Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП

Разграждането на този модел изисквало много сериозна промяна
Обновена: 30 май 2021 13:46 | 30 май 2021 13:19, Камелия Цветанова
170
Нинова убедена: В следващия парламент не може да има правителство без БСП
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на БСП Корнелия Нинова не е останала подведена от Татяна Дончева. „Водехме преговори с нея, но тя избра друг път“, каза Нинова по БНТ. „Не се разбрахме“, допълва тя. Исканията на Дончева били несправедливи спрямо другите партньори на левицата.

Още по темата

„Време е да се избира не толкова с емоция, а с разум, защото е важно какво ще се случи на 11 юли“, призова Нинова. Според нея трябва да се обърне внимание на политиките на партиите и дали те ще могат да ги отстояват. Смятам, че в следващия парламент не може да има правителство без БСП. „Ако партиите на промяната искат да има такава, не може без БСП“, категорична е тя.

Връщането на Жан Виденов в политиката не я притеснява.

„Нека да опита, успех желая на всички в състезанието“, казва тя, но се пита защо именно сега. В нея има съмнения, че се цели да се отцепят част от избирателите на БСП на предстоящите избори. Не знае обаче кой стои зад това.

Категорична е, че БСП не е партия на статуквото, както бе определена в 45-ото НС. „Във всеки сектор мога да посоча каква промяна искаме, която да доведе до сигурност“, казва Нинова.

Все по-малко вероятно е според нея Бойко Борисов и политическа партия ГЕРБ да се върнат в управлението.
„Разграждането на този модел изисква много сериозна промяна. Позволете ми да развенчая твърдението, че това служебно правителство може да работи и след изборите“, казва Нинова. За истинска промяна според нея трябва редовно правителство с 121 депутата мнозинство. Все пак оценява положително работата на служебното правителство.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още по темата: БСПНиноваправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
6
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
е заявка за правителство с герб и дпс се ли е това?аз със спутник няма да се ваксинирам...предпочитам вируса от китай,а дали може или не ще реши Народа ни!ал ще гласувам протестно за г-жа Манолова,единственият човек помогнал ми срещу административният грабеж наложен ми от гроб...вас ви нямаше там г-жо Нинова!беден наследник съм на Андрешко...помните ли Андрешко...1400 г. Народа ни е оцелял въпреки ограничени и зависими политици...ще ни има...по-делата ще ви съдим,не по заявките!!!
104
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Круела какви ги бълнува? Тепърва БСП ще се срутва. Те са срутище.Да закрива!
103
23
 
7
 
! Отговори
Напред към нищото преди 3 години
Бойко и дружинката му вече Министерския съвет отвън ще го гледат.За три мандата на Бойко изостанахме и от предпоследните в ЕС - най-бедната и корумпирана държава с най-бързо намаляващо население. Когато по времето на БСП и Станишев влязохме в ЕС бяхме на едно ниво с Румъния, даже не искахме да ни пакетират че сме били по-напред. Сега сме далеч зад тях, с 30% по-малък БНП на глава от населението. Това са "големите успехи" на Бойко и ГЕРБ.Стига му толкова.
102
16
 
1
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Корнелия Нинова въведе мандатност (в това число и за председателя) и пенсионира повечето "вечни" депутати. Ясно е, че това не става без съпротива, но всяка партия би трябвало да го прави.На последните избори на гребена на вълната бяха т.н. партии на протеста. Но, ако резултатите се повторят, БСП пак ще е незаобиколим фактор за съставяне на правителство
101
11
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
След тези избори ИТН, ДБ и ИМВ вече ще трябва да направят правителство. Трети парламентарни избори за една година вече ще му дойдат много на електората. Ще бъде добре за тях да съберат мнозинство, но ако нямат (най-вероятно) ще трябва да поискат подкрепа от БСП. Иначе няма да стане.
100
11
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 години
На тези избори БСП ще има по-добри резултати. Не е толкова важно дали ще бъде на второ или трето място, по-важно е че без подкрепа на БСП т.н. партии на протеста няма да могат да съставят правителство.
99
1
 
11
 
! Отговори
иис преди 3 години
БСП като партия и Корни като председател са вредни за България.Пет години тази не спря да крещи за корупция без да извади един документ.Това влияе на доверието на бизнеса към страната. Пишеха писма с невярно съдържание до европейските структури за да окепазят България. Повече от сто години деморализират българския народ. Предизвикват ненужни и вредни сблъсъци. Тази партия е проклятие за България.
98
6
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
Кой ви бръсне за слива бе
97
5
 
28
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Много си вярваш Корнелке!Как не си партия на статуквото след като си уволнена за корупция, действаш еднолично, махаш противниците си, създаде мутри и олигарси , направихте долара 3000 лв.фалирахте държавата 4 пъти! Младите ако не знаят , ние помним и знаем!
96
5
 
25
 
! Отговори
Минувач преди 3 години
В следващия парламент може да няма БСП... А дано!
95
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не можело да има правителство без БСП?!? Сега на 11ти ще видиш как може.
94
2
 
21
 
! Отговори
izh преди 3 години
До Бсп е в будна кома..Айде де. Будна кома. Това другото наименование ли е на "клинична смърт"?
93
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** Р.Р. назначавам масово кадри на комунистите (БСП/БКП) на по-ниските етажи на властта - зам. министри, областни и зам .областни уптавители , шефове на агенции и.т.н. А КорНи се надява да ги задържи във следващата власт , като изтъргува подкрепата си за правителство на ИТН, ДБ и ИМВ. Много са огладнели комунистите. Доста години не са правили далавери - заменки по морето, аферите батко и братко, далаверите със зърно ( един БСП депутат се "самоуби" преди години) и т.н.
92
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП е отвратинелно комунистическо злокачествено образование. Всички държави от източния блок се отърваха от комунистическинте си партии. Само у нас тя се поодвизава като социалистическа.
91
17
 
6
 
! Отговори
До 94 преди 3 години
Ами добро утро. Аз от кога ви говоря че Нинова е внедрен агент под прикритие на заплата към ГЕРБ. Вкараха я там да ликвидира БСП и тя си свърши успешно работата. Фрагментираха лявото и сега ГЕРБ ще си направи нова широка коалиция център-дясно с която да управлява поне до 2030г. А вие продължавайте да си гласувате за суллю и пуллю и да мислите че нещо зависи от вас и от вашия глас.
90
4
 
22
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
89
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова след като бъде уволнена от БСП след изборите може да помоли Бойко да я назначи за партиен секретар в ГЕРБ.
88
2
 
25
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 3 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
87
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова,а че бсп ще бъде 4 или 5 сила в парламента!И кой ще прави коалиция с вас,освен дпс или ще го ударите пак на сълзливи молби за коалиция!Отдавна сте БИТА КАРТА!
86
3
 
16
 
! Отговори
izh преди 3 години
Бат и Бойко е виновен. Той плати на Инфлационния Жан /все пак той има счетоводителска диплома като Техноимпексова / само и само да и отцепи 2% от гласовете и БСП да не може да мине 4% бариера. На всички вече е ясно че червения мутробизнес заложи на Фуражката като човек по малко оакан от комунокрадците /което е спорно, разбира се/