Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса

"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания"
23 ное 2021 17:00, Красимир Ангелов
373
Петков: Когато овладеем пандемията, ще форсираме отварянето на бизнеса
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"В момента, когато успеем да овладеем пандемията на база ваксини и имунитет, ще форсираме отварянето на бизнеса. Това да е приоритет номер едно", заяви лидерът на "Продължаваме промяната" Кирил Петков по време на дискусията на тема икономика по време на преговорите за съставяне на правителство.

Бившият икономически министър посочи, че смята лично да се заеме с отварянето на бизнеса.

Още по темата
"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания, което беше най-добрият начин, когато общият резултат е повече от индивидуалния", посочи още Петков за преговорите.

Той обясни, че консенсусните мерки по глава "Икономика" ще бъдат обобщени в кратки срокове и ще бъдат изпратени за съгласуване на политическите формации, участвали дискусията, след което на работна среща те ще бъдат окончателно оформени в документ по тази тема.

"Животът и здравето на българите е по-важен от оборотите на ресторантите и театрите. Да отпаднат всички мерки за ваксинирани, звучи добре, но не може да отпаднат всички мерки, заяви Румен Гечев от БСП по време на дискусията. И продължи:

"Натискът на фирмите е напълно основателен, хората са без работа, гледат деца, но животът е по-важен, ние не можем да правим компромиси с печалбата и рисковете за нацията".

Развитието на клъстерите е ключ към модернизацията."„Клъстерите не са само национални, всъщност трябва да ги развиваме в трансгранични региони", добави още Кирил Петков, цитиран от БГНЕС.

Обсъди се линия на привличане на експерти от чужбина чрез различни стимули, като синя карта, стартъп виза, като се постави за цел и връщане на българите в чужбина. Трябва да внимаваме през тази вратичка кой друг може да влезе“, каза Кирил Петков.

Мика Зайкова коментира, че трябва да се намери нова форма на финансиране, която да е съчетана с качеството на образованието и интересите на учениците. "Човешкият потенциал е изключително важен, а в България е проблем. Проблемът е в образователната система. Трябва да се преразгледат квотите на съответните специалности в университетите. Има специалности, които не вършат работа, а са много на брой. Трябва да се прецизира", каза още Мика Зайкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
3
 
31
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Канадското менте е казал , че лично ще ви оправиХора вервайте.
80
2
 
19
 
! Отговори
Пандемията преди 2 години
е в цял свят, ние сме с най висока смъртност най вече заради отчайващата, бюрократична здравна система. Иначе както и във всяка професия си има съвестни и добри лекари, има и некадърници.Зависи от човека, не от професията.
79
3
 
15
 
! Отговори
Пророк АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
За да ти бият трета игла гледат колко ти са антителата ---а за зелен сертификат нямало значение дали имаш антитела ---а за клетъчния имунитет нещо да кажете ,имали такива нещо ,ние простите ли сме го измислили ? Хората във Бг ти казаха да не ги занимаваш повече със ваксинация и локдауми ,вие от Харвард маи не схващате ,да няма путове в шутката накрая !
78
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ще ни кара да пасем на поляната, на която зап. европа вече серрррат. Нали виждате, че с ваксинация нищо не става? Или сме подписали едни договори за едни пари?
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 85 Защо реши, че не съм ваксиниран или проболедувал мисля, че въпросът ми е напълно логичен.
76
2
 
11
 
! Отговори
Те убиват бавно преди 2 години
Прекратете робството в България! МВР, ДАНС и мутри се занимават с робство и търговия с хора!
75
11
 
13
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Наиграхте ли се да търсите конспираций и да си играете на доктор българи. Две години се търкаляте, дебелеете и викате не та не. Отваряй сега широко.
74
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 77 Логиката е че искат да те принудят да се ваксинираш.
73
2
 
37
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Каква пандемия ще овладееш бе Кире, че нали беше министър и не си мръдна пръста с нещо да помогнеш! Всички знаехме, че идва трета вълна, ами вие цяло лято не бяхте разбрали....беше зает да източваш язовирчета! И преди всичко трябва да се овладеят цените на тока ,защото доста хора няма да изкарат и зимата,ама това май не ти влиза в приоритетите ? И ти ще си все така "усмихнат" , а Фелдфебелът който ви пробута, все така ще ги учи да правят коремни и лицеви опори!
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затваряме само за две седмици.
71
2
 
32
 
! Отговори
Krom преди 2 години
Румен Гечев?! Експерт?! Тоя е в състояние да накара Кувейт да си внася и пясъка и петрола. Ако това са "експертите" бем ти експертизата!
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато изравним платото ще махнеммерките и всичко. Когато се ваксинирате на 70% ще падне всичко, Когато се ваксинирате на 90 % ще паднат. Не бе въбще няма да паднат, ама нали те овце.
69
5
 
22
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Коя пандемия, кои ваксини? Измислиха ли ваксини, откриха ли вируса? Аре, у лево!
68
10
 
28
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Не искахте Боко. Сърбайте попарата сега
67
4
 
17
 
! Отговори
Пророк АНТИВАКСАРИИ преди 2 години
Да няма,,моята усмивка тъжно се стопява.. ! Бате само едно щети кажа Възраждане за сега чака зад вратата ,гаранция ти давам ,че на следващите избори вие ще сте зад вратата, Клати5е се на един крак малко вятър и сте паднали и Възраждане идват затова съм напълно спокоен не дразнете 75% процента от хората . Захвани се със БашнБакана и го набутай във кауша за какво толкова време ни убеждавахте че ГЕРБ са корумпирани ,ако не ги набутате във пандиза ,значи сте лъжци !
66
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едно не разбирам в градския транспорт дето в час пик са човек връз човек може да си без сертификат,PSR тест, ваксина и т.н. , а в магазините изключая тези за хранителни стоки не може , къде е логиката?????
65
3
 
34
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Виж ся , дедовото ! Минавай направо към отваряне на бизнеса , щото никой в историята на хората не е успял да овладее грип ! Грипа идва и си отива , когато това просто се случи !
64
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя "пандемията" нема да си отиде скоро, явно грипчето ще продължи с години въпреки боцкането, ама ми обясни Кирчо, какво е това форсиране на икономиката, мейби ще е изтреляш в Космоса.......хахахахаха :))) Тез от "Харвард" били много "умни", направо да паднеш от стола :))
63
3
 
15
 
! Отговори
Боко преди 2 години
Запасявайте се с вазелин. Продължаваме промяната
62
3
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Очаквах, че ще имаме съответствия, а ние всъщност имахме допълвания, което беше най-добрият начин, когато общият резултат е повече от индивидуалния", посочи още Петков" === Ахахахахахаха :))) Изказването му е толкова разбираемо, колкото и стихотворението на Луис Карол: "Бе сгладне и честлинните комбурси тарляха се и сврецваха във плите. Съвсем окласни бяха тук щурпите и отма равапсатваха прасурси." ...Ей така и ще ви управляват тези 4 години с Фигуранта