Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов е национален предател.
70
1
 
19
 
! Отговори
Гад*ве преди 4 години
2000 хиляди военослужещи щяло да има на границта. А защо не всички! Когато е на живот и смърт буквално. Другите какво ще правят? Ще си стоят по казармите и ще чакат заплатата на края на месеца ли?Най-добрият вариант да се пази границата е да се минира между две огради. Тогава и без стрелба всеки прекосил първата ограда ще знае че се подлага на смърт. Така се решава въпроса със стрелбата. Има ли ограда има. Пише ли че има мини зад нея, пише. От там на сетне на никой не му е работа да минава!
69
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До шматкасамо страхливец може да се крие зад жени и деца.. потенциално прииждащите не са бежанци, няма опасност за живота им, не сме длъжни да ги приемаме. 90% от тях са здрави прави мъже. Събудете се, това е войска
68
0
 
5
 
! Отговори
До 69 преди 4 години
Ми този който има топки и ена позоция да взима решения на дали 100к майки с деца ще са
67
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и Патерицата им да си купуват еднопосочен билет за южна Африка , точно както изгониха Царя 1946 г
66
2
 
21
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Ако влязат 100 000 бежанци да мобилизират министрество на транспорта вместо армията и на границата да ги чакат 2000 рейса и директно да ги закарат на баба МЕРКЕЛ
65
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов говори така с лека ръка, защото се чувства спокоен зад парите си и възможността да бъде на сигурно място при такива неблагоприятни обстоятелства. Но такова спокойствие от негова страна е самоизмамно. И с приказките си опитва да измами и нас.
64
18
 
4
 
! Отговори
шматка преди 4 години
КОЙ ОТ ХЕЙТЪРИТЕ ТУК БИ ЗАПОВЯДАЛ СТРЕЛБА СРЕЩУ НЯКОЛКОСТОТИН ЖЕНИ НОСЕЩИ ДЕЦА НА РЪЦЕО.ЛИГОФРЕНИ
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе до кога тези *** от ЕС ще го оставят този анадолски п.... да си разиграва коня? От години изнудва ЕС тия само мълчат и плащат. Ами айде да ги пусне.... ама и ЕС да си спрат производството в Турция, да им наложат мита и ще го ядат дедовият.
62
2
 
14
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 4 години
Как така ще съборят оградата?! За ограда от кибритени клечки ли се хвърлиха(откраднаха) милиони?
61
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пука му Ердоган за добросъседските отношения
60
2
 
22
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Предатели!!!
59
0
 
16
 
! Отговори
бойко чеп преди 4 години
за зеле не става нито от теб нито от шкембето Кк. защо харчите поне държавните пари за самолети.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НС-то вече се евакуира.Днес поради липса на кворум,няма заседание.А Мин.Председателя,хем ни успокоява,хем не си вярва.Но ни предупреждава че ограта ще я съборят.Мин.на отбраната казва че за 24 часа ще бъдат експортирани 2 000 воено служещи на границата.Но с какво и как ще ги спират?За толкова време поне половин милион мигранти мигат да пресекът границата и да се насочат към близките градове.А след още толкова да залеят цяла Южна България и да стигнат до София в колони по десетки хиляди километри
57
1
 
21
 
! Отговори
ББ и КК преди 4 години
са страхливи посерков-ци
56
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че щом няма да давате заповед за къв *** сте
55
2
 
28
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 4 години
Всички сме наясно, че българската армия е пансион за обгрижване на потомствено мързеливи и не особено умни субекти. Армията ни не е способна на нищо. Бъдете умни. Ловджийските дружинки извикайте. Че поне някаква сигурност да имаме.
54
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как така няма да издавате заповед за стрелба? За какво са им раздадени оръжия на тези граничари и на армията? Що за министър-председател си ти бе? Направо им раздай по един акордеон и хармоника да посрещат талазите с песни и танци.
53
2
 
14
 
! Отговори
MR Buch преди 4 години
И кво калашници ли няма или патрони за тях. На бас че като паднат първите два реда и всички мамуни ще се върнат наобратно вече без желание да минават границата
52
1
 
19
 
! Отговори
Данков преди 4 години
Сега е момента да видим дали нашата армия е боеспособна, нали затова ги храним.Може би ще имаме първата загубена битка след освобождението, но политиците се грижат за нас, не се притеснявайте.