Дебатите по вота: Що е то корупция и само у нас ли е?

БСП и ГЕРБ с обвинения за борбата с уродливото явление
Обновена: 23 яну 2018 15:29 | 23 яну 2018 15:07, Камелия Цветанова
40

Снимка: Олег Попов/Dnes.bg

Взаимни обвинения между БСП и ГЕРБ белязаха вота на недоверие срещу кабинета "Борисов 3".

"Правителството изхаби повече енергия да се чуди що е то корупция, отколкото да й се противопоставя", скочи пръв червеният Крум Зарков.

Още по темата

Според правосъдния министър Цецка Цачева обаче това твърдение било дълбоко невярно.

Зарков пък отсече, че внесеният вот не е демонстрация на самоволна опозиционност, нито пък враждебен акт или търсене на евтина реклама, а на реална и сурова необходимост, продиктувана най-вече от собствените действия и бездействия на правителството по една много чувствителна за обществото ни тема.

"Когато едно правителство, което и да е то, не може да се справи, тогава корупцията властва, корупционният тумор разяжда нашето общество, виждат го в чужбина, виждат го и хората тук, срастването на власт и корупция е основният проблем", продължи с критиките Зарков.

Цецка Цачева пък му отговори, като се позова на последното социологическо изследване на "Евробарометър", което сочи, че гражданите на много други европейски държави също се оплакват, че в страните им се шири корупция.

"Вие спекулативно извеждате определени данни, за да повтаряте една спекулативна теза", обвини от своя страна тя.

По думите на правосъдния министър правителството полага големи усилия в борбата с корупцията, а като аргумент за това Цачева посочи гласувания нов антикорупционен закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ама не е само у нас бе Цецке!! Тук си имаме най-хубавата корупция
13
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Корупцията се генерира винаги от управляващите, защото именно те държат лостовете на властта и влиянието.Българския народ така и не получи отговор за откраднатите 2 млрд от санирането, за Кумовата рода на Делянчо в Хасково, нито пък за 4-те тона Суджук за Главния.Но ГЕРБ си купиха Патреотите и сега не може никой да ги мръдне от властта.А пък въпросните Патреоти излъгаха избирателите си, че ще се борят с ГЕРБ и именно за това сега са в Правителството. С помощта на наивните си избиратели.
12
1
 
31
 
! Отговори
е преди 6 години
Цецката е символ на партийна секретарщина и папагалщина. Каквото и да каже то няма шанс да прозвучи убедително.
11
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Слушайте Мамата на нацията. Нали Бащицата ви я инсталира за Министър на правосъдието.Така де, и двамата са полуграмотни и си правят взаимно перде.Нали ако е някой грамотен ще лъсне цялата истина за неграмотниците в ГЕРБ,които обаче трети мандат крадат България и я превърнаха в Корупционно блато.
10
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Здравейте горди европейци.Как оцелявате ли във вълчето време ?!Няма страшно, лошото предстои !Който оцелее, на късмет оцелява.А оядени Гербери ще се хилят доволно от тв екраните.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА!!!
8
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Редовния номер от селски вечеринки на ГРОБ.Абе може и ние да сме корумпирани, ама то не сме само ние.Ама с тоя *** матеирал май ще управялват още десетина мандата.
7
3
 
25
 
! Отговори
Жокер преди 6 години
1.Има ли корупция в БГ - ИМА.2. Ама колкото и в Еропа - ДОБРЕ.3. Кой "вирее" най добре в българската корупционна среда - правителствата на Бате Ви Боко, 11 пъти избиран - ДОКАЗАНО.
6
3
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Забравих да ви се похваля.Днес си поръчах хубав китайски вибратор със слънчеви батерии.Много съм доволен.
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цецка Мамата, бивша партийна секретарка, с фалшива диплома по право, унижена от народа на изборите за президент, унижена и от Суджук ефенди, но за да остане във властта, преглътна всичко и се намърда като министър. Достойнство няма, чест няма, интелект няма, нищо няма, но послушница и изпълнителка, нищо повече!!
4
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая баба Яга герберскаташайка не я искаха тея ми я слагат навсякъде
3
6
 
19
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Суджук паша великолепни следи дебата от телевизора.....не му се занимава с простолюбието...
2
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Махленска свада, пиянски скандал, хамалски език, първобитна лъжа и наглост като в "най-добрите" ромски традиции.. Запазена марка: "БСП"!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ за 8 години не са разбрали значението на думата "корупция".За тях такова животно нема.Те я наричат с галещото ухото и джоба понятие "усвояване"/присвояване/ и т.н.