Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде

Примерът на страната помогна на ЕС
20 май 2022 11:45, Росен Стойчев
539
Петков: България можеше да зарадва Путин, но не се поддаде
Снимка: БГНЕС

„Путин много би се радвал, ако България беше приела неговите условия. Това би показало, че първата държава от ЕС вече се е поддала на това извиване на ръце.

Още по темата
Това му беше първата задача. Другото като цел, може би, беше, че ако не се поддаде и цените на газа се качат много - българското правителство да падне. Това би дало много лош сигнал към другите европейски страни. За наша радост, нито едното не се случи”, заяви премиерът Кирил Петков, цитиран от Нова тв.

Не мисля, че Русия може да си позволи да изгуби целия Европейски съюз. Твърдата първа крачка на България помогна на целия Съюз да вземе същата твърда позиция. Това коментира премиерът Кирил Петков във връзка с доставките на газа и плащанията в рубли. Той добави, че е получил поздравления за българската позиция от много европейски лидери.

Според премиера България е показала ясна позиция по въпроса с газа. Той беше категоричен, че правителството ще продължи да отстоява интереса на страната ни. „Ние не сме срещу някого, но сме за спазването на договорните отношения. Никой едностранно не може да си претендира някакви условия. Правителството в този състав няма намерение да се поддава на чужд натиск”, посочи министър-председателят.

На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание. Коментарът му дойде относно позицията на еврокомисаря Оливер Вархеи, който очаква България да даде зелена светлина за РСМ до дни.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


539
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
добри пари прави като продава Родината а после ще взима пенсия за това .. Петкооо яла си взимай сино и към Канада
57
1
 
25
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
Абе някой вече разбра ли какво точно е завършил Кирето в Харвард? Бил е на двумесечен задочен бизнес курс , това го знаем.... ами друго?
56
2
 
23
 
! Отговори
перко преди 2 години
Не само си Киро ***, но и Глупавото! Много страни от ЕС ще продължат да купуват руски газ! Тази трансформация на евро или долари в рубли Путин я направи с цел ваалутата да е изцяло под контрол на държавата и стбилизиране на рублата! За жалост много европейски лидери не го разбраха, още по малко ***! Отново в Европа се купува руски газ над 50%, но чрез посредници! Вола рие, на гърба му пада! Последиците за хората!!! !
55
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже,боже какви глупости приказва този Харвадски философ...
54
2
 
20
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
А софиянци ще бъдат зарадвани и от цената на хладката вода.
53
4
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
с голия зад-ник крещиш че си направил мръсно на путин, ами по-добре го обърни към него и се наведи за по-лесно
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя каквото и да каже се е простотия!!!
51
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киреееееее, че то ЕС каза че може да се плаща в Газпромбанк, но само в Евро и долари и че това не е нарушение на забраната. В прав текст го каза и нямаше как друго да е при условие, че такива са законите. Ала в Харвард закони не учат. Там учат само как да се подчиняват и да махат с опашка на господаря. А Кире добре вее опашката, чак течение става.
50
9
 
7
 
! Отговори
Киро - Президент! преди 2 години
Много се радвам, че не успяхме да зарадваме Путин! А още повече се радвам, че за пръв път в историята наш премиер твърдо повежда ЕС! Те без наш Киро 100% щяха да се огънат. Сега трябва да им обясним и защо трябва да ни последват като направят и следващата крачка и спрат да плащат газ в рубли... Че те нали са мекушави и точно това правят. Киро - Президент на Галактиката!
49
2
 
19
 
! Отговори
Пп преди 2 години
Новата цена на парното ще ви зарадва
48
4
 
26
 
! Отговори
тъпчо преди 2 години
Словакия си плати руския газ! Кой каквото иска да ми говори занапред, толкова с единството в ЕС!
47
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирца не се вдетинявай
46
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците го използват това не особено умно камикадзе брутално,поне да ги пита дали ще има място в евакуиращия самолет и за него да не стане като в други колонии да тича след самолета и да вика поомоощ,народът идва ,за да си платя.
45
18
 
4
 
! Отговори
:( преди 2 години
Русия инвестира доста в Про-Руската опозиция. И Копейкин и Янев и ГЕРБ и ДПС са платени от Кремъл формации. Вземат ли властта ще сложат вето на ЕС санкциите и Русия дава много пари това да се случи. Троловете пишат, протести се организират, дори и медиите отразяват тези формации редовно.
44
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На въпрос по темата за Северна Македония министър-председателят ясно подчерта, че не поема никакви ангажименти самостоятелно, без позицията да е обсъдена на коалиционен съвет и решена в Народното събрание."__________Ето това е безродник. Даже няма твърда позиция по македонския въпрос и е готов да клекне ако и другите клекнат, обаче беше толкова твърд когато искаше да пращаме оръжия в Украйна.
43
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"българското правителство да падне" - Кирчо това не е цел на Путин, а на българсщия народ, приятел. Имигрант в продължение на 25 години си помисли, че говори от името на народа? Ние знаем, че баща ти е от крадците приватизатори от времето на прехода, така че - имай малко свян, имигранте. Ни си комунист, ни си капиталист. Чисто и просто наследствен имигрант и мошеник.
42
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички в ЕС си откриха сметки в рубли, само българите ще плащат по 2 хил евро за американски газ.
41
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо скоро Путин ще ни зарадва, като спре доставките на петрол за България. Ние не сме основен и голям потребител, така че няма да му се отрази много финансово. Между другото поляците вече получиха първите сметки. Новите цени за битови потребители на газ, които е обогатен с задокеански демократични молекули на свободата е с 500% нагоре. Политиците им подобно на нашите си актуализират заплатите на всеки 3 месеца, но народа не може даже и да си ги плати с техните заплати и пенсии.
40
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ние ще зарадваме Кирил ПЪ. , че ще го освободим от длъжността Премиер на РБ !Честито , Кириле !
39
2
 
19
 
! Отговори
Канадеца преди 2 години
Кире ви осигури американска газ от своите сьграждани но цената е като в -сащ , зелето пише за -40% увеличение на парното