Въоръжават армията за 3.3 млрд. лева

НС гласува днес два от проектите за модернизация
Обновена: 8 юни 2018 08:45 | 8 юни 2018 08:20, Петя Славова
84
Въоръжават армията за 3.3 млрд. лева
Снимка: архив, Reuters

НС ще гласува днес два от проектите за модернизация на армията. Вчера депутатите обсъждаха близо час и половина параметрите им, но в крайна сметка гласуването остана за петък сутринта.

Още по темата

Проектите предвиждат купуване на поне 8 изтребителя и 150 единици бронирана бойна техника на обща стойност близо 3,3 млрд. лв, пише "Монитор". Плановете на МО са да поиска 12 оферти за закупуване на изтребители от 7 различни държави, като преобладават тези за американския F-16, който е и най-продаваният боен самолет в света, претърпял множество модернизации и отговарящ изцяло на предварително заложените от страната ни критерии.

От самото начало проектите за превъоръжаването на армията, с които трябва да се усъвремени авиопаркът на ВВС, разполагащ сега с МиГ-29, и да се подменят овехтелите БТР-и, срещнаха подкрепа в лицето на ГЕРБ и ДПС. Депутатите от БСП, както и партията на Веселин Марешки „Воля“ пък пробваха да ги спънат многократно. Явно усетили, че позицията им срещу модернизирането на армейските редици е в разрез с нагласите в обществото, вчера червените дадоха да се разбере, че все пак ще подкрепят проектите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още по темата: армияМОВВС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
14
 
! Отговори
до Манолчо преди 6 години
А бе Манолчо, още преди години един от най-коравите американски президенти, Роналд Рейгън, ти едва ли си го чувал, каза в Москва може да се влезе само ако идваш с мир. А той сигурно е бил доста по-умен от мен и теб!
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да копаят картофи и царевица, *** нефелни, така да си съберат пари за оръжие.Който нищо не става от него, става или бакшиш, или военен.
24
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замислих се, че хора, които преди 30 години са постъпили е МВР и Армията сега са пенсионери или пред пенсия! В момента на всички нива в тези министрчерства постъпват келешчета от 8Х набори! Израстнали с Радка пиратка и Кеч. Тръпки ме побиват! Виждате резила в последните дни! Всеки Усвоява някакви пари и граби с шепи като за последно, понеже реално е за последно! Ако не са емигрантите по света да пращат пари, БГ отдавна да е изчезнала! България е опустошена!
23
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
България се управлява от най-алчните политици! Няма аналог в световната история. За къде по-дребни провинения някои кралици за се скъсявали телесно...
22
2
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
-Абе те на един Парад в годината-не могат да маршируват-си блъскат краката и ръцете един в друг-а Правителството- СОВАЛКИ ще им купува- ВИЕ добре ли сте? Купете им по една тенджера още- че да могат да плюскат докато са на поляната и си играят на майки с деца (половината армия вече са жени) И без това няма желаещи за армията -Колко са вождове и индианци? Поне 5000 генерали комодори контраадмирали адмирали генералисимоси и всякакви фуражки неотговарящи на ранга-Адмирал-флот 100 000 т подводници
21
0
 
6
 
! Отговори
Това преди 6 години
на снимката са много стари ЗРК. Не знам дали още са на въоръжение, но ако е така лошо. Те бяха актуални 80-те години!
20
0
 
10
 
! Отговори
до 17 преди 6 години
Защо да не са по 150 кгр? Хранят ги , няма физзарядки , всичко е пей сърце.Всеки в БГ -аимията гледа " ден да мине , комат да замине". Това е истината.Всичко е в пълен унисон със състоянието на държавата.
19
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой въобще съмнява ли се къде ще бъде комисионната? Дон Цецо и Дон БиБи ще делнат по милиард лева, както се казва - три за щастие (3млрд) да станат, нали БиБи? И покани на честването!
18
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ф.С.В.Седерасите окрадоха парите и ги инвестираха на Слънччака за туй си беден, а не заради някакви самолети които дори не са купени още. Отивай да бачкаш на Слънчака като си беден там са твоите пари.
17
0
 
23
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Първо изчистете търтеите, че тогава мислете за превъоръжаване. Армията ни е пълна с *** по 120 кила. Срамно е да си 1.50м и 120 кила и да носиш униформа, Как се допуска това???
16
7
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 6 години
Бедна държава - най бедният народ вече десетилетие - най голямата демографска катастрофа - липса на всякакви работници понеже са избягали от ***- най лошото образование най лошата здравна съдебна пенсионна система - липса на условия за гледане на деца и защита на семейства,престъпност -неадекватност от МВР -Хелзински Комитети с пари от САЩ виреещи само в БГ- *** идеология -60% от работната ръка са роми.Банки произвеждащи клошари-ЕРПта и Монополи ограбващи всички и сега Пари за оръжие
15
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ОСТАВКА на корумпираните политици!
14
1
 
15
 
! Отговори
до 6 преди 6 години
Не си въобразявай , че биха се дали пари за соц. дейности.Ако има пари ще отидат там , където има много комисиони.За народа пак.няма да има , защото във властта влизат бедни и докато се оядат бая народна пара лапат.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Явно усетили, че позицията им срещу модернизирането на армейските редици е в разрез с нагласите в обществото, вчера червените дадоха да се разбере, че все пак ще подкрепят проектите."ЕЙ това са комунистите. Ударението е на "усетили", "нагласите на обществото". С една дума това се нарича популизъм.
12
2
 
15
 
! Отговори
соросоид преди 6 години
Защо ни е восйка като имаме гей паради и НПО-та?
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щерките на ЦецоНали не си мислиш, че Господ просто така ще остави разни твари да си веят байряците неограничено... Господ гледа! И удря точно в най-милото! Ако и това не помогне, следва разпад
10
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
С оръжие втора употреба можеш плашим само гаргите, но пък е много удобно защо да не се приберат едни комисионни.
9
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дикато Цеци не вземе комисионна за Ф16 няма да миряса!
8
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво, ако искаш мир готви са за война.
7
1
 
23
 
! Отговори
зевзек преди 6 години
значи ходи миналата година Цв.Цв. в УСА-то в Пентагона за подобряване на двустранните отношения и като се върна спряха грипените и пуснаха конкурс за Ф-16 :))) ... пускам залози къде ще учат щерките на Цв.Цв. като най-надарени деца в коя държава и в кой университет :)))