Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
6
 
4
 
! Отговори
з преди 4 години
а,за какви пари ще умираме на смяна,да лекуваме короните,а колеги????или при нас- рискът е за без парида заразим и семействата си , аи след година никой да не помни,че е спасен,а,
77
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този вирус не умира за минути,както нормалните вируси, а стои по минимум 24 часа,инкубационния му период също е голям,по-добре си стойте у дома и дезинфекцирайте всичко!
76
9
 
12
 
! Отговори
МатаХари преди 4 години
Никога не ме е било по-срам , че съм българин, от както това военно *** Радев ни е президент ! Дори Леля Нинова с отблъскващия си и простоват външен вид ми е по-симпатична от този послушен, заплехарел *** военен !
75
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НИНОВА, НЯКАКВИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ?ЧЕ МИ ПИСНА ДА ТИ ГЛЕДАМ ИСТЕРИИТЕ!ПОНЕ СИ НАМЕРИ НЯКЪВ ТЪПКАЧ, ЧЕ МЪЖЪТ ТИ ЯВНО НЕ СЕ СПРАВЯ!
74
3
 
8
 
! Отговори
Илиев преди 4 години
Днес четох в един вестник който излиза веднаж в седмицата,но съобщава какво се случва в държавата за цял календарен месец.Преди по вече от двадесет години,един "борец" за човешки правдини,пристигнал в София от "Делиормана"със зелен пуловер и олющени обувки,днес този "демократ",е един от най богатите българи от турски произход у нас.Той притежава вецове,тецове,,пред завършване е цял пристанищен комплекс на черноморския ни бряг,който ще се ползва единствено и само от султана на югоисточна България
73
11
 
8
 
! Отговори
Бибигерп преди 4 години
Е лоясала, уядена, втасала анална тръба за луйна
72
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ТО Е ЛЕСНО ВСЕ НЯКОЙ ДРУГ ДА ТИ Е ВИНОВЕН, А ТИ ДА ТЪРКАШ ДЕПУТАТСКАТА ПЕЙКА...
71
2
 
6
 
! Отговори
"Сините" и преди 4 години
каквито са цветовете сега да направят митинги срещу COVID-19. Нали са "крепки българи"?. И всеки знае, че редовното занимание със спорт укрепва имунната система.
70
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДРУГАРКЕ НИНОВА, И ТИ КАТО ПУДЕЛА СИ ГРИПЕН РУБЛЕВ САМО ОКАШ, НЕ ВИЖДАМ ТИ ЛИЧНО КАКВИ РЕШЕНИЯ НА ПРОБЛЕИТЕ ДАВАШ???
69
7
 
16
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Радев ще ги кани ли пак някъде *** да се събират? :))))))))))))))) Нали нямало вирус според него.
68
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
тия па критикуват за кризи..То бива безочие! Колко кризи ни докараха - купонна система, хиперинфлация, режим на тока...
67
5
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
"Кyрнелия отбеляза, че в Европа правителствата мислели държавнически"...___________________________________________________Къде *** Кyрнело... - в Италия ли...
66
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се притеснявайте ББ каза пикът ще бъде септември Тогава ще се броят оцелелите
65
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мда, много старци ще умрат. Това е неизбежно рано или късно
64
6
 
12
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Интересно що прави властта 2 месеца та не зареди и не раздаде маски, костюми, евтини лекарства за повишаване на имунитета, витамини по училищата, университетите, болниците, транспортните фирми, районните на МВР, фирмите и учрежденията .....?Защото гасят пожар след пожар, което единствено могат уялите се лоясали машини за луна. Защо не обявиха национална карантина, данъчна ваканция и затваряне на границите?
63
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който слуша тъпотиите на Борисов значи е по глупав от него.
62
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ами толкова си могат другарите...те и преди 10-и толкова си можеха, самоч е ги крепеше братския КПСС! Като отпадна опеката, още на деня им лъснаха дирниците...само да критикуват!Вместо да се засрамят,ч е китайксите им братя ни вкараха тая напаст!
61
4
 
7
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 4 години
Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19ТИКВАТА ЗЛЕ, НИНОВА ОЩЕ ПО-ЗЛЕ
60
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП да си гледат работата! Не съм фен на Борисов, но в този случай той е напълно прав! Ако зависеше от тях щяха да скрият както направиха навремето техните ортаци с Чернобил. Колко са болните от ракови заболявания в страната?!!
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скрий се *** торна бръмбарке