Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден

Кризата ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот
272
Радев за Украйна: Солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Санкциите срещу Русия са взети с консенсус днес на Съвета на ЕС. Те никак не са леки, техният ефект ще се усети с течение на времето и той ще бъде сериозен, но ние трябва да си даваме сметка, че тази криза, която възникна ще има сериозни отражения върху нашия икономически и социален живот. Това каза президентът Румен Радев на брифинг във Варшава след участието си в Срещата на високо равнище във формата Б9, цитиран от БТА. 

Още по темата

Краткосрочният ефект веднага го виждаме - скочиха отново цените на енергоносителите. Но нестабилността, в която се въвлече нашият регион, специално Украйна, но и всички покрай нея, ще има дългосрочни последици като проблеми за веригите на доставки, за въздушни, морски, енергийни трасета, като инвестиционен климат, каза президентът. Там където има несигурност, инвестициите отбягват такива зони, а ние сме въвлечени в такава зона, добави Радев.

Затова трябва да положим всички солидарни усилия час по-скоро този конфликт да бъде уреден и да се връщаме към мира, заяви държавният глава.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още по темата: румен радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като са казали всеки който влезне в НАТО го очаква същото е прав текст едва ли ни имат за братска държава, по скоро ако никой не гъкне на Путин тойщ ще продължи със следващите.
62
9
 
6
 
! Отговори
Браво Радев преди 2 години
Пази Петков, защото е млад и неопитен. Бъди негов ангел хранител!
61
0
 
9
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Празна глава не може да роди нищо, затова повтаря клишета.
60
1
 
11
 
! Отговори
Абе преди 2 години
Петков каза, че зеленски можел да не е жив в следващите 48 часа. Какви са тия работи.. то утре може същото да се случи и с него
59
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е лесно да те посочи РЕШЕТНИКОВ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ДА НАПЪЛНИШ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО С РУСКИ АГЕНТИ И ДА СИ НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ, МУСТАФА ДА ТИ ПИШЕ НОТИТЕ!ПЕЕШ ЕДИН КУПЛЕТ НА РАЗВАЛЕН РУСКИ И ЕДИН НА ЛОШ АНГЛИЙСКИ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ БЛАГОСЛАВЯТ ***
58
1
 
13
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Ами хайде бе направи и ти нещо полезно .Стига си рушил.Всъщност тебе някой от европейските лидери взима ли те насериозно?Киро и него?
57
6
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Путин урежда конфликтите Нато ги започва :)))
56
14
 
3
 
! Отговори
Президент Обединител преди 2 години
Слава Богу, че избрахме този човек. Той обединява всички мнения. Истински балансьор. Браво! Успех г-н Радев!
55
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За нашия не остър президент Крим е руски сега ако го питаш Украйна каква е ще блокира!
54
4
 
0
 
! Отговори
Хахах преди 2 години
ГЕРБ-ания малък бурсук се е скрил в бункер под зайчарника.
53
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проздддд Киро каносаният джендърак ала Три Волта пак е напнал задното си отверстие и от него е произвел русофобска забрана за всякакви руски самолети в нащо въздушно пространство. Като дойде юни месец, ако още е премиер, ще се моли за самолети с руски туристи, ама братушките може да откажат.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За бързото омиротворяване има кой да се погрижи, А има реални проблеми, доста нацисти ги чака денацификация. И доста бази на НАТО ще трябва да се базират доста по на запад. И доста платени русофоби ще трябва да се преквалифицират, ако изобщо стават за нещо.
51
9
 
4
 
! Отговори
Делюзия преди 2 години
Дано гербените *** ТУК осъзнават, че реалността е доста по-различна от коментарите в този форум и 50 плюса, сложени с 300 зора, имат отражение в този сайт, но всъщност нямат никакво отражение в живия живот. За съжаление.. 12 години лъжи са докарали ДЪРТИТЕ вече гербенуги до делюзионни състояния, от които няма как да излязат. Налага се Радевите Младежи да се погрижим за тях и да ги вкараме в съответните психиатрични звена за лечение. Това е за тяхно добро. Хаштаг: Психичноздраве
50
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, ти си срам за България!!!Оставка!!!Нямаш топки да заклеймиш гадната, подла война на сащ и пуделити срещу Русия
49
0
 
14
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 2 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като Мууунчо. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
48
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що се усеща нотка на страх у думите на ИЗМИСЛЕНИЯ ? нали преди се провикна та и Путин да те чуе че Крим бил руски ????? Предател си ти не президент
47
3
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
То пък едни инвестиции,ц,ц...Тридесет години само инвестиции постъпват по нашите земи,а България тъне в мизерия и евро не знам какви си безценности.Ама вие си джафкайте,нали затова сме ви избрали,пък и господарите ви гледат.
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, чия е Украйна?
45
6
 
0
 
! Отговори
уххх преди 2 години
Гербана Мастийкa "Плювни ми, че съм суха БЕ" (нагли до гроб)
44
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
67 ковид не уби туризма, но това че отново се слагаме на запада и затваряме за руснаци го уби, окончателно. Явно новите са същите като старите, а това значи много за тоя народ, толкова много, че очаквам неочакваното.