Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
426
5
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Развалихме къща , та да построим паянтова колиба - (фак)т.
425
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен, k.445 По времето на Боцето нямаше фон дер Лаjнен, нито правителството на ЕС беше толкова некадърно. Сега се забъркаха нещата със "зеления" ток и цената му скочи над 2 пъти, а ако се спрат АЕЦовете (Германия и Франция), направо ще фалираме. За цената на природ. газ вината е на Германия - отказва да сключи дългосрочен договор с Русич и тя "цака" цяла Европа с висока цена. Меркел изигра ролята на Hitлер с рокля и ще фалира ЕС - тя напусна, но останаха Вебер и А.Лопес.
424
2
 
1
 
! Отговори
Дедо от село преди 2 години
До Грипен Гаменов Ветов Братле, хайде да изтрезнееш утре и товава пиши нещо смислено! Иначе е глупаво и комично !!!!!!!
423
6
 
6
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Прочетох публикацията много внимателно. Данните анонсирани от Баце НЕ се разминават на йота със стейтмънта на Кирчо Канадски. Новите се оказаха виртуози по изпразването на хазната за рекордно кратък срок и ... никой не знае къде са заминали парите. Получава се следната ситуация: "тук сме, да докажем, че можем да крадем и накрай ще зае--бем."
422
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли няма ли . Ко *** прайми ся ??? Четвъртия райх хилядолетен ли ще е ? Или и той като третия ? Ще му сделат ли перестройка на райха дебелите лилита винетката и булонката на каракачанката ? Или пак като преди перестройката ще спре парите на източна Европа и някой Лех Валенса ще бутне райха ??? Ко ще става ? Пак ли като преди ? И после кой ще ни наденат да ни ,,спасява ,, Триморието ли ? Ужасс пак ли ? Не мой ли да се махнат евроатлантиците от властта ???????????
421
7
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Некадърните и мързеливи българи мразят "диктатора" Борисов-факт.
420
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе мамин Делянчо, защо говориш глупости? Сегашния шеф НЕ БЕШЕ ЛИ ДЕПУТАТ ОТ герб. За вас може за другите не може? Какъв капацитет има вашия дедо дето е шев в момента? С ксакво образование и какво е работил, мнаеш или само си плямпаш? Е то бива наглост ама твоето е дикме. Я виж да не забравиш да пусниш фактурата за наема на маминия апартамент та да изтървеш 1200 лева наем дето плащаме на *** всички ние.
419
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излишъкът се крадеше от Боко и компания. Хем го крадеше, хем се хвалеше с излишъка. Голям шегаджия беше Борисов. Голям майтапчия. Голям клоун. Хем лъжеше, хем му вярваха. Сега дефицитът се даде за пенсии, което е чиста загуба за "Великия Кормилчия" Борисов. Толкова парички, милиарди му се изплъзнаха от Чекмеджето. *** са новите, каза Великият Кормилчия Борисов.
418
10
 
4
 
! Отговори
Рейгън преди 2 години
Пълно е с комплексари, които се кефят на загубата на 'непобедимият' Борисов!Добре, бе, и сега, как ще платите глупостите на Ел Фигуранте и неговите пионки!?Запалихте си къщата, че да изгорите на Бойко магнолиите - много умно, няма що!
417
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тоя ще ми говори за необосновани разходи ! А твоите милиарди колко са , мозъко ?!
416
5
 
11
 
! Отговори
от наблюдение преди 2 години
Няма да се върнете,каквото и да говорите!Не знам колко добре ще се справят и как новите,при тази опоскана държава.На вас ви вицяхме и меда и жилото!
415
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите мразят диктатора Борисов!! ФАКТ!!
414
5
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
За 1 месец са изхарчени 9 милиарда лева. Давайте така всеки месец - ще има пари за всичко и всички ,ще щракаме с пръсти и като стане дълга 700-800 милиарда няма изобщо да ни пука - нали друг ще ги плаща и ще си живеем като американците-всеки натоварен със 100000 долара , но какво от това ! life is live
413
5
 
15
 
! Отговори
Herr Muller преди 2 години
Забелязал съм нещо много интересно. Когато името на Баце се появи във вестника, форумът се Бойковизира немедленно и мненията летят винаги към 500 и много често ги надхвърлят. Не мога да си обясня тази причина. Обикновено за обикновени хора нищо не се пише, нито се обсъждат, което все още означава, че ББ е титан - е, не на мисълта, но ТИТАН по габарити.
412
9
 
13
 
! Отговори
РАДЕВ и ДС/БКП преди 2 години
ВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ 80 ГОДИНИ НАЗАД...!!
411
6
 
6
 
! Отговори
izh преди 2 години
E, налаяхте ли се мутроблизачи? Ха сега когато отидете на бакалията, да си платите тока и газта и на работа когато ви закъсняват доставките по същите причини и реализацията тоже, да се сетите че няма държава докоснала се до комунизма и да е просперирала А относно тези дето чакат доходи от плюенето - ами чакайте си, то поне не ви ангажира с нищо
410
5
 
4
 
! Отговори
БОЙКО СЕ КЕФИ преди 2 години
НА РАДЕВ И ДС/БКП........ ВИЕ, КЕФИТЕ ЛИ СЕ..?! HYP HYP HOORAY..!!
409
3
 
2
 
! Отговори
БОЙКО СЕ КЕФИ преди 2 години
НА РАДЕВ...!!............ ВИЕ, КЕФИТЕ ЛИ СЕ..??...... HYP HYP HOORAY..!!!
408
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая мутра няма ли най-после да го вкарат в затвора??
407
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРО ТРЪТКОВ И РУМЕН ПРЪДЕВ - НАЦИСТИТЕ НА МАДАРАША