Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец

Шах може да играе всеки, заяви лидерът на ГЕРБ
Обновена: 3 яну 2022 12:52 | 3 яну 2022 12:49, Александър Попов
752
Борисов: Промяната доведе до 9 млрд. лв. необосновани разходи за месец
Снимка: БГНЕС

"Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни пресконференция беше продиктувана от един анализ във вестник „Сега”. На базата на него излязоха всички тези числа, времето на пиара отдавна мина, близо година те са управляващи и не може докато бяха министри да не виждат тези числа", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

9 милиарда за декември и това да остане скрито от медиите, да не се говори за 9 милиарда рекордни разходи.

Аз твърдя, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, даже и велоалея няма да направят, каза Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и план за възстановяване", добави още той.

От своя страна Александър Иванов от ГЕРБ заяви, че промяната е в негативен тренд и поставяне на негативни рекорди.

Промяната доведе до 9 милиарда необосновани разходи. 2021 г. 4 млрд. лв. рекорден дефицит. 2017 г. правителството на ГЕРБ имаше излишък от почти 1 млрд. лв. След това по-доброто плниране доведе до балансиран бюджет. До 3,5 млрд. лв. през 2021 г., когато бяхме в криза и трябваше да се помогне на бизнеса. Казахме, че като опозиция ще посочваме слабостите и ще искаме диалог. Но мисля, че отговорите на г-н Василев и Петков са нужни тук. Хората обедняват при тази галопираща инфлация, каза още Иванов.

Всички топлофикации на газ са пред фалит, посочи пък Делян Добрев, след като за януари цената на газа достигна 133,41 лв., а през февруари-май 2021 г. е бил около 30 лв. "Ситуацията е подобна с бензин, дизел, пропан бутан. Мерки няма никакви. Даже вчера имаше интервю на премира Петков", каза Добрев и цитира Петков, че е бил изненадан от покачването на цената на газа с 30%.

Добрев посочи, че е разбрал, че за нов шеф на КЕВР от "Продължаваме промяната" готвят депутата икономист Венко Сабрутев. Като партийно оцветен и некомпетентен, определи Добрев колегата си за този пост.

Лидерът на ГЕРБ коментира и договорите за азербайджански газ.

"Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме заедно европейските игри в Баку, 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, за да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за прозрачност и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да намери кой изтече договора с азерите, защото те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се намери виновник съмненията са, че се прави умишлено", категоричен бе Борисов.

Делян Добрев също заподозря умишлено действие, което да застраши отношенията ни с Азербайджан.

"Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, затова е клаузата за конфиденциалност, изтичането на този договор не е детска игра. 8 години не изтече никъде, а веднага след идването на новото правителство това се случи. Това застрашава нашата енергийна диверсификация и отношенията ни с Азербайджан", каза още Делян Добрев

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


752
Още по темата: Бойко БорисовГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
446
6
 
10
 
! Отговори
12345 преди 2 години
Кофти е да гледаш как друг харчи "твоите" пари, а?
445
6
 
9
 
! Отговори
ТАКА Е преди 2 години
ВЯРНО Е. БЯХМЕ 500 МЛН НА ПЛЮС НОЕМВРИ. А ДЕКЕМВРИ - НА МИНУС 4 МЛД. Но България е Богата! ЯЖТЕ И ДАНО СЕ ЗАДАВИТЕ!
444
9
 
15
 
! Отговори
КЛИКАТА НА РАДЕВ преди 2 години
ГЕПИ 9 ООО ООО ООО ЛВ - ЗА 8 МЕСЕЦА............. ЕВРАЗИЙСКИ ФАКИРИ....
443
5
 
14
 
! Отговори
В момента преди 2 години
ПРОСТО КИРО ДОГОВАРЯ МАКЕДОНИЯ. ИСТОРИЯТА - НА БОК.ЛУКА.
442
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да пукнат в мъки евроатлантиците предатели. Швейцария не е нито в Брюксел ,нито във Вшингтон ,нито в НАСА и си е мноооого по добре от нас. Смъртта на евроалантика може да даде свобода и просперитет на народа . Всичко друго е гола европропаганда а фактите са - ШВЕЙЦАРИЯ а не Брюкселия. Фактите са важни а не европропадната пропаганда платена с наще данъци. Крадциии евроатлантически.
441
10
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Стенанията на политически трупове.. Крясъци и обвинения, но това, което се случва днес го дължим изцяло на тях. Тия неща не стават от днес за утре, ами минават месеци, години преди да ги усетим. Грозна история :(
440
5
 
10
 
! Отговори
Надблюдател преди 2 години
Дали парите са изхарчени за пенсии, за медици, или за пенсионери , трябва Кирчо и Кокорчо да излязат и да дадат отчет как са изразходени! Пак се повтаряме ..става въпрос за 9 милиарда ? Това не са пари за пенсионери за девет месеца! Ако не излязат, и не дадат пълен отчет как са изхарчени, изводът е про*ст..."Другарите" , начело с говорителя на Черепа /Фигурантът Радев/, здраво са треснали държавата! Така че,..отчет му е майката, "другари"!
439
1
 
1
 
! Отговори
До 485 преди 2 години
Сега от сп.ин Не се умира. Смени си проклятието и се виж в огледалото!
438
1
 
3
 
! Отговори
До 485 преди 2 години
ДА ТИ СЕ ВРЪЩА! КОЙТО ГРОБ КОПАЕ ДРУГИМУ - САМ ПАДА В НЕГО!!!
437
8
 
8
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Тоя крадльо еднокнижен защо се хаби да прави агитации?Къде му са самолетчетата за които блокира милиарди?Как няма капка срам , а само алчност?
436
3
 
7
 
! Отговори
ВИЖТЕ преди 2 години
...ИНФОРМАЦИЯ С ГРАФИКИ ОТ ДАНИЕЛА ВЕЗИЕВА - служебната икономическа министърка на мястото на Киро, КОЯТО РАЗКРИВА ДОКУМЕНТИ ЗА ИЗТОЧВАНЕТО НА ЯЗОВИР " ПАЗАР ДЕРЕ" КРАЙ ЛОВЕЧ, ОТКЪДЕТО ЗАПОЧНА РЕКЛАМНАТА КАМПАТИЯ НА ПРОСТО КИРО КЪМ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛСКИЯ ПОСТ!
435
2
 
2
 
! Отговори
хахахахахах до 480 преди 2 години
какво ти взе Европа, НАТО? да не би да им плати газопровод през българия за други страни? и да се откажеш заради тожа от милиарди приходи? да не би да им плати ядрен реактор?
434
1
 
5
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Смешни са русоробите! България била...Швейцария на Балканите? Не милички, България отдавна е опоскана от руската окупация, и още не може да се измъкне! Независими могат да бъдат само много богати държави! И да не забравяме, че Швейцария и Норвегия плащат огромни годишни вноски, за да ползват със всички привилегии в ЕС! Могат да си го позволят!
433
5
 
4
 
! Отговори
470, имаш пари бе! преди 2 години
Ако зажалиш някой ден, за Банкянско наречие, или разговори с хора прости, джипката яхни, и при Чукундурите в Миньорово се появи, да усетиш и Ти, У-важението на народа,разбирателството м/у хората, и е добре че в твое лице, ще се докоснат до Простотиата!
432
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чиста и свят република а не част от чужди империи . Било то Брюкселски или Вашингтонски . Всеки да си управлява живота сам . България Швейцария на балканите а не евроатлантически роб с бази до които наще полиция и армия нямат достъп и на практика са окупирана наша територия ;) Смърт за евроатлантиците предатели свобода за народа .
431
4
 
6
 
! Отговори
.. преди 2 години
прав е, нема кой да му оправи кашата
430
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой разходи са необосновани бе паля...човци? За пенсии, за възнаграждения на медици, за ваксини ЗА КОМПЕНСАЦИИ НА БИЗНЕСА? При вас бяха обосновани защото отиваха в общините за асвалтиране на улици на петорна цена и пълнеха много шкафчета на кметове и партиини координатори. Не мислете, че народа ще ви забрави и прости. Нямааааааа!
429
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алоо днес.бг ,това ,,умно" същество от снимката и на вас ли плаща още та го побликувате веднага щом изръси ,,мъдрост' -- а сега трийте...
428
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейският съюз е в криза и е нужна перестройка. Преустройство на български.
427
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полша да бута този *** съюз. Само Полша може да бутне Евросъветския съюз, да си спаси икономиката и енергетиката. После Унгария, Чехия, Словакия и после ние ще се снишим, да мине бурята, и ако трябва, ще излезем от Съюза............................Обещават ни светло африканско бъдеще.