Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Кризата ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот
272
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

Краткосрочният ефект веднага го виждаме - скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
6
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ножа е опрял до кокъла - Или Путин разчиства евреите или ше му цвъкнат атомни ракети на границата :)))
42
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да спре конфликта Украйна трябва да се откаже от членство в НАТО. Путин това го повтаря вече 10 години. Не знам кой какво не разбра, но всеки който мъничко познава руснаците знае, че те търпят до определена линия и после забиват една ***, но размазваща. Зеленски премина тази линия със заплахата че ще хвърли атомна бомба в Москва. Това не му е шоу по тв. Не му е клоунадата от ефира. Никой не заплашва Москва с ядрени оръжия, защото го яде на секундата. Сега руснаците ще спрат когато те решат.
41
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България затваря въздушното си пространство за самолети на руската федерация. Новина от преди 5 минути
40
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фaтмака каза че Русия щяла да победи и след като се усети че е прекалил с русофилството започна да го замазва. Просто няма как Русия да победи без ядрено оръжие или пък любимата руска тактика от Сирия на изгорената земя избивайки всичко живо останало по жилищата което не е хукнало да се спасява като емигрант.
39
9
 
8
 
! Отговори
БРАВО РАДЕВ преди 2 години
Радев трябва да се качи на изтребител и да бомбандира зайчарника на Тиквата, за да приключим вече с този казус. Имаме доста по-сериозни проблеми от ревящата мутра. Време е да му се бие шута окончателно.
38
7
 
4
 
! Отговори
Поправете ме преди 2 години
Поправете ме, ако греша, но не мислите ли, че за да си толкова злобен и негативен, колкото са от статуквото ГЕРБ-ДПС-БСП, то това означава, че си се принизил толкова низко, че дребните, малки човечета са великани за теб?
37
6
 
10
 
! Отговори
Dza преди 2 години
Според повечето умници тук Радев трябва да каже, че България е солидарна със САЩ и приятелите й?Ако изпрати войници в Украйна още по-добре. Тогава вече ще сте доволни? Нали разбирате, че на Западна Европа й е по-лесно да говори глупости и да се перчи? Ние за съжаление сме много,ама много зависими от руския газ и петрол! Не ме разбирайте погрешно , и за мен комунизма и руснаците са причинили големи беди на страната ни, но говоренето на празни приказки за солидарност и агресията не е окей за нас!
36
2
 
7
 
! Отговори
доУхх преди 2 години
Ми значчи себе си разклати, няма по-голямо статукво от БСП и червените, вече над 70 години статукво...
35
3
 
5
 
! Отговори
оо, кой ми преди 2 години
"Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев." Значи това била причината, че нямаме никакви инвеститори, откакво хунтата ни управлява -почти година. Но инвеститорите са знаели какво ще направи Путин и са се изнесли от България още преди месеци...
34
11
 
5
 
! Отговори
Уххх преди 2 години
Някои хора *** с 200 само на думи, а Радев разклаща семерингите от ***, без да се хвали. Така прави истинския мъж.
33
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички санкции са на гърба на народа. Независимо срещу кого са. А мошетата пълнят джобовете. Ковида ще ви се стори залъгалка.
32
9
 
5
 
! Отговори
Браво Радев преди 2 години
Радев може с лекота да се качи на изтребител и да отиде да си разреши проблемите с когото прецени. Това е негово право като умел пилот И главнокомандващ на БА. А представяте ли си сега президент да ни бе оня от ГЕРБ.. забравих му името. Сега щеше да нахлузва розови прaшки.
31
4
 
9
 
! Отговори
До адмирации преди 2 години
И кой е Путин че казал? че искал????царя на квартала? Не мисля още малко ще си поиграе на великия диктатор и ще му се види малака и Европа и Азия
30
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилки, ударихте ли 70така вече? Скоро ще гушнете букетчето. Идва ново пололение, непокварено от комунизма и СССР. Има бъдеще за планетата, като измрете всички червени дядки с малки патки.
29
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Външният дълг на България няма да стигне само за бензин а солидарно НАТО не дават парите.
28
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се проточи 10 години и при 3000 $ газа и 200 $ петрола България губи от НАТО и ще фалира, а населнието ще се стопи.
27
3
 
5
 
! Отговори
Гологлав Импотентен преди 2 години
Исках да седна на трона на Волен Сидеров, но народа се подлъга от популизма ми и ме постави на царския трон. Това ме уплаши страшно много и се наложи да върна задна с 200. Смятам да се спотайвам в сенките, докато отмина в канала на историята българска. Все пак аз винаги съм бил просто удобен инструмент в ръцете на опитните майсори. Сам по себе си, аз не съм потентен да направя каквото и да било, без идеята на моите майстори.
26
4
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
НАТО , ще удари Путтин , на Мечката ще й направят Мечка - 30 държави на Куп
25
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде Радев, кажи истината -Путин е новият Хитлер. Научи се да наричаш нещата с истинските им имена.
24
0
 
5
 
! Отговори
Свалиха преди 2 години
И Пътнически самолет. Дължат пари. Ще инсталират атомки. Палили живи хора. Някакви канибали са там. Да ги закрива и всички които казаха че подкрепят украйна и тях