Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
1
 
14
 
! Отговори
Ановимен преди 4 години
На границата с Турция не трябват нито войници, нито гранични полицаи. Там трябват много професионални шофьори и много автобуси за тях /може и камиони/. Вдигат им бариерите на бежанците, за да не ги счупят и след това на превоза по магистралите до Германия и скандинавските страни. Те така или иначе не искат да остават при нас.
390
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ганкииии.... След време ви е срам затова как пюухте по Бойко но ще е касно.Пожелавам ви да ви управлява един от пишман патриотите и да си видите на м...на си оная работа
389
3
 
11
 
! Отговори
Ей, Ердоган преди 4 години
ние пък можем да взривим стените на язовирите Ивайловград, Студен Кладенец и Кърджали. Ти знаеш какво очаква в такъв случай цяла Източна Тракия.АНАДЪКМО ?
388
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-скоро проблема е ,че около 95% от тия "бежанци" изобщо няма да са сирийци или да имат каквото и да било общо със Сирия. Това ще са някакви алжирски маймуни, както и разни суданци,етиопци, всякаква черна радикална ***, която да се пише "бежанец", а всъщност е ясно,че става въпрос за поредното велико преселение на народите...опа, извинете, на маймуните. Ще дойдат предварително снабдени с пари, айфони,че и с ножове. А аз ще си бия чуковете в Китай, като се вижда,там забраниха джамиите и исляма.
387
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво излиза нашият убавец успокоява за нещо което не зависи от него,мале мале до къде се докарахме!
386
2
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
м.му...Мрем за Толупина!..А само вижте бисерите му:-""Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно"СИМПАТЯГА,симпатяга!!..Вленал ЕДИН от Турция,ония са си го прибрали,от което "СЛЕДВА",че..."Докато са двамата с каракочанов,страшно немало"..АЛОУ!!!!!!!!!!!..Пиарката му да не се е надрусала,или някъде кърши снага?!
385
7
 
11
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
липсва ли ви соца липсва но уви от сьн спомен няма
384
0
 
15
 
! Отговори
Rusty nayl преди 4 години
До анонимен преди 23 мин. Ти само ми носи патрони и кофи с вода ........а аз ще си направя периметър дето бая време после ще мирише на ***...а то иначе за армията знаем че няма да свърши работа с тея воинички деги имаме най много да се върнат изпонапомпани и после пак ша тря да плащаме детски хахахайооооо
383
2
 
24
 
! Отговори
1 преди 4 години
Че не е жив Бай Тошо, да видим тогава, как се нарушава държавна граница! Е ще бутнат оградата и тук ще ядат чумави прасета!
382
0
 
14
 
! Отговори
Местни избори 2019 преди 4 години
''Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно"-ДЕМЕК, ИЗБЕРЕТЕ МЕ ПАК на 27-ми!
381
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ООНетуууЗаснели са операцията, аз не се информирам предимно от българските сайтове, като някой льольо. Само луди вярват на приказки без снимков материал. Например миналата седмица един в Просия беше снимал уреда с 200 ренгена на брега, Масквето им казали, чисто е, само не ловете риба и сте добре хахах. Явно и ти си повярвал някога на нещо такова, текст, без доказателства хахах.
380
2
 
3
 
! Отговори
ООНетууу преди 4 години
До 13Посмали, Мааанго . Това по кой детски канал на анадолската телевизия го гледа ? Само днес - 2 милиона бежанци... 1 милион и 300 хиляди корена канабис ... 5 ТОНА сух канабис .... Хахахаха .... Цък... цък... цък ...
379
5
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Днес армията на Турция е задържала в зоната на сигурност, където трябва да бъдат настанени 2млн сирийски бежанци, 1 300 000 корена канабис готови за засаждане, и 5000 кг сух канабис, от заловени членове на Кюрдската Работническа Партия. Факт. Това е за ден. Всички, ООН, ЕС, в хор зацъркаха, САНКЦИИ! Автомобил на турското посолство днес бе взривен в БЕРЛИН. Факти. Това не се тиражира, но както и да е. Въпроса ми е, не е ли КРБ един параван на нарко бизнес, и КОЙ още е в кюпа? КОИ са?
378
2
 
26
 
! Отговори
Аноним преди 4 години
Като се втурнат да събарят оградата ЗАСТРЕЛЯЙТЕ 20-30 незаконно преминаващи държавната граница на Република България и гаранция няма да има повече преминали.НИКОГА. А тая ограда Каракачанката може да си я занесе в родното село и да си огради кокошарника . п.с. ама нали ни знаят че сме меки Марии, дриишльовци и толерасти, бежанците ще направят следа през страната ни като от диви прасета и никой няма дори и да помисли да им излезе насреща . Разграден двор е наш'та родина ....
377
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КОНСТАНТИНОВотивай стреляй бе смоттаняк.Да видим дали ти стиска.Такива социзкуфелници като тебе са много смели пред клавиатурата да плюят и да дават нареждания кой по кого трябвало да стреля.А какво си свършил реално през живота си бе оттпадък?Отивай стреляй да те видим.
376
0
 
12
 
! Отговори
Митко Бомбата преди 4 години
Министър Барби предаде отсечка на Боко
375
0
 
9
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
До Панталей ПартизанинаИЗОБЩО НЕ СИ СМЕШЕН,А СИ ЖАЛЪК .
374
18
 
4
 
! Отговори
Панталей Партизанина преди 4 години
Здравейте социалистически братя и сестри. Зазимявах землянката тази седмица та затова ме нямаше. Исках да изтъкна че мъдро ще бъде потокът бежанци да се пренасочи към центровете по социализъм на БСП над Бузлуджа. След което бежанците ще се превърнат в преданни членове на БСП готови да помагат на хората и да гласуват срещу Герб!
373
1
 
30
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 4 години
ТИ ПРЕСТЪПНО ДОБИЧЕ ЗА КАКВО СТРОИ ОГРАДА?МАИ САМО ДА СЕ ОТКРАДНАТ ЕДНИ МИЛИОНИ.ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕТО НА ГРАНИЦАТА Е ПИЛЕ ДА НЕМОЖЕ ДА ПРЕХВРЪКНЕ.ЩЕ СТРЕЛЯТЕ С КААРАКАЧАНОВ ЗАЩОТО ТАКА ИСКАТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ,ТОЕС НАРОДА.
372
0
 
32
 
! Отговори
Йово преди 4 години
Армията нямало да стреля. Тогава защо ще пращаме войници щом няма да се стреля, или войската ще е там само да размива ислямистите докато преминават!