Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19

Не било работа на сериозен премиер да говори за кройки, плат и калцуни
303
Война?! Борисов увеличавал паниката в страната заради COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

БСП се ядоса от изказването на премиера Бойко Борисов след заседанието на Съвета по сигурността в Министерския съвет. Репликата, която вбеси левицата е: "Това е вид война, гледали сме го по филмите. Надали ще разберем кой го свърши, но берем последствия".

Още по темата
"Няма как в едно изречение да кажеш: Не се паникьосвайте, ние сме във война", скочи червената шефка Корнелия Нинова. Тя препоръча на Борисов да се ограничи в изказванията си, защото с всяко свое изявление увеличавал паниката в страната. Според нея настоящата ситуация с разпространението на заразата в България изисква хладен разум, отговорност и реакция без паника. 

 
"Смятаме, че е добре да се даде думата на сериозни хора и професионалисти и сме готови с всичко, което е необходимо като опозиция да съдействаме за изпълнение на разумни решения", посочи тя. 
 
Нинова смята, че изпълнителната власт е закъсняла с мерките за превенция срещу разпространението на коронавируса. 
 
Тя отбеляза, че в Европа правителствата мислят държавнически и са приели пакет от конкретни социални, бюджетни и социално-икономически мерки за подпомагане на населението и бизнеса. 
 
"Опазването на здравето на хората е най-важно за нас“, отсече тя и от името на левицата благодари на лекарите, на медицинските сестри и персонала в болниците. 
 
"От ГЕРБ бяха наричани в годините убийци, наскоро миналата седмица терористки, а днес тези хора с риск за собственото си здраве и здравето на близките си са на предна линия и заслужават и получават нашето уважение с това, което правят. С тревога чухме, че лекари и сестри от белодробната болница днес са готови да подадат оставки, защото не разполагат със защитно облекло, а са в контакт с хора, които може би са рискови. Този, а и други случаи в последните дни показват, че правителството на Борисов закъсня с реакцията и с подготовката на реакция", упрекна Нинова.
 
Тя обвини още, че Борисов не се държал като сериозен премиер, защото "на пресконференции през два часа говори за кройки, за плат и калцуни“. 
 
Соцлидерката предупреди, че отсега трябва да се мисли за социалноикономическите последици в следващите години, защото една икономическа криза би довела до още по-голямо обедняване на българите и загуба на работни места.
 
Правителството обаче не предприемало никакви мерки в това отношение.
 
Заради това БСП ще изпрати писмо до работодателските организации с молба за професионален и обективен анализи за последствията от разпространението на коронавируса в икономически план. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
5
 
22
 
! Отговори
Нинов преди 4 години
Нинова...Нинова....Дечицата ти отдавна не са в България ти не би трябвало да си в политиката дори само заради това ! Не те ли е срам....Не те ли е срам теб и онова интригантско военно недоразумение така наречения президент?????
97
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП ,излагате се както винаги. Човекът намери платове, и кой да ушие маските, и се оправи с този проблем. Сега бях по улиците из Плевен,никой няма маски само аз и още 4-5 човека,едно момче на 15 години ме пита от къде ги имам,а аз просто си купих превантивно докато имаше такива с филтри,на нормални цени защото очаквах подобно нещо да стане. Не виждам да се дезинфектират улиците,да се прозоват хората от блоковете да поставят в асансъорите дезинефектанти..Ще пламне цялата страна..
96
20
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 4 години
Нинова е много права, а да не забравяме, че гробаджиите отказаха да ни плащат за карантина, че да не им източваме Здравната каза, да има само за тях !!!
95
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БСП е преименуваното БКП, една терористична партия и организация, която трябваше да бъде криминализирана и забранена през 1990г, но тогава не знаехме, че всичко е било дирижирано. Присмял се хърбeл на щърбел. ГЕРБ и БСП = театъра продължава.
94
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ауу каква гнусна и долна червена *** е тази, в името на политиката е готова да продаде държавата и майка си
93
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОМНЯ АЗ КАК ПРЕДИ НЯКОЛКО ДЕНА ЕДИН СЕ КАЧИ С БАНДА КОМУНИСТИ НА ШИПКА И ВИКАШЕ, ЧЕ ПРЕМИЕРА ИМАЛ НЕАДЕКВАТНИ РЕШЕНИЯ ЗА 3 МАРТ, СЕГА ЩО СЕ ПОКРИ???ГЕРБ, ЕТО, НЯМА ЛИ ДА ГО ЕМНЕТЕ СЕГА ТОЯ??? НА ЛЕВИЯ КРАК ВИ Е ПАДНАЛ, ЗА ШУТ В Г. ЗА...АМА ТОЙ СКОРО ЩЕ СЕ ПРОИЗНЕСЕ КОНСТ. СЪД ЗА ИМПИЙЧМЪНТА...
92
3
 
12
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Румба, налагай вето на короната...
91
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарката *** е най голямата *** която съм виждал !!!
90
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Червена кранто, събира ги твоите за конгрес да ви удари короната наведнъж, и да ни отърве от всички, ама не забравяй да викнеш и оная путкa Радев
89
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИМПИЙЧМЪНТ!СЕГА ГОЛЕМИЯТ МЪЖ РАДЕВ, ДЕТО ПРИКАЗВАШЕ НА ШИПКА, НЯМА ЛИ ДА ПОЕМЕ ОТГОВОРНОСТ???
88
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еднокнижника, чул-недочул нещо и се изказа вчера, че 60-70% от Европа ще заболее от коронавирус. ББ покажза, че е негоден за лидер в кризи защото за овладяването им се иска мозък, а ББ е свикнал не да мисли, а да слугува и някой да мисли вместо него.
87
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО БЕШЕ КОРНЕЛИЯ ПРЕМИЕР, НЯМАШЕ ДА ИМА КОРОНАВИРУС!
86
11
 
3
 
! Отговори
ИСТИНА Е преди 4 години
ИСТИНА. Много точно казано. !!!!!
85
2
 
20
 
! Отговори
Алов преди 4 години
След -короната_ няма да има гласоподаватели вашто БСП
84
3
 
15
 
! Отговори
Далай Лама преди 4 години
А бе що всички русофили са в Сащ?
83
2
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
Алооооу,паникьосаната, стига си всявала паника сред хората,***! Не стига,че нищо не вършиши,но за да те "забележат" пак плюеш,храчиш,мънзосваш - хайде,стига толкова партийни прояви !!!
82
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстинаЕ свърши вашето време да не казвате на хората и да криете както направихте по времето на Чернобил, бях дете и помня как ни изкарвахте всеки ден навън да репетираме манифестацията и после на 1 ви май манифестирахме под дъжда, ядяхме си плодове и зеленчуци. А в същото време вие ядяхте храна внесена от Швейцария. По добре да казва, и той не всява паника а обяснява какви мерки се взимат. Явно вие отново бихте скрили истината съдейки по вашите изказвания а претендират че сте се променили но
81
5
 
12
 
! Отговори
Кефф преди 4 години
Е кви истерии синът и е в Сащ а там имат лекарството Ремдевизир на американска биотек компания.Ако нещо стане бега там а тука в Бантустана мрът.
80
8
 
11
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До СкептикАми ако се бяха презапасили, а вирус не се появи какво щеше па питаш тогава, а? То на *** угодия няма. Що си с шапка, що си без шапка? Аман от ***!!!
79
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се притеснявайте ББ каза пикът ще бъде септември Тогава ще се броят оцелелите