Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й

Цялото правителство иска да се махне зеления сертификат
17 фев 2022 16:10, Нели Христова
352
Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й
Снимка: БГНЕС

Цялото правителство иска да се махне зеленият сертификат. Изчакваме само рискът да падне от здравната система, за да може да го махнем. Това каза министър-председателят Кирил Петков от Брюксел, попитан за протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат.

Информацията, която дойде при нас, е че има едни хора, които са там за истинския прoтест - искат да се махне зеления сертификат.

"Всички чакаме много бързо да се случат нещата, които искаме - ценитe да паднат, Мораториумът да отпадне. Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти. Нещата се движат в правилата посока", каза още той.

Той коментира и бюджетът на прокуратурата. "Бюджетът беше разчетен много точно до какъв лимит може да имаме дефицит и той е 4.1%. Това, което се обсъди е, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН със специфични задачи. За мен науката и иновацията е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в момента е доста голям. Всички българи плащаме доста голяма цена особено за нивото на правосъдие, което според мен имаме. Даже плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската икономика и за България като цяло".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто киро изпълнява назначени задължения от дубай.
90
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПрочети законите. В наказателният процес има верига от институции и всяка има определени права и задължения.
89
3
 
4
 
! Отговори
До Мхмм преди 2 години
Сега печелят дела в Брюксел, които ние плащаме.
88
3
 
12
 
! Отговори
харвардска чалга преди 2 години
Фактите говорят ясно, че коалиция с правителство, което НЕ може да управлява, започва да се занимава със съдбни дела, клюки, оплювания, скалъпване на обвинения. Изброените са характерни за некадърници, злобари, тунеядци, алкохолици, но зад тях прозира една бракувана военна фуражка.
87
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един младши прокурор получава 3000 лв. заплата + 1500 лв. за дрехи + 6000 лв. надбавки всяка година. Общо 10500 лв.
86
1
 
7
 
! Отговори
До 94 преди 2 години
Е тежко ти, ако прокурорите взимат заплата за повдигнати обвинения. Ха ха ха. Тогава ще игнорират всякаква справедливост и за да вземат заплата ще ръсят обвинения на глава от населението. Тогава шецревш,нче било фашизъм.
85
1
 
1
 
! Отговори
до 109 преди 2 години
Може да са толкова щом го пишете. Там се явяват само по наказателни дела, а тук по граждански, търговски, административни а там обемът е голям. Просто такъв е закона. Законите се изготвят в НС
84
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А нивото на депутатите отговаря ли на заплатите им?
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошооо, тая година няма да има тлъсти бонусчета за нищовършене.
82
2
 
5
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Винаги има оправдателни присъди, навсякъде в нормалните страни. Има и брак в работата но не е 100 % защото има хора и хора. А колко често срещу пари "пострадалите се отказват от показанията си" Темата е сложна, каквито са и в образованието, здравеопазването, социалните грижи и т.н. А за 10 бона нещо не е точно
81
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който не разбира от право и не го е работил, да не коментира. То не е като разговора в кръчмата, кой бил крив и кой прав. Туй то.
80
3
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 2 години
"Италия със 60 мил. население има 450 прокурори." Тая глупост от къде я изрови и въобще вярваш ли си ???Или схемата за оплюване същата като с МВР. Как сме имали "най-много полицаи на глава от населението"... Мантра, която медии услужливо повтаряха, докато неуя ни народец го възприе като несъмнена истина. Щото нито едното, нито другото има общо с истината. За сметка на това прозира една и съща схема за дискредитирне на основни държавни институции, без които това не е държава - а територия
79
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Под нивото ми е да го коментирам мазния.
78
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурора събира доказателствата за делото, не разследващия полицай. Да е ясно.
77
2
 
5
 
! Отговори
До 98 преди 2 години
Ама не включващ съдия-следователите. Италианската система е различна. Там имат фигура на съдия-следовател, който хем разследва, хем взима мярка задържане под стража и доста други функции, които тук са на прокурора. Много по-различно е. Та не спекулирай. Включи съдия-следивателите и тогава говори.
76
2
 
2
 
! Отговори
Ч преди 2 години
Логореята е заболяване. Кенеди е казал не питай какво може да направи за теб държавата, а кажи ти какво можеш да направиш. Плюенето пред пуснат вентилатор води до измиване на лицето на плюещия.
75
3
 
4
 
! Отговори
До 101 преди 2 години
Как точно ще ми обясниш, че прокурорите са на по 10 бона заплата, а в Страсбург ни осъждат тоста редовно за прокурорски грешки. Аз ли да ходя и да им подготвям делата.
74
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Петков! Много правилно казано.
73
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кире,мачкай каскета!Народа е с Теб.Местните гербави *** също,но са на заплата и няма как...
72
3
 
5
 
! Отговори
до 94 преди 2 години
Монетата има две страни. Само съда казва кой е виновен. Прокуратурата ще внесе в съда ако има събрани доказателства от разследващите полицаи. Прокурора им казва какво да правят, но не винаги се събират доказателства. Извинявам се но тази работа не е да изядеш 5 кебапчета и да изпиеш 5 бири. Във всички сфери има проблеми. Ако можеш отречи.