Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й

Цялото правителство иска да се махне зеления сертификат
17 фев 2022 16:10, Нели Христова
352
Петков се заяде: Бюджетът на прокуратурата е голям за нивото й
Снимка: БГНЕС

Цялото правителство иска да се махне зеленият сертификат. Изчакваме само рискът да падне от здравната система, за да може да го махнем. Това каза министър-председателят Кирил Петков от Брюксел, попитан за протеста на "Възраждане" срещу зеления сертификат.

Информацията, която дойде при нас, е че има едни хора, които са там за истинския прoтест - искат да се махне зеления сертификат.

"Всички чакаме много бързо да се случат нещата, които искаме - ценитe да паднат, Мораториумът да отпадне. Новите членове в КЕВР са абсолютни професионалисти. Нещата се движат в правилата посока", каза още той.

Той коментира и бюджетът на прокуратурата. "Бюджетът беше разчетен много точно до какъв лимит може да имаме дефицит и той е 4.1%. Това, което се обсъди е, че 20 млн. ще се вкарат в наука при младите учени в БАН със специфични задачи. За мен науката и иновацията е бъдещето на България. Бюджетът на прокуратурата и в момента е доста голям. Всички българи плащаме доста голяма цена особено за нивото на правосъдие, което според мен имаме. Даже плащаме прекалено голяма цена. Тази промяна от прокуратурата към младите учени е посоката, в която би трябвало да има по-добър резултат за българската икономика и за България като цяло".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


352
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
5
 
6
 
! Отговори
? преди 2 години
В БАН няма учени а и в Прокуратурата няма Прокурори.В БАН не правят наука а в Съда не се интересуват от Правосъдие.Добре е да намалим бюджета на Прокуратура и ВСС защото това е някакъв инструмент за натиск върху Мафията там.БАН - по добре да ги закрием...то и за Прокуратурата това важи.
110
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой ги учи тези журналисти на български език, не знам... Граматиката е под всякакво ниво. Тези, пълен и кратък член, за нищо ги нямат. Очаква се поне журналистиката да е над средното ниво на грамотност. Или просто бърза да нафраска текста и да го качи на сайта. "...Той коментира и бюджетЪТ на прокуратурата." Срам.
109
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите слуги на мафията воюват с прокуратурата и съда защото техните господари са подсъдими. Ясно като бял ден!
108
1
 
9
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Не ви ли писна да се гаврят с вас?
107
3
 
12
 
! Отговори
До ?!? преди 2 години
Българите са глупав народ, защото много пъти са лъгани. Умния човек, трудно се лъже, точно за това българина си избира тия дето съсипаха държавата. И не само, че ги избира, Ами те са на власт 32 години, почти едни и същи парии. Как си мисли българина, че тоя дето краде и знае, че следващия път пак ще е в парламента, ще спре да краде. Данчо Ментата е повече от 20 години депутат има и други.
106
6
 
12
 
! Отговори
До 116 преди 2 години
Един младши прокурор взима 2400. Много ли ти се струва. Тук повечето паралии говорят, че взимат по 10 000. Е, колко да взима мл. прокурор. А като стане такъв в районен взима 2600. И все е на топа на всички. С него си измива ръцете всяка власт. Че те полицаите взимат тези пари вече.
105
10
 
5
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Просто Киро =Просто Бойко.....Другата сряда на 23-ти Просто Киро ще отнесе един голям шут.
104
6
 
8
 
! Отговори
Най добрият съдия преди 2 години
Съда и прокуратурата и двете са в Съдебна власт и имат бюджет на съдебната власт .Те трябва да бъдат тотално закрити поради старческа непригодност и инфантилия и народа трябва да провежда правораздаването по улиците.
103
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вероятно смятат че като закрият специализирания съд и прокуратурата ,че спестят 20 милиона
102
7
 
19
 
! Отговори
До Киро простото преди 2 години
Ако някой НЕ ЗАСЛУЖАВА ДА Е НА ТОЗИ ПОСТ СИ ТИ!!! Свършена работа нулева, две изречения смислени не можеш да кажеш, уредихте всички свои познати, кумове, кумци, приятели, любовници на високи постове!
101
7
 
9
 
! Отговори
Да преди 2 години
Прав е...
100
5
 
10
 
! Отговори
А Съда преди 2 години
Предвид ефективноста на Черно тоговите *** , наричани некоректно 'Съдебна' вместо T0алетната власт с фекалопроизводители то и една стотинка бюджет там им е много.
99
8
 
14
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Просто Киро ,в сряда на 23-ти ще ти дойдем на гости.Да не се самокарантинираш пак?
98
4
 
17
 
! Отговори
Просто ниво преди 2 години
А за Простото ниво, което самият той демонстрира, би следвало той на нас да плаща, за това, че му слушаме всичките групости.
97
4
 
22
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Ами прав е Кирето, че Прокуратурата не върши нищо! Той прегази закона, изгаври се с Конституцията, а някой да му поръси някаква отговорност? Фелдфебелът Радев газенето на Конституцията го беше превърнал в ежедневно хоби, за да угоди на Черепа! Та като ги оставиха да си правят каквото искат, нормално е и да са толкова нагли! Те нямат акъл да знаят кога да спрат!
96
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорите са си добре, заплатата им е само формална, някои си правят схвми, прикриват бандити срещу определени суми и тъй! Тях не ги мислете! Не може един професор по право да получава 1500 лв., заплата, а един прокурор, съдия 5000! Не е честно!
95
6
 
16
 
! Отговори
Тоя да преди 2 години
Слезе на земята. Прокуратурата му пречи, висшия съдебен съвет му пречи, съдийте му пречат, ДАНС му пречеше, цацаров, спец. прок. Кой навремето виждаше проблема в човека? Това ли е промяната по харвардски?
94
10
 
8
 
! Отговори
СИЛЕН ! преди 2 години
СЛАБИ РЕЗУЛТАТИ - СЛАБО ЗАПЛАЩАНЕ!!!!
93
1
 
2
 
! Отговори
до 116 преди 2 години
До АнонименВсеки месец ли? Я пак!
92
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора, от съдебната система винаги ще има оплакващи се. Просто е. Това е спор. Когато съдията отсъди, все едно дали е в граждански, административен или наказателен спор, винаги ще има губещ, който ще казва, че нямаме съдебна система. Това е. Не е сложно.