Бъдещ импийчмънт на Румен Радев няма основания

Валерия Велева и Юлий Павлов по темата
6 фев 2020 10:17,
57

"Няма основание за импийчмънт на президента. Тази идея дойде след пламенното слово на Георги Марков, който точка по точка обори мотивите в решението на президента за свалянето на доверието към правителството. Това е политически акт, но няма никакво основание. Президентът не е пристъпил нито един от текстовете на Конституцията", каза журналистът Валерия Велева в студиото на "България сутрин".
Още по темата

Юлий Павлов от Центъра за анализи и маркетинг пък смята, че основанията за импийчмънт биха били две - държавна измяна или нарушение на Конституцията.

"Президентът няма как да е нарушил Конституцията, нито да е извършил държавна измяна", посочи Валерия Велева.

Според Павлов този член е един от най-ясните и дефиниран в Наказателния кодекс - поставяне в услуга на чужда държава.

"Това е изцяло вътрешен проблем и недооценяване на политическата ситуация в България от страна на президента. Има основание за огромна част от критиките по отношение на управлението, но в никакъв случай за този апокалиптизъм, който сезираме в мотивите. Това са много тежки обвинения, които Радев не трябва само да ги казва, а да ги подкрепи с факти", каза още Велева пред Bulgaria ON AIR.

Според нея това е последният ход за смразяване на две институции и когато го предприемеш, трябва да си наясно кои са съюзниците, какво следва отвъд този ход и какво предлагаш като решение.

"Не знам кой го съветва, но той е избрал неудачен стил на поведение. Причината едва ли е в това, заради което го обвиняват", посочи Юлий Павлов.

Той добави, че, за да се оправдае питането на главния прокурор, може да предполагаме, че има още нещо, което засега не е обявено публично.

"Независимо истинско или имагинерно - президентът може да е разбрал за това и тогава това е изпреварваща атака, за да се защити", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КГБ чрез Цвеган Василев Божков и *** Радев се опитват да вяят на народа на Р България----ще ги пометем
10
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-смешното е, че гербавите продължават да пишат за тоя или оня, че е червен, а не виждат червеният си вожд заобиколен от доносницити от ДС.
9
4
 
7
 
! Отговори
ай бай преди 4 години
Ами по-добре да почнат,та да хванем тоягите и да разберем кой е по по най.Стига недомлъвки.Мента милата и тя се изказа по въпроса.63 г не е ли време за пенция и то не лоша.
8
11
 
6
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 4 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
7
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Туй чудо е пРезидента на съвеЦките другаре начело с генерал Решетников
6
6
 
15
 
! Отговори
Mopcku_ преди 4 години
Като разгледате резултатите изразени в брой действителни гласове на последните парламентарни и президентски избори, можете сами да си извадите заключения дали Президента може да си позволи да свали доверието от правителството. Ето ви ги:Президентски избори 2016:брой действителни гласове Румен Радев: 2 063 032Парламентарни избори 2017:брой действителни гласове за ГЕРБ: 1 147 292Значи всички *** и тия подкрепящи като сектанти герб, просто млъкнете. Нямам какво повече да добавя.
5
7
 
17
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Ако всичко беше хубаво и цветущо в тази държава, Радев нямаше да ви говори истините за тази разруха! Сега се видя кой кой е! Тези, които писнаха от възмущение , да кажат на кой Господ се кланят!!! Както се вижда , май е чичо Сам??? А това наистина е предателство спрямо Род и Родина!
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако премиер възпрепятства да си изпълнят задълженията митниците, то това държавна измяна ли е, измяна ли е, или е злоупотреба с влияние. Разговорът на Бойко Борисов с Вальо Танов по случая как да се изтеглили митниците от предприятието на Мишо Бирата, на който лично му бил обещал митниците да не го закачат!Е, случаят не е пресен, ама си заслужава да се помисли по този въпрос. Какво точно престъпление е извършил
3
7
 
5
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Има-няма не могат да го пипнат !!! БСП има 80 депутати ,а за импийчмънт трябват 161 !!!
2
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ха ха, червените калинки са изкарани да защитават фътмaka
1
21
 
8
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 4 години
радеф е ПOЗOP!!!!!