Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война

Партиите пренебрегвали здравия разум
Обновена: 6 май 2022 11:11 | 6 май 2022 10:27, Камелия Цветанова
522
Радев за решението на НС за Украйна: Опасна стъпка, въвличане във война
Снимка: БГНЕС

Мисля, че партиите пренебрегват здравия разум, защото това решение е опасна стъпка към въвличането на България във войната. Виждате, че конфликтът никак няма да бъде кратък, той ще се разраства. Това заяви президентът Румен Радев след водосвета на бойните знамена и знамената светини по случай Деня на храбростта. Коментарът на държавния глава бе в отговор на въпрос за взетото в парламента решение тази седмица за отпускането на финансова, хуманитарна и военнотехническа помощ за Украйна.

Още по темата

"Аз очаквам наистина разумни решения, защото самата формулировка „военнотехническа помощ“ е достатъчно разтеглива и рискована.

Само преди дни аз призовах да не допускаме страстите на войната да се пренасят в България. Затова още веднъж призовавам българските политици внимателно да преценят последствията от своите думи и да не дълбаят разделение в обществото ни“, каза Радев, цитиран от БТА.

Според него е „абсолютно недопустимо“ в центъра на столицата да се създават сблъсъци по повод войната. „Това е опасно. По българските улици трябва да се веят български знамена“, отбеляза още Радев.

Той заяви, че общественият дълг е да сме солидарни с жертвите на войната и да ги подкрепяме всячески. „Но напомням, че кръвопролитията започват с милитаристки призиви. Те нямат място у нас“, добави също президентът.

По думите му всеки, който пренася страстите в България или „я въвлича във войната“, трябва да бъде готов да понесе своята отговорност.

Радев подчерта, че войската ни винаги е била стожер на българската държавност и на народа ни в дни на най-тежки изпитания. „Затова днес всички българи заслужено отдаваме почит и признателност към нашите войни, към всички, загинали за родината“, каза той. Той обърна внимание, че заради войната, която „бушува непосредствено до нас“ се изискват решения, които да не създават рискове за националната сигурност. „Основният стълб на националната сигурност е българската армия и най-вече хората, които са се посветили на нея, с тяхната подготовка и мотивация“, посочи още президентът.

Към Радев бе отправен въпрос за политическия проект на бившия служебен премиер Стефан Янев. В тази връзка президентът отговори, че назначените от него министри са били силни, когато са работели заедно като екип в служебния кабинет. „Впускането в партийната политика се оказва съвсем друго изпитание, за много от тях - непосилно“, каза той.

И добави: „За втори път на президентството се приписва политически проект. Това е грешно разбиране, защото не работя с подставени лица“. Радев заяви, че ако подкрепя инициатива или партия, ще го заяви лично.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


522
Още по темата: войнаУкрайнаРадев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без да се обединим срещу задкулисието тип прокопиевци и еконтовци няма да мръдне човечеството, не се делете на русофоби и русофили , това целят докат ни убиват бавно ,но сигурно , а отскоро стана екстремно бързо вече,понеже икономиката на сащ на практика се срива, следете американските източници, без ггл преводач
78
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгонване на Митрофанова и всички Агенти от България !
77
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европа и САЩ ако не се рекламираха за богати щяхте ли да пишете че са морални, въпос за милион долара
76
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой каза ли на малограмотните Руски клакьорки че ще се наложи да си бършат дупетата с работническо дело защото не могат да произвеждат тоалетна хартия в РФ ?
75
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мястото ни било в русия Пише руския *** от санкт петербург .Какво да правим там бе *** По гладни сте и от нас Диктатура сте Алкохолици сте и подли мошеници При вас никой не е дошъл доброволно Завзехте бедни и беззащитни страни като армения азербайджан и подобни гладни съседни на вас страни. С окупация шантаж подлост и диверсия Украйна не пожела да е под вашия гладен ботуш И за това ги нападнахте. Ще умрете от глад в пълна изолация Ще станете северна корея !!
74
7
 
5
 
! Отговори
Димитров преди 2 години
Вън укрите от България, дошли да пребиват българи по подлезите, но страхливи да се сражават на фронта.
73
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до ОберщурмфюрерАми като ти е толкова зле в Европа какво правиш там??? Върви в МАСКВА, там може би ще ти е по-добре! За кофти човек хубаво място няма!
72
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофилчетата са малограмотни мизерници с минимална заплата, затова си мислят че като отидат в Русия няма да мизерстват. Никой обаче не им казва че малограмотните мизерници ще си останат такива независимо къде живеят !
71
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно прав е Радев, тези дето разнасят чужди знамена и се конфронтират с такива носещи български, трябва да бъдат подведени под отговорност. Като искат да веят чужди знамена да заминават към страната които знамена носят.
70
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ви харесва да сте част от запада защото имат пари-е тогава не ни обяснявайте за морал, просто си кажете с тях сме докато имат пари ще ви разберем
69
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'' Живея в западна Европа от много години и нищо хубаво не съм видял '' ................................. нищо хубаво не си видял, защото си неграмотен селянин ... хайде *** в Русия и дaно видиш хубаво
68
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви русофили! Две руски думи не могат да кажат.
67
7
 
9
 
! Отговори
Шотландски боец преди 2 години
22 Републики и поне още 20 нови, ще получат независимост от Путлеровия СССР!
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Собре че е Радев да се видят малограмотните и примитивните *** в България, следва почистване на лошия матерял !
65
13
 
8
 
! Отговори
Чапаев преди 2 години
СатаНАТО ще бъдат наказани от Червената армия.А България ще закъса яко.Парно 1000лв.Горива 4-5 лева,хляб-4-5 лв.Тогава ще ви се проясни всичко.
64
7
 
16
 
! Отговори
Шотландски боец преди 2 години
За разпад на последните останки от СССР!
63
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре че е Радев да подпалва отново и отново война в обществото, явно е нужно да бъде отстранен !
62
3
 
10
 
! Отговори
Човек от народа преди 2 години
Пропагандата на Москва е преплетена с репресии - всяка новина, която не е в линията на Русия, се нарича "фалшива", а разпространяването на такива новини - и от журналисти, и от граждани, се наказва с 15 години затвор. Основанията за арест са много, като дори и маникюр в цветовете на знамето на Украйна може да ви вкара в затвора, посочва още изданието
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам безплатни билети за Сибир на всички русофили и путинофили.Другари има нужда майка Русия да построите новите градове !
60
11
 
8
 
! Отговори
Нострадамус преди 2 години
БРАВО РАДЕВ,РАЗУМНА КОНСТАТАЦИЯ.