Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде

Примерът на страната помогна на ЕС
20 май 2022 11:45, Росен Стойчев
539
Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде
Снимка: БГНЕС

„Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце.

Още по темата
Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много - българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, нито едното не се случи”, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Според премиера България е показала ясна позиция по въпроса с газа. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „Ние не сме срещу някого, но сме за спазването на договорните отношения. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма намерение да се поддава на чужд натиск”, посочи министър-председателят.

На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му дойде относно позицията на еврокомисаря Оливер Вархеи, който очаква България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
15
 
! Отговори
българин преди 2 години
Я не се изказвай от мое име бре Американофиле! Аз подкрепям Путин!
117
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои са Топ 5 най-развитите икономики в Света1. САЩ2. Китай3. Германия4. Япония5. Индия
116
11
 
1
 
! Отговори
ДО Полковник преди 2 години
До ПОЛКОВНИК Когато бяхме със СССР фалирахме.10 млрд.долара дълг,който не можехме да обслужваме.Това беше крайният резултат от социалистическата икономика изградена по съветски модел.
115
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компанията Volkswagen изпитва недостиг на автомобили за пазарите в Европа и САЩ, съобщи Ройтерс. Всички запаси са изчерпани, като производството и доставките на нови автомобили са затруднени. Причината е липсата на материали и чипове. Поради тази причина някои заводи са спрели работа.
114
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия измести Германия от мястото и на пета световна икономика.
113
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Истината е, че САЩ върти света" - въртеше* света и нормално защото до скоро избиваха африканци и талибани по джунглите. Последните години обаче се вижда, че не стават за нищо. Напоследък, арабите се въоръжават и обединяват. Преди 3 дни Асад на Сирия и Раиси на Иран се срещнаха с идеята да се коалират срещу влиянието на ционистите в Близкия изток, а с включването и на Турция в Кюрдски Ирак си проличава, че въобще никой дори и в НАТО не се вълнува от украинците и че истинските битки ще са на юг.
112
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Киро кога най-сетне ще спре с глупостите! Започна да се набира за по-мъж от Борисов/сигурно Лена го е излъгала/, сега се набира за "мъж" и пред Путин! Не ти си издържал на натиска бе, , а тия който заплащат скъпите ток и газ! И странно , колкото повече въртят далаверите, толкова по-нагли стават! С два танкера с газ не можеш да си купиш България , ***!
111
18
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
САЩ е първа по икономика в Света, после Китай и накрая Германия. От тия страни зависи съществуването на Света, а не от Русия.
110
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме социален експеримент на ЕС и Америка. Какво ревете, те ни изпитват нивото на търпимост. Като гледам, на всички ни харесва, щом си траем.
109
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Схемата вече е ясна - този *** излиза и прави челни стойки, и през това време докато ние цъкаме с език Асенчо отзад бърка в кацата с мед и раздава по веригата за всички.
108
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
121 а поздравления че е слуга на Джо кога?
107
22
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Поздравления за Премиера,че НЕ стана слуга на Путин и остави България в лагера на цивилизованите държави.
106
6
 
2
 
! Отговори
Mr Petkov преди 2 години
Отново е зарадвал русожопите запъртъци.
105
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 109 Е просто няма как да е по-пpocт от тебе! Не знам изобщо дали е възможно да съществува по-пpocт човек от тебе?
104
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сяопин още през 70-те години даде превес на частния бизнес, предприемачеството, науката и технологиите в Китай, нещо което у нас беше немислимо. И затова се изкачиха на върха много бързо.
103
5
 
18
 
! Отговори
ЕС е обречен преди 2 години
Нито един соларен панел или вятърна перка за целия си (кратък) живот на експлоатация не може да произеде толкова енергия, колкото е била похарчена за тяхното производство.
102
3
 
7
 
! Отговори
Да допълня... преди 2 години
До Анонимен 95 Идеята ти не е лоша. Ставаме 51 щат на САЩ и ще ни изтеглят като локомотив.Но дали ще ни искат ?Току виж сме основали АСП / американска социалистическа партия./
101
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моментът на истината идва. Ако преди беше възможно да печаташ пари още някой и друг месец, вече не става. Срещу инфлацията трябва производство, а за производство трябват енергийни мощности, а енергийно мощности няма, или са много скъпи и са в рубли. Вместо енергийни мощностти има безполезни скъпи и вредни соларни панели и вятърни перки и трилиони похарчени за зелената измама вместо за развитие на енергетика.
100
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най големия пребори коронавируса засили зелената сделка сега раздава и награди на евровизия
99
6
 
20
 
! Отговори
ПОЛКОВНИК преди 2 години
За сметка на това се продадохме на САЩ за следните условия-Винаги да сме по зле от тях. Да работим за тях. Да ни командват , да следят да спазваме техния интерес.Когато бяхме с Русия бяхме по добре от тях. България беше една от най силните икономики в целия соц.Соца беше сбъркана доктрина но ,ето че Китай с леки промени успя да я направи печеливша .