Коалиционният съвет обсъжда военна помощ за Украйна

Народното събрание ще гласува решение в сряда
3 май 2022 08:10, Елка Василева
74
Коалиционният съвет обсъжда военна помощ за Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Партиите от управляващата коалиция се събират на съвет, за да се вземе решение за военната помощ за Украйна.

БСП заплашва да напусне управлението, ако бъде изпратена такава помощ.

Коалиционният съвет се събира, преди парламентът да гласува решението утре.

Предложенията за предоставяне на военна помощ са три - на "Продължаваме промяната", "Демократична България" и ГЕРБ. В пленарната зала трябва да гласуват 121 депутати, за да бъде прието едно от предложението за предоставяне на военно-техническа помощ за Украйна.

Освен БСП твърдо против такова решение са и от "Възраждане", припомня БНТ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 никакво оръжие на никого. Като тупат топката, да питат народа. Да направят референдум и да им кажем какво мислим по въпроса. Но не смеят, защото дори и сред десните поддръжници над 58% са категорично против. 24 часа прави постоянни анкети, а този вестник е продесен. Та щом там са против 58% смятай. В други форуми с про леви са над 85% противниците. Народа си е казал думата. Тия какво ни се перчат насреща. Киро има ли идея какви ги върши и какво ще стане ако скочи срещу народа?
10
6
 
25
 
! Отговори
Gogo преди 2 години
Нали само техника щяхме да ремонтираме?! Пак лъжи, усуквания и увъртания! Змиите долни от пп, дб и итн напинят да ни изцапат ръцете с братска кръв! Забравиха за волята на суверена като влязоха във властта! Предатели мръсни, защо сте толкова нетърпеливи да ни вкарате в братоубийствен грях?! Войнолюбци долни, съд за вас и публично наказание!!!
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
7 а мислиш ли че намазания с гел Киро е минавал през селата да ги види? Ако беше ходил поне в едно такова село нямаше да се пули в Украйна, а щеше да види на какво прилича държавата ни, но без да е бомбандирана. За ония обаче и помощи и оръжия, а за нашите само тръни и гладни улични ***. Тия пари дето ще ги дадем после да купим нови оръжия са ни нужни за да спасим останалото да не потъне и то в разруха. Но толкова гел има, че явно някой и в ушите си слага от него, за отверстията вече разбрахм
8
5
 
22
 
! Отговори
Тцццц преди 2 години
Юристите алармират, че подобно гласуване на депутатите нарушава закона на НС. Решения за изпращане на оръжие се взема само от МС. Някой прехвърля топката. Ако НС подкрепи подобно решение, означава че предоставяме въоръжените си сили. Т. е. военна сила и оръжия. Хайде това правителство да седне да прочете законите! И да не ни вкарват в чужди конфликти.
7
3
 
12
 
! Отговори
С кеф преди 2 години
Вижте какво Мангани. Аз оръжие ба руснак няма да извадя. Но на вас лицемери и подстрекатели ще ви сипя олово с кеф.
6
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За едно е прав мутрата Борисов че тия няма да, се, разтурят докато има, за крадене
5
4
 
28
 
! Отговори
NoirFire преди 2 години
Кириле, Кириле, пое най-бедната страна в Европа, вместо да се занимаваш със сериозните икономически проблеми ти по цял ден се занимаваш с простотии - войната на Путин в Украйна и какво стана накрая спряха ти газта и ти ''''''' мамата .
4
24
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 години
БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО!!! ВРЕМЕ Е РАША и русоробите да го разберат!!!!!!!!
3
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжците и крадците ще се правят да честни и почтени. Гнус. И ако предложат да се даде оръжие на Украйна за да воюва САЩ срещу Русия искаме поименно гласуване в НС. Народа има право да знае кой депутат как е гласувал. Ние ги избираме и тази тяхна позиция ни интересува. Пък и нали било достойно да помагаш, тогава защо ще се крият? Поименно гласуване в НС и с пряко предаване по ТВ. Народа иска да види кой кой е. Това е наше право и го изискваме.
2
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То България е за помощ. Че всичко обезлюдено потънало в развалини и пълно с джунгали срам ме е да минавам по тия, села разруха
1
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бял ден да не видят дано с тези оръжия.