Добрев пак министър? Не! А и Петкова може да остане

НС може да задължи КЕВР да одобрява сделките за ЕРП
28 фев 2018 10:45,
71

Делян Добрев отхвърли вероятността да стане отново енергиен министър. Името му се завъртя като евентуален наследник на Теменужка Петкова, която подаде оставка заради напрежението около сделката за ЧЕЗ.

"Няма да бъда следващият енергиен министър, ако се стигне до смяна на енергийния министър", каза Добрев пред Bulgaria ON AIR.

"Чувствам се добре в парламента", настоя той.

Още по темата

Депутатът даде да се разбере, че решението дали Теменужка Петкова ще се оттегли, все още не е взето.

"Заключението, че Теменужка Петкова освобождава поста, е прибързано, това ще се обсъжда следващата седмица на коалиционен съвет", каза той. Добрев се въздържа от отговор дали енергийният министър трябва да си тръгне.

Депутатът, който е и шеф на енергийната комисия в парламента, съобщи, че е възможно да бъдат внесени законодателни поправки, с които да се даде възможност на КЕВР да одобрява купувача на енергийните дружества преди сключване на самата сделка. 

"За да имаме по-голям контрол, дори по някакъв начин да придобием 34% от електроразпределителните дружества, то трябва да има промяна в устава, която да каже, че този тип решения се взимат с две трети мнозинство, а на с обикновено", категоричен беше той.

Добрев съобщи, че утре депутатите ще изслушат представители на институциите, които имат отношение към сделката: ДАНС, ДАР, КФН, КЗК, КЕВР и др. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Май ще празнуваме 3 март на площада, ако трябва ще празнуваме там и 8 март!
44
1
 
41
 
! Отговори
Руско ресто преди 6 години
Бай Боко го набараха заспал и му намазаха ските.
43
2
 
41
 
! Отговори
Възмутен преди 6 години
Това *** кога ще се разкара?Не се знае депутат ли е или не.Аман от мошенници и некадърници
42
0
 
35
 
! Отговори
Гад преди 6 години
Не сме гадове , овце за съжаление!
41
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Питате кои са гадовете. Почни от Нинова и карай направо до Позитано 20 . Тука голямата игра е да се спъне членството на България в НАТО и ЕС . Не случайно комунистите твърдят, че по хубаво е да не сме членове на ЕС . Това обаче минава през оставката на Борисов. Да ама не .
40
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От изказването му и от оставката на Петкова става ясно, че ГЕРБ напълно са споделяли сделката. Знаели са и сега се чудят как да ни да ни изкарат "гадове". Бързата оставка бе опит да приключи скандал. Но уви не успяха и сега ни хората сме "гадове". И не вярвам Теменужка Петкова - интелигентна и умна жена да е приятелка с Гинка- ограничена проста жена. Искаха отново да ни хванат за канарчета, не че някои гламави представители на ГЕРБ , не се хванаха.
39
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ДодоГ-н или г-жа Лъжа отиват повече на членовете на ГЕРБ!Чешкото издание Лидове новини в днешна публикация твърди, че Уникредит Булбанк, Първа инвестиционна банка и Българската банка за развитие имат участие в сделката по закупуването на активите на ЧЕЗ в България.
38
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
***, герберасти, сикаджии и най-обикновени крадци - второ поколение вече...
37
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В ГЕйРБ нямат качествени кадри и затова въртгят едни и същи брак ми - по министерства, здравна каса, парламент.Хвани тоя,че удари оня.
36
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този политически труп да става министър ??? ПОДИГРАВКА !
35
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
АК8О ОСТАВКАТА НА ТЕМЕНУЖКА НЕ БЪДЕ ПРИЕТАЕ, НА ГЕРБ ЩЕ СЕ СМЕЯТ И ГАРГИТЕ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА.ЩЕ СТАНЕ ЯСНО, ЧЕ ОСТАВКИТЕ СА ЦИРК, КАКТО БЕШЕ ЦИРКЪТ ПРИ ДЕЛЯН ДОБРЕВ, ЗА ПРАХ В ОЧИТЕ НА ХОРАТА.
34
2
 
29
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
Делянчо, колко добре и извътре познава корупционните практики, т.е. съдържанието на суджукя;))), та чак си намери ново амплоа, да бъде контролен орган за качествата на суджука и неговите стандарти.
33
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делян Добрев няма необходимия ценз да заема поста Министър на енергетиката.Това, което работеше до появата на ГЕРБ беше разносвач на банички за детските градини в Хасково.
32
20
 
7
 
! Отговори
горд герберораст преди 6 години
герб са точни хора с добри намерения, но постоянно им пречат да ги изпълнят - комунистите, Путин, гравитацията, ракетата на Мъск... Веднъж да ги оставят на мира и ще оправят държавата.
31
2
 
30
 
! Отговори
Хубавото преди 6 години
на цялата помия е, че забравихте за Боршош дето смени килима в НДК и прибра някой милион за тази услуга :))) Хубава работа, ама герберастка
30
17
 
7
 
! Отговори
Додо преди 6 години
До Анонимен 21Не, тия дни г-жа Лъжа изтресе фалшивата новина за БВР. Добрев я опроверга, което се оказва истината. Всъщност финансиращите банки са Уникредит Булбанк и ***. Останалото идва от офшорки (които бизнесдамата с огромен мениджърски потенциал Гинка нарича с апломб оШФорки).
29
2
 
28
 
! Отговори
гост преди 6 години
Така е. Плъховете усещат лошото и бягат първи. Делянчо и Нушето също имат голям принос в бакиите дето ги забъркаха в сектор енергетика.
28
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добрев няма да стане министър, докато от кремъл дърпат конците. Той си позволи да спре източването през беленския гьол и затова срещу него пуснаха кучетата да го хапят
27
2
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лицето от снимката защо говори и защо е още дупетат?!? Нали има решение от КС?!? Абсурдистан, бате... Мутроландия
26
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Делянчо, ако имаш достойнство ще се извиниш за нахалството си и ще напуснеш Народното събрание. А да се показваш по медиите и да рекламираш хасковския си шуробаджанашки опит е непристойно.