Политолог: Арестът на Борисов, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори

Според Стойчо Стойчев в случая се търси пиар ефект
18 мар 2022 07:36, Елка Василева
68
Политолог: Арестът на Борисов, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори
Кадър: bTV

Арестът на бившия премиер Бойко Борисов идва, след като ГЕРБ обяви курс към предсрочни избори, каза пред bTV политологът Стойчо Стойчев.

Още по темата
Според него в случая се търси пиар ефект.

„Аз не смятам, че им е станало известно на тези хора някакво кой знае какво уникално престъпление, което едва ли не в момента и би било потулен от Бойко Борисов. Напротив, цели се да се постигне ефект и то тогава, когато социолозите регистрират спад в доверието към управляващото мнозинство в правителството“, коментира още политологът.

По думите му правителството е изправено и пред трудни коалиционни взаимоотношения, също е подложено на натиск отвън за ясно и категорично позициониране на България по отношение на войната в Украйна.

„Това са много фактори, които изискват, както се казва спешни пиар действия от правителството, за да се гарантира най-малкото поне пред съюзниците и пред ключови партньори на България, че правителството действа в някоя посока“, допълни Стойчев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
11
 
! Отговори
Teo преди 2 години
Проблемът е, че вече алтернатива не виждам. Новите се оказаха инфантилни момчета, мислещи си, че като са културни и представляват интересите на САЩ си имат на среща културни хора и представляват интересите на България. Нито едното, нито другото е факт! Да, поеха страната в труден момент! Но това не е оправдание! А и се съюзиха с БСП - това е гаранция за крах!
6
2
 
13
 
! Отговори
99 преди 2 години
Правителството е подложено на пиндостански натиск за ясно и категорично позициониране на България по отношение на войната в Украйна. Задържането идва в подходящ момент, за да отвлече вниманието на мат'ряла и да прикрие предателството на българските интереси и вкарването на България в изострено конфронтационни отношения с Русия.
5
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е така, политолозе. Арест на Борисов след посещението на главния прокурор на ЕС у нас.
4
5
 
16
 
! Отговори
Мхмм преди 2 години
Пушилка преди визитата, с която ще бъдем вкарани във война. Вместо да се говори за това, ще има еуфория за Бойко. А и кой мисли колко е дизела и олито, когато вече лошия Бойко е запрещен? Като няма хляб, малко зрелище. Лошото е, че ще нагазим в сериозна беля с даването на ПВО-то. Новите се занимават само с популизъм, както бяха и герберите. Но пък тези и работа за пет пари не са свършили още.
3
14
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро, за скалъпен арест среден 3, за остналото в държават слаб 2. Сега вече може да си ходиш и вземи пример от Зеленски и стани комедиант, мисля това добре ще подхожда на министър-председателя.
2
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На хранилка на ГЕРБ и с никакъв капацитет за доцент.
1
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стойчев, един от социолозите на хранилка при ГЕРБ.