Докога с двойни стандарти в ЕС и България ще е извън Шенген?

Така се потъпквала вярата на хората в обединена Европа
Обновена: 14 окт 2019 14:30 | 14 окт 2019 14:24, Камелия Цветанова
47
Докога с двойни стандарти в ЕС и България ще е извън Шенген?
Снимка: Прессекретариат на президентството

Двойните стандарти са един от основните проблеми в ЕС, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред  новия френски посланик Флоранс Робин.

Още по темата
Като пример за това тя посочи неприемането на България в Шенген по политически, а не технически съображения.

"Проявата на тези двойни стандарти потъпква вярата на нашите граждани в обединена Европа, в общи европейски ценности", каза вицепрезидентът, като подчерта, че България е доказал се лоялен партньор и гарант за сигурността на Балканския регион, а и на целия Европейски съюз като негова външна граница.

На срещата двете обсъдиха двустранните контакти между България и Франция и предизвикателствата пред Европейския съюз, съобщиха още от пресекретариата на държавния глава.

"При изпращането ми във Вашата страна президентът Макрон изтъкна отличните ни двустранни отношения", посочи посланик Робин.

Акцент в разговора бе развитието на сътрудничеството между България и Франция в областта на образованието и науката.

Общо беше мнението, че качеството на образованието е определящо за цялостното развитие на личността, на обществото и на държавата.

Обсъден бе проблемът с обхващането в образователната система на деца от уязвими групи, както и нарушеният баланс между образованието и професионалните умения и изискванията на пазара на труда.

Категорична бе общата позиция, че образованието трябва да работи заедно с бизнеса.

Френският посланик изрази готовност за редица съвместни проекти с българската държава.
Вицепрезидентът Йотова и посланик Робин бяха единодушни, че са необходими повече инвестиции в науката и трябва да се развие интересът на младите към нея.

На срещата бе обсъдена и бъдещата Европейска комисия. Илияна Йотова подчерта, че тя трябва да бъде съставена от силни, смели и отговорни хора, които да предлагат работещи решения на кризите в Европа.

"За съжаление, предишната ЕК не можа да свърши почти нищо по мигрантския въпрос, а той днес тежи с нова сила", посочи вицепрезидентът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Докато имаме много *** - няма Шенген...
21
2
 
9
 
! Отговори
Йотова преди 4 години
До така като гледамПомня как само седеше и мълчеше дясно от Гоце и въобще не говореше! ***!
20
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Основното е, че многократно ни бе казано на високо глас, че освен техническите критерии трябва да си подобрим правосъдието и да излекуваме корупцията, защото ЕС не вярва, че ще задържаме ефектично бандитите и терористите щом влезем в Шенген. Казат ни го вече 12 години на всеки доклад.....и Бойко се сърди. щом е така няма как да влезем. какви мерки бяха предприети, след атентата в Сарафово? никакви. Да знаете кой е атентаторът? Е, как ще ни пуснат в Шенген.
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 15Радвам се че цитираш проблема с Бездомните кучета. Бездомните кучета в Германия и другите ервопейски държави биват избивани! И то доста дипломатично.Кучето се отвежда в приют, когато никой не го осинови то се умъртвява. - Такава идея имаше и в България, но бе спряна от организациите в защита на животните. "Всяко животно има право на живот, бла бла". В резултат кучетата биват кастрирани маркирани и пускани обратно на улицата.Кажете кое от двете е по-правилно?
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До тънката разлика:Не знам, дали е тънка разликата, но образованието по дефиниция цели придобиване на знания и умения, които ще послужат в живота на човека. Ако приемем, че всички дейности на човека попадат под определението "бизнес", значи - да, образованието трябва да е съобразено с бизнеса. Ако не всичко е бизнес, да си гледат работата.
17
4
 
7
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Те ни имат за русофили и за това се опъват.
16
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 7 преди 4 години
Явно не си наясно с образованието ( висшето). Отдавна нищо не е останало. Изключенията са толкова малко, че не си струва да ги посочвам. Говоя от първа инстан ция !
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво ще прави България в Шенген?Тя не е готова за ЕС все още се тресе от корупция?Инстанцийте не работят,не могат да разрешат проблема с бездомните кучета,да не се говори за съдебна система,здравеопазване,инфраструктура,БДЖ и т.н.Държавата е на колене,но се натискат някой да са в Европа бързат.
14
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И визите за САЩ остават вместо да пуснат демократичния народ да влезе в САЩ
13
7
 
12
 
! Отговори
Пpocтата истина преди 4 години
До: номер 9 (ми да бе)Не е тъй, обратното е.Англичани, швейцарци и норвежци не щат в ЕС, защото са умни и богати.Ние се натискаме в ЕС, Шенген и Еврозоната, но не ни се отваря много парашута, защото сме бедни. А сме бедни защото сме ***.
12
5
 
8
 
! Отговори
Факт преди 4 години
За шенген има двоен стандарт. Банротиралата и тънеща в корупцуя съседна Гърция е в Шенген.България не е. - Защо?Защо на летището нашите граждани са приндени да чакат по опашки и биват проверявани както хората извън европейския съюз?
11
2
 
14
 
! Отговори
Защо се заяжда? преди 4 години
Ами тя и Йотова вече три години е вицепрезидент и също нищо не е направила по мигрантския въпрос !
10
2
 
5
 
! Отговори
тънката разлика: преди 4 години
Не образованието трябва да работи с бизнеса, а бизнесът трябва да работи с образованието!!!Аналогично на стария комунистически лозунг:"Милицията принадлежи на народа, и народът принадлежи на милицията!"
9
3
 
9
 
! Отговори
ми да бе преди 4 години
Англичани, швейцарци, норвежци... прости, че не щат ЕС. Умните сме ний, турците, македонците, албанците, украинците...
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извън ЕС трябва да сме и никакъв Шенген и никакви емигранти от Турция, Азия и Африка. А нглия не са глупваи та искат да бягат от ЕС. Германия, Холандия, Норвегия, Швейцария и Швеция като искат турци и бурки, си ги настаняват.
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"образованието трябва да работи заедно с бизнеса"Очевидно ще подхванат и образованието, т.е. каквото е останало от него. Не трябва цялото образование да е ориентирано към бизнеса. Така няма да доведе до "цялостното развитие на личността", за което говорят госпожите. Към бизнеса да се ориентират професионалните гимназии.
6
5
 
2
 
! Отговори
човек преди 4 години
До: номер 1Ние сме нормални, и като гледам, никой от тези които познавам да са ходили в Гърция и после са се върнали не се е оплакал от каквато и да е пaплaч, която е най-вероятно изфабрикувана от Русия измислица.
5
2
 
8
 
! Отговори
отегчен преди 4 години
Бе, много ни е притрябвал джендърския, ислямистки, лъжлив, манипулаторски, измамнически, антихристки "шЕнген", дето му текат и педофилските лиги.
4
4
 
6
 
! Отговори
човек преди 4 години
Емиии... дотогава докато ГЕРБ ни управлява: Шенген през крив макарон!Същото се отнася и до Еврозоната и въвеждането на еврото: Евро през крив макарон!Никой в ЕС не вярва на бандити бивши комунисти!Само че те това не ни го казват в прав текст, а дипломатично, тоест с намеци и заобикалки.Добре ама българският народ... пардон, материал е пpocт. И не разбира от дипломация.Както самият Бойко се изрази ласкаво за стадото си: "Аз съм пpocт и вие също, значи се разбираме!".
3
1
 
7
 
! Отговори
така като гледам преди 4 години
много конструктивен е бил разговора и са били засегнати теми от изключително важно значение :))