Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен

Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи
106
Василев: Финансовият ресурс за компенсиране на пенсиите е наличен
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Не е политическа грешка, това е намерението на правителството". Това заяви пред БНР вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев във връзка с обещанието към пенсионерите с преизчислените пенсии и намалени Covid добавки да получат през януари толкова, колкото и през декември, което обаче не се случи.

Василев подчерта, че в момента от НОИ има изработен механизъм как всички пенсионери да бъдат компенсирани така, че да няма понижение на общия доход:

"Към момента всички пенсии са или същите, или по-високи, но добавката е по-ниска и затова някои от пенсиите са на по-ниски нива. Финансовият ресурс е наличен - миналата година имаме 3 млрд. , тази година има заложени достатъчно средства. В Закона за удължаване на действието на Бюджет 2021 ще бъде добавен текст, който ще позволи на НОИ да направи това", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още по темата: пенсииАсен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не го сметнахте предварително и да си компенсирате пенсионерите още януари? Сигурен съм, че тарикатите от НОИ много добре знаеха какво ще се случи но мълчаха и потриваха ръце за да ви бойкотират. Затова уволнете поне 1000 от нояджии за да се решат нещата и в бъдеще да няма такива изненади.
6
5
 
15
 
! Отговори
izh преди 2 години
Засега увеличение получиха бившите овенни и партийните секретари и деятели. Е, затова наследниците им толкова активно лаят и плюят по форумите. Така че единственото сигурно от тези мутри и некадърници е УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ЦЕНИТЕ. Там проблеми няма. Пък и за това мутробизнеса инвестира в изборите
5
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То със заеми и спиране на проекти ще има пари за малко и после челен сблъсък.
4
8
 
8
 
! Отговори
браво преди 2 години
Той много ясно каза - краде се като за световно .Спрат ли кражбите ,пари е има за всичко
3
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кокорчо простоват многополов, хич не ти щем нито "актуализацията" на пенсиите, нито мОн-чУто превратаджията, нито хаоса и кризите, с които затрихте страната само за ДЕВЕТ месеца! Хайде сега дим да ви няма, че се нагладувахме, настудувахме и намизерувахме от юмручковския ви коМУНЬОиден преврат!
2
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
финансовия ресурс е наличен, ако свърши ще се поеме нов дълг, а когато това вече е невъзможно- тия ще са по острови всред топли морета...
1
5
 
15
 
! Отговори
Ако преди 2 години
Не ми дадете тия 20 лв, ще ви побъркам от избори.