Анатолий Макаров: България не е във война с Русия

По думите на дипломата, време е Путин да посети страната ни
10 фев 2020 16:28, Нели Христова
80
Анатолий Макаров: България не е във война с Русия
Снимка: БГНЕС

Днес руското посолство отбеляза Деня на дипломата с полагане на венци пред паметника на граф Игнатиев в Докторската градина в София. На празненството присъсваше и извънредният и пълномощен посланик Анатолий Макаров.

На въпрос относно възможността за осъществяване на посещение на президента Владимир Путин и на министъра на външните работи Сергей Лавров в България, посланик Макаров обясни, че руският президент е посетил страната за последно през 2008 г. и вероятно е дошло време да бъде осъществена още една негова визита тук. Той подчерта, обаче, че подобно посещение трябва да бъде добре подготвено с подписването на конкретни споразумения и проекти, за да има смисъл, предават от БГНЕС.

Още по темата

Относно евентуално посещение на Лавров, Макаров каза, че такава възможност се обсъжда.

Във връзка с изгонването на руски дипломати, обвинени в шпионаж и евентуална реакция от страна на Москва, Макаров обясни, че в международната дипломатическа практика действа принципът на реципрочност и страната му вероятно ще предприеме ответни стъпки.

Запитан за забраната съдия Андон Миталов и семейството му да посещават САЩ, руският посланик заяви, че не познава съдията, както и че не е наясно с мотивите за отказа на американските власти. Той предположи, че г-н Миталов ще има възможност да защити честта и професионалната си репутация и допълни, че освен САЩ има много други държави, в които може да се пътува.

На въпрос дали България е фронтова държава в отношенията между Русия и Америка, той заяви категорично, че не се намираме в състояние на война и Русия не воюва с никого за територията на България, а Черно море е „море на дружбата”.

Единственото, към което Москва се стреми, е да осъществява тук свои проекти, които са икономически изгодни и за двете страни, както правят това и САЩ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
10
 
8
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
До "Крим не е руски": И защо си сложил този псевдоним? Това е дъвкано до безкрайност: да тио се обяснява няма смисъл. Каквото и да ти отговорят пак ще извадиш другия копи/пейст.А до "конкурс за господари": А като не ти е важно мнението на посланик Макаров защо пишеш коментари по темата?
53
17
 
14
 
! Отговори
конкурс за господари преди 4 години
България не е задунайская губерня. Мнението на Макаров не е важно за България. Сучето си лае кервана си върви. Да се готвят следващите руски шпиони за депортиране.
52
13
 
12
 
! Отговори
Крим не е руски преди 4 години
руснаците не ги искат в село те питат за поповата къща..ха.ха.ха Гоним им дипломатите те се самопоканват като никой не ги кани..ха.ха.ха ама нагла работа.. Трябва да сме признателни на Путин и Газпром за освобождението от турско робство...ха.ха.ха ако може финансово и да има повече руски проекти да лапат руските олигарси за сметка на българския народ.. Айде чиба рашка-куфар,гара,сибир!
51
10
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 4 години
До ***: "И Украйна не била, ама им изпратили..." От незнание ли го пишеш или се мъчиш да изл'ъжеш някого? Украйна се готвеше да дава на САЩ да правят военна база в Крим, забрани да се говори на друг един освен украински, да не говорим за другите им провокации. Каквото търсили - това и намерили.А ние нямаме какво да делим с Русия.
50
6
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-26,а хамериканските,ще седят в България ,така ли?
49
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такова нахалство!Не е ли редно Домакинът (България) да си кани гостите, тов. Макаров?
48
4
 
2
 
! Отговори
въъъъъйййй преди 4 години
До Анонимен 41 въъъъъйййй , ама ти вярваш на всичко видяно в нета Въъъъъйй , ами ако е било постановка Въйййййййй
47
12
 
11
 
! Отговори
цтццтт преди 4 години
До 45 Васил Левски изобщо не е казвал подобно нещо . Историците отдавна се произнесоха по този въпрос , ама кой да ти чете Иначе си прав , вече 30 години сме поробени от САЩ и брюкселските им слуги
46
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До майорскиИ сега сме добронамерени към руския народ бе. Самолет ли сме им свалили? посланик ли сме им застреляли?Ама въпросният Путин не е добронамерен към България.БЪЛГАРИЯ ЩЕ Я ИЗКУПИМ ЦЯЛАТАТакива са те намеренията на руснаците.Дали са добри - всеки сам си решава.
45
16
 
11
 
! Отговори
Мунчо преди 4 години
Бе тя и Украйна не беше.Ама им пратихте от зелените човечета без знаци на униформите.А у нас ... платени копейкаджии, като оня от Варна, Сидеров, пРезидента и т.н.
44
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 45Никой не ни освободи от комунизма.Комунизмът се саморазпадна кат *** на дъжд.В русия да не би да е комунизъм?тях кой ги освободи от комунизма?
43
13
 
8
 
! Отговори
до камен преди 4 години
Васил Левски добре го е казал , Тоз който ни освободи ,той ще ни зароби ,това се вижда ясно------------Дори не осъзнаваш колко си прав във случая цитирайки Левски!А, сега си задай въпроса - Кой ни "освободи" от комунизма и какво следва от това ?????-))))))))))))))))
42
14
 
8
 
! Отговори
Алекс2 преди 4 години
Четете бе четете руски книги за "освобождението" . Май и ние трябва да прогледнем както и македонците за истинската история ! А не тази с която ни промиваха главите другарите ! Препоръчвам ви книгата на Евгений Утин " Писма от България "
41
17
 
8
 
! Отговори
Камен преди 4 години
Не сте добре дошли в България ,ние сме Европейци и Натовци , Васил Левски добре го е казал , Тоз който ни освободи ,той ще ни зароби ,това се вижда ясно
40
10
 
17
 
! Отговори
майорски преди 4 години
като гледам колко антируски постове има тук,мога спокойно да констатирам, че медиийната пропаганда в българия за последните 30 години си е свършила отлично работата.От един народ който бе признателен на Русия и винаги добронамерен към Тях, сега се превърнахме в Антируски настроенивсе едно ....евала на Пропагандата ....някога бе про-Руска ...сега е про-Американска/Европейска.... ...утре ще е про-Турскавсе едно ..на кой му пука вече..
39
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вчера гледах клип,в който портрет на Путин беше поставен в асансьор!От 4 влизания в асансьора,трима го напсуваха,а една жена се изхили.....
38
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сполучливата война на Путин е анексията на Крим.Всичко друго са загуби - Балтийските държави,Грузия,Армения и най-вече Украйна,а скоро Беларус и Молдова!Друга война на кантар е битката му за Сърбия,от която губят най-много сърбите и разбира се войната му заедно с БСП за душата на българския народ,който незнайно защо е нацията,най-обичаща русите..
37
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е,обратното е по-достоверно! Разбира се, не става дума война на пушки и гранати,а за информационна,агентурна и хибридна такава.
36
6
 
20
 
! Отговори
до публиката преди 4 години
абе уйооо, кога те е окупирал СССР, минавст транзит през Бг а тук остава ОФ власт, с 80 руски офицера към армията. А репарации България плаща по искане на Чърчил....
35
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПатриотПич, кажи че се бъзикаш моля ти се ?!?