Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата

Борисов обаче успокои, че засега няма напрежение, натискът бил нулев
Обновена: 11 окт 2019 14:37 | 11 окт 2019 12:21, Камелия Цветанова
582
Пусне ли Ердоган бежанците - събарят оградата и минават границата
Снимка: БТА

След изявлението на турския президент Реджеп Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци", премиерът Бойко Борисов успокои, че няма напрежение на границата, нито засилен натиск.

Той призна, че отношенията ни с Турция са добросъседски и няма основания за притеснение, защото натискът от турската граница към момента е нулев.

Още по темата
"Вчера беше влязъл един човек от турската граница, те си го прибраха, днес - нула. Така че докато сме с Каракачанов, няма страшно", добави премиерът.

Според него в подобни критични ситуации най-правилното решение е да се поддържат дипломатически отношения.

"Ако дойдат 50 000 - 100 000 на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат”, предупреди обаче Борисов.

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов допълни, че страната ни е предприела нужните мерки.

"Държавата си върши работата. Ако се наложи, в рамките на два часа, ще се реагира. До 24 часа над 2000 военнослужещи могат да бъдат на границата. Към този момент няма придвижване, няма движение. На този етап основания за притеснения няма", добави той, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


582
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
411
2
 
44
 
! Отговори
??? преди 4 години
Как така няма да дадете заповед да се стреля? Вие на кого служите? На българския народ или на чужди интереси? Я да опразвате тогава столовете и да идват следващите, които в името на сигурността на народа ще дадат заповед да се стреля в такава ситуация.
410
0
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...pomnia samo che po tova vreme Boko mnogo be shatstliv ot fakta ,che Erdogan go pratil da kaje neshto na Merkel !!!
409
3
 
2
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
До Питамdo 429 ...na selo ..moiata baba ..na nivata deto sadeshe kartofi ,domati ,bob,tikvi .tsarevitsa.imahme podobna ograda ...sashtata samo malko po-niska ..I po- zdfrava ...zashtot ia ima I do sega !!!Kolovete sa ot chernitsa !!!Oshte darjat !!! Tuka tame mreja ..tika tame bodliva tel !!! E...praveneto I ne ni struvashe tolkova mnogo ,no e oshte tam ...I pazi ot tova da ne vliza dobitaka na horata I da pravi belia !!! Neznam Boko I Valerkata ..kakvo sa mislili kogato sa ia odobrivavali .
408
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значи "да пуснел бежанците" Ердо? Ако тръгнат масово, това е действие на турската държава, следователно на Република Пуйkа трябва да й се наложат моментално санкции, като затваряне на границите с ЕС за нейни граждани, камиони, търговско ембарго, политически бойкот и пр. Точно за един месец или за седмица дори (ако не и а ден) анадолците ще клекнат. Ако ги оставят така да ни изнудват, ще ни се качат на главата(което всъщност вече са направили с колосалните си неоосмански претенции и наглост
407
0
 
40
 
! Отговори
Питам преди 4 години
Тогава защо се дадоха толкова пари за построяването на тая ограда
406
1
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
...nA SNIMKATA Borisov NESHTO PRITESNEN IZGLEJDA ?!?? Kak beshe ?!?...Poshtenskia galab na ERrdogan ?!! Ma kat se zamislia ..kogato imahme darjava ,armia ,vaorajenie ,okomplektovka .turcite trpereha !!! Ne nie !!! ...Ma sega "demonokracia " I vizsha degradatsia !!! Vij tuka sam saglasna s amerikankata Viki Niuland ...M a inata mu na ES ! Az bih dobavila ...I na Amerika !!!
405
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Армията е наистина малко но полиция много..а Да не говорим за модерно въоръжена армия от ловци ни е сме около 120 000 кеде ще влизат тия ***?
404
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Каква армия, бе, набучете свински глави по колците на оградата, опашки и крачета да висят, може и цели прасета, това ще ги отблъсне!
403
0
 
1
 
! Отговори
бат Ман гал преди 4 години
Имами две контерии имами зад ей оная блока.
402
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Страх ги е да идват тука горките, като знаят каква конкуренция имат от нашите жангали за социални помощи и бегат здраво към западна Европа .....
401
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като дойдат 50-100 хиляди,предлагам да им закараме всичките родни песоглавци който в хор припяваха за Евро-атлантическо сътрудничество,та същите да ги посрещнат с хляб и сол за добре дошли!
400
1
 
5
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 4 години
.Liberalnata demonokracia e chumata na 21-vi vek !!! Kolko bolen I vidioten mozak triabva da si za da si razgradish darjavata I da ochakvash saseda ili koito poiska da ne zloupotrebiava s tova ?!!!!!
399
7
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Няма нужда да стреляте, ей това *** е много *** човек. Раздайте им храна с "добавки", сложете им "добавки" във водоема, дайте им дрехи с "добавки", вземете им жените и децата за донори. Защо трябва да сте прости и първо да мислите за шамари? Първо се мисли за преимущество и заблуда на врага, чак след това как да се вземат пари от него, а не за глупости. Ако се правиш на боец без нужда, само за единия комплекс, губиш едни пари, които можеш да вземеш.
398
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До под.24260Ясно и точно!...Но:..Същия тоя,към когото се обръщаш,ще те обвини в "САМОПРАВСТВО",ако решиш наистина да защитиш Родината и родителите си...Забравихте ли българина,/забравих му името/,който връзваше със "свински опашки" навлеците?ТОВА Е ВАЖНО да се разбере!!!!Толупина е просто МАРИОНЕТКА,от него НИЩО НЕ зависи!...И това трябва да се разбере!.."Гледай в корена!"..
397
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единстен изход -дойдат ли още на границата да се товарят на камиони и директно при г-жа Меркел. Тя ги искаше и ги покани. Ако не ги приеми значи наистина са ни направили задният двор на ЕС и референдум за излизане от ЕС.
396
0
 
12
 
! Отговори
naleg преди 4 години
В казармата през 1989 година , един викаше на офицерите раздайте "Калашниците" ,първо вас ще избия, после почвам да стрелям по аскера и накрая ще оставя едим куршум за себе си !
395
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Великият Орбан такива приказки на поражение пред нашественицитевъобще не му минават през ума.Но Той е патриот.Доказан.Ако трябва ще напусне всякакви споразумения и ще минира границата.Армията ще е там и ще изпълнява своят дълг и разпореждания за да опази маджаритеАма това е Орбан.
394
0
 
26
 
! Отговори
13 преди 4 години
В Китай, в Япония, а и не само, дръпнатите мразят всички черни и всички араби, всички мюсулмани независимо от цвета. Толерират само бели християни, стига да спазват местните порядки. Затова бежанците напират за ЕС, самата Меркел ги покани, те си го казват, Меркел ни покани, затова идваме. Всеки продава каквото има, плаща на трафиканти да го заведат до Турция, Гърция или Либия и от там чака само шанс да преплава до Меркел. А в Германия белите вече започнаха да трепят семити и от двата вида.
393
0
 
16
 
! Отговори
Наивници, преди 4 години
не разчитайте, че Сърбия или Румъния ще отворят границата за да пропуснат нашествениците. Германия и ЕС ще кажат да се спазва Дъблинското споразумение и нашествениците да се приемат от първата страна от ЕС в която са влезли.Ако наистина десетки хиляди нахлуят, единственото спасение е да ги сплашим ефективно със стрелба за да се върнат обратно.
392
0
 
27
 
! Отговори
под.24260 преди 4 години
Абе Бойко, ние няма тебе да чакаме да дадеш заповед. Ще си защитим децата и възрастните родители и без твоя заповед. За какво съм давал клетва навремето си и две години съм мръзнал на границата ?