут на зорошоидите антибългари. Ч
73
2
 
17
 
! Отговори
Язе преди 7 години
Далаверата с F16 е голяма. португалците взимат едни пари и с тях си купуват нови самолети (може пак да са грипени). САЩ получат поръчка за подръжка на грогясалата техника, срещу цена по висока и от тази за нов самолет. Чудничко ама не за нас.
72
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цеинокио реве защото от Козяк ще му дърпат големите уши.
71
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НесторОй, миля, ами тези "гробници" имат свалени сааааамо 68 бр. МиГ и Су. Опссссссс, не влизат в списъка свалените от израелските Ф-16:)
70
2
 
6
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
Недейте да намесвате руските самолети. Руснаците действат и работят по други доктрини, правят прекрасин самолети, но с огромен разход на ресурси и нужда от сложна логистика. Беларус си купи Су-30, огромен свръх-мощен самолет. Руснаците многократно им казаха - купувате нещо, чиито потенциал няма да може да ползвате никога, но Беларус си знаят тяхното. Руските самолети не са съвместими с оръжията и комуникацията на Запада. За това не се разглеждат... а и щото САЩ казаха, че не може... но все пак!
69
4
 
2
 
! Отговори
cazzo duro преди 7 години
До НесторСпоко бре, ще се упущиш в гащите, ТРОЛей гърчав!
68
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Цветаное и Борисов не разбират нищо от самолети, но пъквилаги играят сечени на Радев защото на изборите направи на пух и прах кандидата им Цецка. Направи я за смях. .
67
4
 
24
 
! Отговори
Баладжията преди 7 години
На времето питали Хенри Форд, коя кола е най-добрата. Всички очаквали да каже "Форд", но отговора който той дал бил - "НОВАТА!"Абсолютно същото важи с десеторта сила за реактивните изтребители. Грипен е съвместим с почти всякакво въоръжение и се поддържа лесно и евтино, дори на наша територия. Ф-16 може да ползва само американски оръжия и ЩЕШЕ ДА СЕ ПОДДЪРЖА В ТУРЦИЯ, КЪДЕТО ИМА ОГРОМЕН ЗАВОД ЗА Ф-16!Купуването на Ф-16 означава да направим авиацията си зависима от турската воля!
66
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Моля ви, лeшoядu от ляво, дясно и патриотари, споразумейте се как ще си поделите кражбата и стига чупки и стойки. Оглозгахте България, лeшoядu!!!