Борисов и министрите в НС, очаква се извънредно положение

Депутатите трябва да гласуват предложението на кабинета
54
Борисов и министрите в НС, очаква се извънредно положение
Снимка: БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов и министрите му дойдоха парламента за обсъждането на поисканото от кабинета обявяване на извънредно положение.
 
Предложението беше анонсирано от Борисов на извънреден брифинг в Министерския съвет след проведено среднонощно заседание съвместно с Националния оперативен щаб с цел координиране, организиране на действията на компетентните държавни органи във връзка с обявената от Световната здравна организация спешност за общественото здраве от международно значение по отношение на заболяването COVID-19.
 
Премиерът обясни, че по този начин ще може да бъдат затваряни училища, университети, игрални зали, нощни клубове, конференции, спортни мероприятия.
 
Освен това Министерството на здравеопазването ще трябва да обяви от кои държави да не бъдат допускани граждани у нас, а Външно министерство – да посочи до кои държави българите да не пътуват.
 
Извънредното положение ще бъде обявено на основание член 84 на Конституцията.
 
Народното събрание обявява военно или друго извънредно положение върху цялата територия на страната или върху част от нея по предложение на президента или на Министерския съвет.
 
От вчерашния ден 16 проби са положителни, заболелите са основно от София, останалите са част от област Монтана, съобщи тази сутрин проф. Венцислав Мутафчийски по време на брифинг на Националния оперативен щаб.
 
Те са контактни на семейството, което беше прието в столичната УМБАЛСМ "Пирогов" в критично състояние и жената почина.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ Е МАФИЯ преди 4 години
Мафията ще придобие неограничена власт. БЕЗСРОЧНО !
25
0
 
14
 
! Отговори
избихтерибата преди 4 години
Назад към...селата и всеки да си прави хляба сам и да яде каквото намери в двора,ако е садил****изкопай си и един противоядрен бункер в двора за всеки случай .
24
4
 
15
 
! Отговори
kirasirrav преди 4 години
каквото и положение да въведат тук никой не спазва нищо, около мен е пълно с такива, разкарват се навсякъде, помъкнали и децата по улици и градинки абсолютно безгрижно! както казах : който го хване вируса си го хваща, съответния % от заразените се разболяват по-сериозно и някои умират, другите ще го преболедуват и така - ще борим епидемията като се правим че няма никаква епидемия и всичко е точно, всеки си ходи на работа, на кръчма и където си иска
23
12
 
9
 
! Отговори
%%%%%%% преди 4 години
Спокойно хора. 7 милиона сме. Вероятността да се справим е много по-голяма от 50 милионните и повече държави. Здравната система ще издържи. В другите държави е страшно защото има огромно струпване на хора. Бойко Борисов засега държи положението. Видимо е че се правят неща за превенция на заразата. Но от всеки си зависи да е социално отговорен. Малко седене вкъщи ще ни се отрази добре. Медитацията пречиства.
22
2
 
15
 
! Отговори
по -по -най преди 4 години
Боко ще обяви извънредно положение,а Радев-военно положение.
21
0
 
32
 
! Отговори
Също уплашен преди 4 години
Много ми липсват дрънканиците на оня "уплашения"(Горанов).Досега беше на всяка манджа мерудия, а в момента нещо много се е умълчал.Защо не обясни на хората държавата с какво ще помогне на тези, които се очертава да останат без доходи в продължение на месеци? Или само за пълнене на държавния бюджет трябва да се мисли? Като няма да работят цели отрасли,откъде пари? Излез от дупката ,уплашено мишле, кажи нещо! Не само ти имаш деца и те е грижа за тях!
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само така!
19
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Назад към...селата и всеки да си прави хляба сам и да яде каквото намери в двора,ако е садил.В София да останат само...чистите софиянци,четвърто поколение;тогава ще се оправим...бързо.Също да се забрани от Банкя да идват...всякакви в столицата и да ръсят...акъл на ляво и дясно;тях си да гледат,ние сме лесни.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горкият Борисов няма време да се обръсне. А вирусът това чака.
17
5
 
14
 
! Отговори
До 10 преди 4 години
Ей за това - извънредно положение! Защото вие от дума и призив към морал и отговорност не разбирате! Днес си щъкате по селския мегдан, купонясвате, а утре в големия град да заразявате. Вече подпалихте София, сега кой предстои- Варна, Бургас, Пловдив, Стара Загора, Хасково? Трябва полицията да може да ви озапти. А ако недай си боже се подпали и границата с емигрантите- трябва и армията да има повечко права.
16
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
утре има протест срещу ЗСУ , СЕТА , протест на медицинските сестри и кой знае още кой....ЕТО ЗАЩО ИСКАТ ИНЗВЪРЕДНО ПОЛОЖЕНИЕ....много ги ЕНЯ за вашето здраве
15
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов ти ужасно закъсня !!! След твоето управлене ,което вероятно е и престъпно!Българите , които останат живи няма да могат да се възтановят столетие ....А децата..,нека господ да ги пази.... те ще учат в учебниците за упадъка на родината ...през 21 век
14
4
 
21
 
! Отговори
до 14 преди 4 години
Ти нормален ли си? Виж какво става в света. Спа ли последните 3 месеца?
13
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАЩО ПО ВРЕМЕ НА ЕПИДЕМИЯ ПРАВИТЕЛСТВОТО СЕ АКТИВИЗИРА ТОЛКОВА ПРОТИВ НАРОДА ??? МАХНАХА ЖУРНАЛИСТИТЕ В ПАРЛАМЕНТА И ОЩЕ В ПЪРВИЯ ДЕН АТАКУВАХА ЗАКОНА ЗА ДОСТЪП ДО ИНФОРМАЦИЯ ??? ВЪРХОВЕН ЦИНИЗЪМ....СЕГА ИСКАТ ДОМАШЕН АРЕСТ ЗА ВСИЧКИ И ВСЕКИ НЕДОВОЛЕН ЩЕ БЪДЕ АРЕСТУВАН....ХОДИ ДОКАЗВАЙ ЗАЩО СА ТЕ ОКОШАРИЛИ....ВРЕМЕ Е ДА ВАДИМ ГИЛОТИНАТА
12
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И как точно ще помогне въвеждането на извънредно положение?
11
2
 
14
 
! Отговори
турчина преди 4 години
националното радио хоризонт работели за да ни оведомят?
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не се паникьосвайте. Най-добрата новина е че над 7 милиарда и 700 милиона души не са се заразили.
9
5
 
24
 
! Отговори
Не е преди 4 години
ли малко късничко? Много хора основно от Северна България работят в Италия и Испания. Продължават да пътуват до там и обратно. Тук си обикалят напред и назад. Никой не спазва никакво карантина. Познавам такива.
8
5
 
17
 
! Отговори
Дръндер преди 4 години
До Анонимен 2Смешник! Тази мярка е закъсняла! Докато обявят извънредно положение ще трябва да се обяви военно!
7
1
 
12
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 години
До 2Ще гаси Баце бе, нали за това е учил