Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!

Къде са програмите на другите, тръгнали към властта, попита тя
14 ное 2020 16:45, Анисия Иванова
272
Нинова убедена: Само БСП има програма за управление!
Снимка: БСП

"Само БСП има програма за управление. Къде са програмите на другите, тръгнали към властта", попита лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Докато БСП четири години е последователна опозиция, някои лидери на партии бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, допълни тя.

Състоянието на здравната криза е следствие от състоянието на политическата. Здравната криза е голям проблем, но по-големият е недоверието в управляващите и институциите, каза Нинова в интервю пред "Фокус"

Днешната обстановка е критична и за това има причини според председателя на БСП. Тя заяви, че вместо да се замислят върху това, управляващите и лично Борисов, постоянно упреквали гражданите, че не изпълняват заповедите на министрите.

"Не са виновни хората, а вие - управляващите. Никой не вярва на хора, които по два пъти на ден си сменят разпорежданията. Няма как да ви се вярва на надутите хвалби, че всичко е под контрол, когато хората всеки ден изпитват на гърба си липсата на лекарства, хаоса в болниците, трябва да си плащат тестовете, лекарите и медицинските сестри работят на предела на силите си, ще глобявате възрастните хора, че са в магазина в 10.10 ч. вместо до 10 ч. Това е абсурд. Така държава не се управлява“, смята Нинова.

На въпрос дали има притеснения относно заявленията на лидерите на повечето партии с потенциал да влязат в следващия парламент, че няма да правят коалиция с БСП, Корнелия Нинова подчерта: "Докато БСП четири години бяхме последователна опозиция, не се предадохме и не се продадохме за постовете, които ни предлагаше Борисов, някои от тези партии и лидери бяха коалиционни партньори на ГЕРБ, други бяха министри и правиха съдебна и пенсионна реформа, на които сега берем плодовете, други заемаха постове с гласовете на ГЕРБ. Така че бих им казала да са по-скромни с анти-БСП говоренето. Те не ме притесняват. Притеснително е, че седят някакви хора, правят сметки, изчисляват депутати и творят коалиции. Но политиката не е математика. Политиката е грижа за хората. Къде са ви програмите за управление? Преди да смятате депутатите си, покажете управленските програми. Само БСП има такава – "Визия за България“. Обсъдена е с десетки експерти, с хиляди хора в цялата страна, внесена е в парламента като законопроекти. Много повече от това кой колко депутати ще има, ме интересува ще има ли мнозинство, което да въведе един учебник за един клас в цялата страна и няма да се огъне пред милионите левове интереси на частните издатели или ще се прави ли държавна политика с единен търг на лекарства от министерството, без да ни купи фармацевтичното лоби?“

Нинова отново изтъкна, че трябва да се сформира коалиция от смели и неподкупни хора, които да премахнат паралелната държава, за която тя говори неотклонно от четири години. Лидерът на социалистите каза по адрес на въпросните лидери, коментиращи евентуални бъдещи коалиции, изключващи БСП. "Ако просто се  борят ГЕРБ да паднат от власт, а те да седнат на техните места и всичко да продължава по старому – няма никакъв смисъл“.

Тя очерта визията си за бъдещото управление така: „Целта е много по-голяма – коалиция от смели, честни и неподкупни, непробиваеми хора, готови да си сложат главата в торбата и да демонтират паралелната държава. Това трябва да бъде бъдещата коалиция за България“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
33
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Знаем я вашата програма - заплата 5 долара, пенсия 3 долара, няма хляб в магазина. Ако не вервате питайте Р.Гечев и Р.Овч. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))БСП повече никога няма да управлява!!!
182
4
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
до гост ТДа се кара боен самолет който не е в бой е много лесно. Все едно е шофьор на самолет. Такъв е Радев. Разходка със самолет.Друго е да управляваш пътнически самолет - десет пъти по голям от изтребител, и возиш 280 пътника. Огромна отговорност, а не разходка с изтребител.
181
1
 
22
 
! Отговори
Сбъркани по ген преди 3 години
Леви идеи, леви ръце, леви крака, леви резби, леви мозъци - юдо-леви еви потомци.
180
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
брей, брейот комунистите искам само едно - да са по-далече от мен и родината ми.
179
1
 
27
 
! Отговори
Помним преди 3 години
От програмите на БСП през зимата на 1996 г. един хляб беше стигнал цена от 22 000 лв.
178
2
 
28
 
! Отговори
ЦРУ преди 3 години
Напролет следва - " БОРИСОВ -4 " !!! ЗАЩО ??? .......ЗАЩОТО винаги над 1 000 000 гласуват за ГЕРБ ..а сега + 500 000 гласа на ЩАСТЛИВИ ПЕНСИОНЕРИ ..заради ПОСТОЯННОТО увеличение на ПЕНСИЙТЕ !!! БГ се развива МНОГО ДОБРЕ !!! БВП стигна 116 000 000 000 лв. ...а на депозит в банки ЧАСНИ ЛИЦА имат близо 54 000 000 000 бв и РАСТЕ !!! .....п.с... за МЛАДИТЕ ....НИНОВА беше от СДС ...ЗАМ.МИНИСТЪР иконом. при КОСТОВ -той я ИЗГОНИ за корупция .......при Станишев - зам. мин - той я ИЗГОНИ за корупция !
177
2
 
9
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
а, а тяхната програме къде е?
176
2
 
19
 
! Отговори
Евала преди 3 години
- Просто безупречна! (манипулаторка и лъжкиня)
175
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато ГЕРБ са на власт България има епидемия и корупция
174
1
 
22
 
! Отговори
Електра преди 3 години
На Импексовата барсала програмата и е ЦАП ЦАРАП, БАТКО на БРАТКО и Грипени Кауна. Тази програма три пъти ни докарва до ограбен народ и фалит...
173
3
 
14
 
! Отговори
Янко преди 3 години
Партиите трябва да се забранят!
172
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, когато БСП са на власт Държавата всеки път фалира, народа обеднява и спитат еврофондовете!Стига с тия комунисти бе!
171
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП знае как да направят 3000лв за $.
170
12
 
2
 
! Отговори
бай ганю преди 3 години
ПРЕДИ БСП със програма и то правилната програма за управление излезе ДБ БСП може и да има някви нахвърляни идеи за програма но не сме ги чули а и със сигурност не е правилнатаединственно ДБ има амбицията и капацитета да въдвори ред в беззаконната ни мафиотизирана странавсичко друго е загуба и пропиляно време
169
1
 
14
 
! Отговори
ВМА преди 3 години
Много молим госпожата, която приехме в коврид отделението за няколко часа да ни върне Програмата за управление. Детенцето на една от санитарките я е писало за домашно по Човек и природа за четвърти клас и не иска да пише тая цяла страница глупости наново. Милим ви госпожо, бъдете така добра, върнете ни откраднатото!
168
4
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До Анонимен ... "бойковите комунистчета" не ходят на Бузлуджа и яз.Копринка, не лъскат шмайзера на Альоша и в Денят на Европа не честват "День победы" ... те не твърдят, че Народият съд е бил неизбежен, че съвеЦката армия е спасила българските евреи и не се гаврят с паметта на нечии дядовци измъчвани и убивани от комунистите ... Профилът на съвременните ко.мун.дета е много ясен и боята им отново е черевена, като фасадата на "Посирано 20" ... !!!
167
1
 
13
 
! Отговори
отговор преди 3 години
Рибата в морето тя приготвила котлето.,,Къде са програмите на другите ,тръгнали да управляват ,, ? пита тяДругите другарко нинова не лъжат като теб и партията ти.
166
10
 
3
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Абе, не знам некои, имат ли представа как се "кара" боен изтребител? А? И какво означава да си главнокомандващ на военно въздушните сили? А? Предполагам физкултурници от некое физкултурно заведение със смръдливи цвички нямат представа.
165
2
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Който лъже и краде, става член на БСП. Ако е готов държавата на Русия да продава, за президент става.
164
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БОЙКОВИТЕ КОМУНИСТЧЕТА ПРОТИВ СОЦИАЛИЗМА ХАХАХАХАХАХА