Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за да си бежанец, трябва да има опасност за живота ти.. т.е. всички непреследвани от закона в турция не могат да получат такъв статут.прииждането на такава маса хора, ще докара регионите през които преминават до хуманитарна и екологична катастрофа. ЕС е ясно, че е беззъба баба и то от години, само приемат резолюции и толкова, немските компании са инвестирали милиарди в турция не един-два а стотици, без тях турците щяха да са козари и овчари но това е друга тема..
90
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
cqlata granica v dulbochina do 10 km da bude minirana s protivopehotni mini predvaritelno!
89
0
 
12
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата Аз лично ще ги посрещна с хляб, сол и гол газов хъб.
88
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Настоявам за спешно миниране на границата!
87
0
 
2
 
! Отговори
ЛИБИЕЦ преди 4 години
Що РИВЕТИ, БЕ....?!!!НАЛИ В ЛИБИЯ РАЗПРАВЯХТЕ ЧЕ С КАДАФИТО СТЕ /***/БРАТЯ... ХАХАХАААААА....ВЕЧЕ, БЕ СТЕ ЛИ....??!!!
86
1
 
5
 
! Отговори
РУМЕО се завръща преди 4 години
Тази зима ще бъде трудна за Европа
85
0
 
6
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Покръстваме ги и няма дерт да идват в европа . Да бягаш от ислямски свят и да го местиш на друго място не е вариянт. Остават и се борят за живота който искат там
84
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И за кво беше тая Ограда и целият шум около нея?Аааа, сетих се - да се усвоят едни милиони.
83
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камения що не се снимаш гола и постенш снимката тука , нали искаш коментари Ти за друго не ставаш освен копиране с поставяне
82
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно, за чудене е защо тогава се разхождат разни полицаи с пушкала по границата. След като предварително се знае, че няма да се стреля, ми да ги махат оттам, оградата също.
81
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А от ЕС мълчание и никакъв отговор по въпроса за изказването на Президента Ердоган и заплахата от нови милиони мигранти.Има ли стратегия ЕС за справянето с такава хуманитарна криза и какви са гаранцийте за БГ-то,че такава няма да се случи.В момента може и да няма движение по границата ни,но кой може да гарантира,че утре положението няма да се промени.Вероятно мълчанието на ЕС е съгласие с действията на Турската армия в северна Сирия.На това разчита и Турския Президент.
80
4
 
4
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Спокойно, Динко ще е там! Той ще ги спре .. сам!
79
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат, предупреди обаче Борисов.АМИ ВИЕ ТОГАВА С КАРАКАЧАНОВ ЗА КАКВО СТЕ БЕ КУКЕРИ?
78
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако дойдат 50 000 - 100 000на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат===Добре де, може ли да говори така?! Само да бъде цитирано горното изявление в Турция, и стотиците хиляди *** вече ще тропат на вратата ни!Щом като тази ограда не става, спешно трябва да си направим нова, като американската.
77
3
 
18
 
! Отговори
БЕЖАНЦИ И НАВЛЕЦИ преди 4 години
"Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата"АКО ОТИДА В град БАНКИ,СЪБОРЯ ОГРАДАТА И СЧУПВАЙКИ ВРАТАТА. НА КЪЩАТА НА Г-Н ПРИМИЕРА- ПИТАМ КАК ЩЕ МЕ ПОСРЕЩВНЕ:РЪКУВА,ЦЕЛУВА,СЕРВИРА МЕЗЕ И РАКИЯ ?ИЛИ ЩЕ МЕ ПРЕБИЕ ИЛИ УБИЕ?ЗАЩО ПЛАЩАТЕ НА НАЕМНАТА ВОЙСКА .ЩЕ Я ЗАКАРАТЕ НА ГРАНИЦАТА И ПОНЕ С КАЛАШНИЦИ ЩЕ ЗАСТРЕЛЯТЕ ЧУПЕЩИТЕ ОГРАДАТА -ИМА РЕД НА ПРЕМИНАВАНЕ НА ГРАНИЦАТАВСЕ ЗАБРАВЯТЕ ЧЕ САМО СИРИИЦИТЕ СА БЕЖАНЦИ ЗА ТУРЦИЯ КАТО СЪСЕДНА НА СИРИЯ ОДТАНАЛИТЕ СА ЕМИГРАНТИ
76
1
 
16
 
! Отговори
gegie преди 4 години
"Ако дойдат 50 000 - 100 000на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля."Тиквата простa си мисли, че може само да се стреля. Има водни оръдия, димни гранати.Само знае да плаши пeдeрyнгела скaпан!
75
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лакардии всекакви.Пита се ако дойдат бежанците кво ша праим? Нема да се стреля, ще ги храним и после пак кво ша праим ще ни обяснят ли?.... Какво беше България преди 30 години и какво я наравиха.Една олигархична пребогата прислойка и беден очукан и манипулиран народ.
74
10
 
3
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
НИЩО НЕМА ДА ТИ НАПРАВЯТ СИРИЙЦИТЕ, БЕ.....!!САМО ШЕ ВИ ЗАПЛОДЯТ, ЗА ДА ПОУМНЕЕТЕ!!!И БЕЗ ТОВА ЖЕНИТЕ ВИ НЕ РАЖДАТ ВЕЧЕ ЩОТО НЕ ИСКАТ ДА СА "ОБЩИ", КАТО ПРИ СОЦА!!!
73
1
 
5
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Виж кой прави военни действия и шантажира други държави после говорете за хуманни и нехуманни неща при война няма хуманност и човечност
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Многовековна България ще загине заради този едноклетъчен алчен предател и народопродавец....Бог да пази Родината и малкото българи, които останахме!